אשמח לניפוץ מיתוס

dutchi

New member
אשמח לניפוץ מיתוס

כשהייתי קטנה אמרו לי שכל הויטמנים נמצאים בקליפה של המלפפון....היום אני חושבת על זה שכל הריסוס נמצא בקליפה, לא?
משתדלת לקנות אורגני אבל בכל זאת, מה עדיף? לקלף? לשטוף היטב?

ועוד משהו, לגבי תפוז, יש את הפלחים עצמם, שכבה רכה לבנה כזו ואז את קליפת התפוז. כשהייתי קטנה
נאמר לי שהקליפה מאד בריאה, אני לא יודעת אם זה כי המבוגר האחראי פשוט התעצל לקלף את התפוז כמו שצריך
או שבאמת יש שם אי אילו ויטמנים/בריאות מסוג כלשהו....מה אומרים המומחים?

(אגב, מהי אותה קליפה?)

ופתאום נזכרתי בעוד משהו, בהקשר הפולני והבננתי
בננה שהיא, נאמר, בשלה מאד מאד, שכבר נהיה לה חום ("זה לא רקוב זה דבש" מוכר?), קיצר, האם אכן מדובר במשהו שאכיל? או שלמעשה מדובר באיזשהי תסיסה של הפרי ועדיף להימנע מלאכול זאת...

וואו, כמה שאלות
, מקוה שמישהו יוכל לעזור.
תודה רבה!
 

vegetalien

New member
תשובות בקצרה.

1. לא. במלפפון הוויטמינים דווקא אינם מרוכזים בקליפה. אמנם אפשר לאכול כך או כך, אך אם את מעדיפה לקלף - קלפי.


2. תפוז - ובכן, קליפת תפוז עשירה בסידן, סיבים תזונתיים ועוד ויטמין C (נוסף על הוויטמין בפלחי הפרי).
מצד שני, יש לזכור שהקליפה די מרירה.

3. חסידי תיאוריות בריאותיסטיות שונות כמו "ההגיינה הטבעית" אכן נוטים לראות בבננה על סף רקבון ("דבש") דבר-מה שאינו ראוי לאכילה.
לפי מה שידוע לי, לא צריכה להיות בעיה מיוחדת עם זה. אני דווקא די מחבב בננות במצב הזה.
אולי בננה קצת פחות בשלה יותר טעימה למאכל, אבל גם בננות "דבש" אסכים לאכול, ובהנאה רבה.
אני לוקח כלל מאוד פשוט באכילת מזון בכלל ופירות בפרט - אם הטעם של המזון אינו "משונה" (כלומר, לרעה), אין לי סיבה להימנע ממנו.
 

ladybug6

New member
אני לא יודעת לגבי מיתוסים, אבל

מכיוון שכל שני וחמישי יוצא מחקר חדש שסותר את הקודם, ומכיוון שיש יתרון וחסרון בכל דבר, אני פשוט בוחרת לפי מה שהכי טעים ונוח לי. את המלפפונים אני לא טורחת לקלף - רק לשטוף, את התפוז אני אוכלת נקי מהקליפה הלבנה כי היא מרה לי (הבנזוג דווקא אוהב אותה), ובננה "דבש" זה מגעיל, אני אוהבת אותן צהובות ובשלות אבל בלי השחור.
 
קצת מאוחר אבל בכל זאת


בקליפת המלפפון וגם בפירות אחרים שאפשר לאכול את קליפתם - יש הרבה סיבים - וזה כמובן טוב לעיכול.

לגבי התפוז - נראה לי עצלנות...:)

בננה בשלה היא בננה שעל קליפתה יש הרבה נמשים
הדבש הוא בשלות יתר - והוא מכיל אלכוהול. כך גם בפירות אחרים.
אני חותכת את הדבש החוצה.
 
למעלה