אשמח לעזרה או המלצה

אשמח לעזרה או המלצה

שלום לכולם ותודה מראש.

סיימתי את הסדיר שלי לפני כ 10 שנה. המקצוע הצבאי שלי הוא מש"ק מודיעין וזה גם מה שאני אמור לעשות במילואים.
ב5-6 שנים הראשונות שלי כמעט ולא נקראתי למילואים ובפעמים שכן, קיבלתי אישור לא להגיע עקב לימודים אקדמיים.
לפני כ 3 שנים שובצתי בחטיבה מסוימת כמש"ק מודיעין. על אף בקשות הן שלי והן של מש"קים נוספים לבצע רענון וכ"ו, טרם הדבר יצא לפעול.
מזה כשנתיים אני עובד כמהנדס בתחום של תעופה.

ימי המילואים אצלנו הן נדירים, כאמור, הכשרות ורענונים לא קיבלנו ואותי אישית מאוד מתסכל להגיע ליום מילואים בודד, במהלכו כמות ההכשרה שאקבל והתרומה שלי יהיו מינימליים לעומת הפוטנציאל שלי.
בחטיבה מקיימים ימי מילואים בהן מוזמנים רק קצינים.

לאחר שהשקעתי 6 שנים בלימודים אקדמיים (סיימתי תואר שני בהנדסה) ועם שנתיים ניסיון כמהנדס, אני מרגיש שאני פשוט מבזבז את זמני במילואים והייתי רוצה לתרום הן בימים והן בכישורים, הרבה יותר ממה שאני תורם כרגע.

למי אני אמור לפנות עם זה?

gandu

New member
שלום לכולם ותודה מראש.

היי
ראשית הניסיון המקצועי והכישורים האקדמיים אינם מדד להעברה למקצוע אחר בשירות המילואים.
הצבא רואה את המקצוע הצבאי שלך במקצוע שבו תמשיך לשרת במילואים. אני אישית מכיר דוקטורנטים ובעלי תואר שלישי שבאים למילואים כחפ"שים לכל דבר ועניין.
אתה יכול לברר במשרד הקישור אם יש תפקיד אחר שתוכל למלא בשירות המילואים - תפקיד מקביל שתוכל לבצע עקב ניסיון אזרחי מקביל או ללא קשר לניסיון לעבור לתפקיד אחר.
לחלופין אם אתה מכיר מישהו ביחידה אחרת ניתן להעביר אותך לתפקיד ספציפי אותו צריך ביחידה הזאת (קיים נוהל לפרוצדורה הזאת - טופס 55 לחיילי מילואים)
התפקיד יכול להתאים לכישוריך האזרחיים והשכלתך האקדמית.

בהצלחה

אושי231

New member
בתור התחלה לפנות למפקד הישיר ולמפקד היחידה

תעלה בפניהם את הדברים.
כפי שצויין לפני, צה"ל לוקה בחסר בכך שלא לוקח אנשים בעלי כישורים מסויימים או כאלה שסיימו תארים נחשבים לתפקידים דומים במילואים.
כך או כך, תראה מה אומרים לך ביחידה ואם יש מקום שבו יוכלו למצות אותך טוב יותר.
בנוסף אני מציעה לך לבקש להגיע ליום מיצוי אוגדתי (פרטים דרך המג"ד וקצינת הקישור) שבו יבדקו האם יש תפקיד ההולם את כישוריך האזרחיים. בהצלחה!

למעלה