אשמח לעזרה, אני

babymmm

New member
אשמח לעזרה, אני

פרודה עם 3 ילדים גדולים (13-20). ילדי ואני נקלענו למצב שבו כולנו כועסים ופגועים ואני מרגישה שרק גורם מוסמך יוכל להוציא אותנו מה"פלונטר". אין באפשרותי לממן טיפול משפחתי אך מנגד, לא ניתן להמשיך במצב הנוכחי. מה המלצתך/כם? האם יש טיפולים מוזלים או מסובסדים? ברצוני לציין שלא מדובר במחלוקת על נושא ספציפי , אלא התנהלות המשפחה בכלל.

ישנה אפשרות לקבל טיפול

מוזל במכונים שם מלמדים "טיפול משפחתי וזוגי" איפה אתם גרים? אכוון אותך לפי מקום המגורים.

babymmm

New member
תודה גרים

ביהוד. אני מכירה עובדת סוציאלית (אחות של חברה) שאני סומכת על שיקול דעתה והיכולות שלה. האם לדעתך זה יכול לעזור? הבעיה שלנו: מזה 6 שנים אני עוברת תהליך גירושין מאוד קשה מבעל שמסרב להרפות,למרות שאנחנו פרודים כבר 6 שנים.הוא סובל מבורדר ליין ומסית את ילדי. במהלך הנישואין צברנו רכוש רב אך בהסכם ויתרתי על הכל ,למעט הבית. אנו גרים באיזור יקר בבית גדול . למעט מזונות ,נמוכים אינו עוזר או תומך כלכלית או בכלל. לוקח אותם רק לארוחת ערב פעמיים בשבוע. בתחילה השתכרתי יפה והיו לי חסכונות מק.ה.ל, השתדלתי מאוד לספק את כל צרכיהם והצלחתי -בזכות הרזרבות. כיום,אין באפשרותי לספק את כל צרכיהן של הבנות ,שהינן בנות 20 (חילת בקבע) ו18(עובדת עד הגיוס). ביקשתי מהבנות לממן את צרכיהן האישיים ממשכורתן ,בכדי שאוכל להעניק לבני (13) חוגים ושיעורים פרטיים ובכלל, בכדי שאוכל לכסות את החריגה העצומה בחשבון. מעבר לזה, לא די בכך שהילדים מתחמקים מלקחת חלק במטלות הבית, הם מזלזלים ומשאירים בלגן בכל פינה.השבוע הבנות "קראו" לי לשיחה ואמרו שאינן מרגישות שאני אמא,שלא איכפת לי מהן וכו". מאוד נפגעתי ,מכיוון שאני יושבת איתן המון, מעורבת בחייהן,מכירה את החברים שלהן. אני מרגישה שברגע שהתחלתי לומר להן "לא" ולהציב גבולות,פשוט לא נוח להן. מה שיותר חמור בעיני ,זה שהבת שלי אמרה לי שהבית שייך גם להםוכשאמכור אותו מגיע להם את חלקם (תוצאות ההסתה של אבא שלהם). בקיצור חושבת שרק גורם שלישי יכול לעזור.

אני מסכימה איתך שאת צריכה עזרה.

יש 3 מקומות שניים בתל אביב ואחד בהרצליה, אילו מכונים שם לומדים "טיפול זוגי ומשפחתי" . מתמחים וסטודנטים שמקבלים הדרכה מטפלים בזוגות ובמשפחות בתשלום נמוך. יש את תל"ם בסמינר הקיבוצים בתל אביב את מכון שינוי בהרצליה ומכון ברקאי בתל אביב. מציאה לך לבדוק עם כולם. עובדת סוציאלית שיש לה הסמכה למקצוע יכולה כמובן. לעובדות סוציאליות יש ידע בנושא ונסיון במידה והן עובדות עם משפחות אבל אני חושבת שכדאי יותר ללכת שמי שזה מקצועה ואינה מקושרת באיזה שהוא אופן אלייך. יש לך בנות גדולות שגם כך נוטרות לך אז חשוב שגורם המטפל יהיה חיצוני ונטרלי. בינתיים מה שהייתי עושה זה שיחה רצינית עם כל המשפחה. תזמני את כולם ביום, שעה מסויימים ותדברי איתם על המצב ועל רצונך בטיפול. תכיני לך לפני נושאים לשיחה ותאמרי להם להכין גם. אני מניחה שאתם מדברים אבל הייתי עושה את זה מוזמן ויחודי. תאמרי להם שלא מדובר חלילה בעונש וזה לא מקום להאשים ולרטון אלא למצוא דרכים לחיות חיים נעימים ביחד. תספרי את שהמצב הנוכחי מאד מעציב אותך ומקשה עלייך וחשובה לך התמיכה שלהם כדי לשפר את המצב. אם תבואי ממקום שאינו שיפוטי יש סיכוי שישתפו פעולה יקשיבו ותקשיבי את להם. במקביל תחפשי מטפלת משפחתית. בהצלחה לך!

למעלה