אשמח לעזור בנושא איטליה

אשמח לעזור בנושא איטליה

שבנו היום מטיול רכבות בן חודש בערי איטליה (רומא, נאפולי-פומפיי, פירנצה, פיזה, סיינה, לוקה, סאן ג´ימיניאנו, פדובה, ונציה וקצת מאיזור האגמים). אשמח לענות על שאלות ולתת המלצות לכל המעוניין.

~Jazz Girl~

New member
תודה - אז ככה...

דודה שלי נוסעת בחודש הבא לרומא...היא דואגת איך היא תסתדר בלי מכונית פרטית, יש לכם הצעות? בלי מכונית אפשר גם לנסוע למקומות אחרים?איך? יש לכם המלצות על מלונות, או אתרים ברומא? תודה!

רומא בלי רכב - בכיף !

אנחנו התנחלנו ב-B&B קטן ליד הותיקן (רק אנחנו ובעלת הדירה), קנינו חופשי שבועי לאוטובוסים (כולל גם מטרו שהוא מאוד לא יעיל וחשמליות) והתחלנו. רומא מבוססת בעיקר על הליכה ברגל - דברים מרוכזים בבלוקים, כך שמאוד נוח לתכנן טיול (בעברית מדריך שיחור עושה את זה לא רע, באנגלית ממליצה על EYEWITNESS). הבעיה מתחילה באיזורים רחוקים קצת, לדוגמא לקטקומבות יש קו אחד בדיוק שמגיע ואם טועים (כמו שקרה לנו) ולוקחים קו אחר, יש כחצי שעה הליכה לאורך כביש. אז לקחת את זה באיזי. בסה"כ לתחושתי ברומא עצמה אין צורך ברכב ב-כ-ל-ל, ומקסימום אם רוצים לנסוע למקומות רחוקים (טיבולי ? מה כבר קרוב מספיק לרומא בשביל לגור בה אבל רחוק מדי לתחבורה ציבורית ?) - או מסתדרים עם רכבות ואוטובוסים - הם יעילים וזולים, או שוכרים רכב למספר קטן של ימים. חשוב לציין שהחנייה ברומא, כמו ברוב ערי איטליה, מאוד בעייתית. לגבי המלצות - אני קצת ממהרת, אז בהמשך.

~Jazz Girl~

New member
סליחה... ../images/Emo9.gif

כששלחתי את ההודעה השנייה, לא היה לי על המסך את תגובה שלכם... אני מחכה בסבלנות להמשך, ותודה על הכל!!

מה אנחנו עשינו ברומא

אני חייבת להתחיל בהבהרה, שלגבר זו הפעם הראשונה ברומא (ובאיטליה), ולכן מרבית הדברים שראינו היו בגדר "אתרי חובה" ולא מקוריים במיוחד. הסתמכנו בעיקר על מדריך ה-EYEWITNESS של איטליה (אם כי קיים אחד פרטני יותר לרומא בלבד, שלא ראיתי בארץ אלא ברומא, וגם הוא לא היה יקר מדי). המדריך מחלק את רומא לכ-7 איזורים, ומציע בכ"א טיול רגלי וכן רשימת אתרים מפורטת, והלכנו בעיקר לפי ההמלצות שלו. אז מה בכ"ז יש לי לתרום מקורי ? - הגלרייה בורגזה נפתחה מחדש אחרי כמה שנות שיפוצים (לא יודעת בדיוק מתי היא נפתחה, אבל הייתי שם לפני 6 שנים ולא היה עם מי לדבר). גם המוזיאון שווה, וגם הגנים והסביבה. פשוט שווה להקדיש חצי יום להסתובב שם בשקט, אולי להביא ספר ולקרוא. - סיור כיכרות ומזרקות - מומלץ לעשות למרות שבד"כ מגיעים למקומות הללו במילא. לכלול את ´ארבע העונות´, כיכר ברבריני (מזרקת הטריטון), טרווי, כיכר נאבונה, המדרגות הספרדיות, פיאצה דל פופולו ועוד. את הרוב אפשר לעשות בסיור רגלי אחד. אגב, לצערי הרב המזרקות מוארות רע במיוחד בלילה (כולל טרווי ופיאצה נבונה), אז עדיף באור נעים ביום או אחה"צ. - ללכת לכנסיות בשעות מיוחדות - בימי שבת וראשון בצהריים יש חתונות, בראשון בבוקר הטבלות, ובשעה 17:00 יש מיסה מקסימה בסאן-פייטרו. שווה ביותר. - ללכת לבית-הכנסת הגדול ולסיבוב קצר בגטו. אגב, בצד בית הכנסת הגדול (מתחתיו) יש בית כנסת ספרדי קטן ומתוק והרבה יותר נעים להתפלל בו. - לא להחמיץ את האתרים מתקופת האימפריה: הפורום, הקוליסאום, גבעת הפאלאטיין, מרחצאות קראקלה והקטקומבות (האם שכחתי משהו חשוב ?). כמו-כן, בכיכר בה יושבת כנסיית ´פי האמת´ (תור של תיירים, צילומים דבילים, כנסייה פשוטה, אבל יש משהו מגניב) יש גם שני מקדשים משומרים להפליא, העתיקים ביותר ברומא ויפים-יפים. - לא להתעקש על אודיו-גיידס בכל פינה, אלא איפה שנראה חשוב ומשמעותי. לדוגמא, בארמון אלתמפס (מוזיאון פיסול קלאסי, משעמם ביותר) הגייד דפוק, במרחצאות קראקלה ובוותיקן הוא מצויין. נראה לי שבספונטניות זהו... אם יש עוד שאלות או הצעות אשמח לשמוע

baaliman

New member
טיול לצפון איטליה

בעוד שבועיים אנו יוצאים לטיול בצפון באזור האגמים. מוונציה למילאנו. אנחנו שוכרים רכב ומתכוננים לטייל. אשמח לקבל המלצות לגבי מקומות לינה.אוכל או מקומות מעניינים לבקור

baaliman

New member
טיול לצפון איטליה

יוצא לוונציה והאגמים ב-14.10.01 . מחפש סיוע בנושא מקומות בקור ולינה. כדאי לשכור רכב ומלון דרך האינטרנט?

טיפים קטנים -- דולומטיים - חובה..יש

מסלול יפהפה שתחילתו בBRESSANONE - FORTESSA כניסה לכביש E66 או כביש 49 נוסעים ל CORTINA D´ AMPEZZO ופנינו ל - MARMOLADE MOENA דרך TRENTO k- ל - RIVA DE GARDA שם לנו על שפת האגם והתעוררנו לבוקר נפלא של מזג אוויר וההרים מסביב היו בגוונים שלא מהעולם הזה...RIVA היא עיר קטנה וחמודה מרכז העיר, וטיילת שפת הים, אני מקווה שיהיה לכם שם מזג אוויר טוב ... באגם זה - GARDA ישנו מקום תיירותי מאוד אישית,-הוא נחמד אבל סינטטי מדי לטעמי, נסו ותראו... נעבור לאגם MUST -- COMO -נוסף הוא BELLAGIO - אליו אני ממליצה להגיע ברכב ולא בשייט הסטנדרטי..הרכב עובר בכביש י פ ה פ ה - כביש 36 אני חושבת..תעצרו ..מצלמות היכונו...איך הבתים על צלע ההר ? נעבור ל MAGGIORA אנחנו לנו ב STRESSA ..החמודה... את האגמים השתדלנו לעבור במנהרות אומנם האינסופיות לפעמים אבל נחמדות.. זו איטליה - לאן שתסעו.. מה שתאכלו - תהנו ....

קצת על האגמים

א. רכב רעיון טוב- איזור בלתי אפשרי בתחבורה ציבורית. ב. מומלץ לא לגור בונציה עצמה (אלא אם כן מוצאים מקום מגורים זול במיוחד, דבר קשה) - אנחנו גרנו בפדובה ומאוד מאוד נהננו. ג. צפונית ללאגו ד´איסאו יש עמק קטן בשם ואל קאמוניקה. יש בו עיר בשם קאפו די פונטה, שבה יש פארק קטן, מתוק ומיוחד- מלא כתובות פרה-היסטוריות מרתקות ברמה שזיכתה אותו בתואר אתר מוגן של אונסקו. זה לא מרשים או צבעוני כמו המערות בצרפת (שכחתי את שמן) אבל בהחלט אתר מעניין ששווה גיחה אם אתם באיזור. ד. אגם קומו יפה ומרשים - בבלאג´יו מומלץ לבקר בוילה סרבילוני, ששיכת לקרן רוקפלר. יש בה סיורים מודרכים פעמיים ביום (11 ו-16) שיוצאים מהכיכר שמול הכנסיה (קונים כרטיסים במשרד התיירות). הנוף יפה ומיוחד והמקום נותן אוירה מגניבה. בבלאג´יו עצמה לא מומלץ לישון, אבל בעיר וארזה (גיחת מעבורת מבלאג´יו, ויש מעבורות גם לרכב) יש מלון מ-ד-ה-י-ם אם כי לא זול (3 כוכבים, 80-90$ לזוג) בשם EREMO GAUDIO - הוא נמצא בגובה עצום ושווה כל אגורה. אני לא מספרת יותר בכדי לשמור את אלמנט ההפתעה. טלפון 815301-0341 ה. לאגו מאג´ורה - סטרסה (אני מתייחסת למסלול שהוצע כאן) מיותרת במיוחד, פרט להיותה נקודת מוצא נחמדה לאיים הבורומזיים היפים. כשאתם מחפשים כרטיס למעבורת תזהרו ממליארד החאפרים שמסתובבים, כולל כאלו שמשתמשים בשם כמו ´הסעה ציבורית´. אמנם אין פער גדול במחירים למי שרוצה רק את האיים המפורסמים (הדייגים והאיסולה בלה, שאכן ראוי לשמו), אבל מי שרוצה יותר עלול להידפק... אשמח לענות על עוד שאלות, בהתחשב בעובדה שהיינו באיזור שלושה ימים בלבד (ועוד ארבעה בונציה-פדובה, וכלום במילאנו)

הילה - מידע ברשותך על טיול הרכבות

אני מניחה שהיה זה טיול תרמילאי , איך מסתדרים בנקודה כזאת כשכל הבית על הגב ? עשיתם טיולי "כוכב" - טיול בו לינה במקום מרכזי ממנו יוצאים לטיולים קרובים ? היות ואני מכירה את איטליה קצת המרחקים לא קטנים וחלק מהמקומות אפילו מרוחק - ברכב למשל, זה היה נפלא ונוח.. ספרי קצת על זווית אחרת של טיול..אשמח לשמוע..וגם מחירים - ברכב שכור עלות חודש כזה בחו"ל יקרה ..תוכלי לספר קצת על מחירים ? הכרטיס הוא חודשי ? ומתחנות הרכבת ועד למקומות הרצויים שביקרתם - המחירים נוספים על מחירי הרכבות או כלולים בהם ? המון שאלות ....
))) ..תודות מראש...

טיול רכבות

בואו נראה.... איך מסתדרים ? בקושי. ברצינות - כ"א היה עם תרמיל גדול ומזוודת טרולי, ותיק יד כמובן. עשינו כביסות שלוש פעמים, פעם אחת יותר מהמתוכנן. היה בעיקר קשה כשגרנו במקומות בלי מעלית, אבל חיים. אכן עבדנו בשיטת הכוכב, מה שהיה מאוד רלבנטי כיוון שבנזוגי טרם היה באיטליה, ולכן הטיול היה בעיקר "אתרי חובה" עירוניים וקצת התברברות, ובאיטליה בערים ממש אין טעם לשכור רכב. איך עבדנו ? קנינו שני כרטיסי קילומטריקו, שמאפשרים נסיעה של עד 3000 ק"מ בחודשיים לעד 5 אנשים. בד"כ אפשר להסתפק באחד ולקנות עוד כרטיסים בכסף, אבל לא הצלחנו להשיג טיסה חזרה ממילאנו והיינו חייבים לנסוע לרומא ביום האחרון, מה שגזל עוד למעלה מ-1200 ק"מ לשנינו. קנינו אותם בארץ כי בסוכנות (איסתא) הטעו אותנו ואמרו שאי אפשר לקנות באיטליה, אבל זה לא נכון ויקר כ"א בעוד 15 דולר... עבדנו, כמו שאמרת, בשיטת הכוכב (ביטוי יפה, לא הכרתי). המסלול נראה כך: שבוע רומא יומיים נפולי- יום אחד לפומפיי ויום אחד לעיר עצמה (מיותר, במקור היה אמור להיות החוף האמלפי אבל לא היה לי כבר כוח) שמונה ימים פירנצה, כולל יום סיינה, יום פיזה+לוקה ויום סאן ג´מיניאנו ארבעה ימים פדובה, משם שלושה ימים גיחה לונציה עשרה ימים באיזור האגמים ושוויץ, עם ההורים וברכב שכור עשרת הימים האחרונים כמובן לא היו חלק מחשבון ההוצאות, אבל עדיין זה היה טיול די זול. כרטיסי טיסה עלו 430$, מזה 40$ תוספת לחודש אקסטרא. כרטיסי רכבת עלו 260$ (יחד), לא כולל רכבות לשדה תעופה ונסיעות בתוך הערים. הקילומטריקו גם לא תקף לרכבות מהירות (יורוסטאר וכו´) ופעמיים היינו חייבים לקחת אותן אז נדרשנו לשלם תוספת. בהתחשב בנתונים הללו, הטיול, כולל לינה, אוכל, נסיעות, אתרים, כביסות וכיוצב´ ולא כולל שופינג ודומיו - עלה בסביבות 5000$ לשנינו. חשוב לי לציין שלא התקמצנו על כניסה לאתרים, שכירת אודיו-גיידס, אכלנו במקומות טובים אבל גם במקדונלד, שלוש ארוחות ביום ושתייה וכיוצב´ - זה לא טיול תרמילאים בסגנון החסכני, אבל לתחושתי גם לא יצא יקר מדי. מקווה שעניתי על הכל, ואם לא- תשאלי...

תודה תודה תודה....על התשובה

המפורטת ביותר שקיבלתי על רכבות באירופה עד היום...בהחלט מחיר יפה לשהות בת חודש....יופי...

בלי אגרסיות, אני שאלתי כאן לפני...

... הנסיעה משהו בנוגע לכרטיסי הקילומטריקו, ולא ממש ידעו לענות לי... כך שגם אם שואלים במקום הנכון, לא תמיד יש מי שיודע לענות.

nitsansh

New member
בפעם הבאה שיש שאלות על רכבות באירופ

כדאי לשאול בפורום אירופה ב"למטייל". קודם כדאי לבקר באתרים הנ"ל. באתר של ריק סטיבס הוא מציין, בין היתר, שאת הקילומטריקו יותר זול לקנות באיטליה. זה נכון ברוב המקרים גם בפאסים של מדינות אחרות, אבל לא בפאסים של מספר מדינות שאותם אי אפשר לקנות באירופה. יש אצלו גם טבלת השוואה של מרחקים ומחירי נסיעה שעוזר לחישוב המחיר. אבל אם ניצלתם את 2 הכרטיסים עד הסוף, אני מניח שעדיין עשיתם עסק טוב.

הילה- תשובתך היתה עניינית עדכנית ../images/Emo51.gif

ונחמדה.. ויש אנשים שלא יודעים מתי לש...

למעלה