אשמח לסיוע בנושא פיצול ודחיית חיסונים

רlנית

New member
אשמח לסיוע בנושא פיצול ודחיית חיסונים

כשהקטנה שלי היתה תינוקת התייעצתי עם רופאת ילדים בגישה טבעית יותר, שהמליצה, למיטב זכרוני (לצערי לא רשמתי) לתת לה שתי מנות של המחומשת בפער של חודשיים ולאחר מכן מנה שלישית של טטנוס בלבד רק אם היא נפצעת. בפועל עד היום היא קיבלה מנה אחת של כל המחומשת, ובפעם השניה החלטנו לפצל אז היא קיבלה את השעלת-טטנוס-דיפטריה ומאז עברה כמעט שנה, עד אתמול. אתמול היא קיבלה את הפוליו ולמעשה לכאורה נותר להשלים את ה-hib.
האחות בטיפת חלב מאד בעד להמשיך קודם עם השעלת, זה נראה לה יותר חשוב ולטענתה שתי מנות של חיסון הן לא מספיקות וצריך לפחות שלוש.
בנוסף אני מתלבטת, במידה ונמשיך עם ה-hib קודם, האם ניתן לתת אותו כבר עוד חודש או שעדיין כדאי לשמור על פער של חודשיים בין החיסונים.
למחומשת ולמשולש היא הגיבה בחום נמוך ל-24 שעות. לפוליו היא הגיבה באי שקט במהלך הלילה, ללא חום.
אני מבקשת לענות לי מתוך נקודת מוצא שאני כן רוצה שתהיה לה הגנה מסויימת מפני שעלת... לגבי ה-hib אני פחות החלטית ויודעת שגם ממילא לא נותנים אותו אחרי גיל שנתיים שזה כבר עוד מעט.
הקטנטונת בת שנה ושמונה חודשים.
אגב היא לא קיבלה עוד חיסונים. על הפרוונר והרוטה וויתרנו, את חיסוני הצהבת אנחנו דוחים בשלב זה ולגבי החיסון של גיל שנה עוד לא החלטנו, אולי נחכה לגיל מאוחר יותר.

פיצול ודחיית חיסונים

שלום רונית וברוכה הבאה לפורום שלנו.

דווקא השעלת, שנראה שהכי מטרידה אותך, צריכה להטריד אותך פחות, בעיקר שהמחלה מסוכנת בעיקר לפעוטות עד גיל שנה, אבל גם משום היעילות המוגבלת (מאד) של החיסון כנגדה. תוקף מנת החיסון לכשלוש שנים בלבד והוא מתוכנן כנגד זן אחד בלבד של החיידק, בעוד שיש זן נוסף המביא לתסמינים דומים, מה שגורם להתפרצויות רבות של שעלת באוכלוסיות מחוסנות היטב (החיסון גם לא מגן על האוכלוסיה, במה שמכונה "חסינות העדר"). מאד ממליץ לך לקרוא בעיון את דף המידע המפורט על השעלת (לחצי על "המשך קריאה...").

לא ברור על סמך מה האחות אמרה לך שצריך לפחות שלוש מנות חיסון נגד שעלת, ללא בדיקה לנוכחות נוגדנים בדם של הקטנה שלך. אולי היא נחשבת "מחוסנת" בשל מנות החיסון הקודמות? ואולי היא נחשבת מחוסנת, אבל תחלה בכל זאת בשעלת? אפשר לקבוע קביעות כלליות שלמדיניות שהכי קרובות למרבית האוכלוסיה באופן סטטיסטי, אבל אי אפשר לקבוע שום דבר מקווים מנחים של מדיניות לגבי אדם ספציפי.

התגובה של בתך למחומשת ולמשולש (עליית חום נמוך למשך 24 שעות) פחות מדאיגה. מה שיותר מדאיג זו התגובה של חוסר שקט לפוליו, מה שיכול להיות מכל מיני סיבות, מצד אחד גם אי שקט כתוצאה מתהליך מחלה מתונה, אבל מצד שני עלול להעיד על פגיעה נוירולוגית.

וכמובן, את יכולה לחזור ולהתייעץ עם אותה רופאה שייעצה לך בילדותה, לגבי המשך החיסונים.

רlנית

New member
תודה על התשובה, הבוקר היא

כבר חזרה לעצמה אז נראה לי שהיא עברה את החיסון בסדר.

למעלה