אשמח לעזרה בנושא הפולמוס היהודי-מוס

amazone

New member
צריכה עזרה עם חומר על הרמבם

אני מכינה סמינריון בנוגע לגישתו של הרמבם כלפי האיסלאם. כידוע, הרמבם גורס כי האיסלאם אינו עבודת אלילים אלא יותר רוחני (זאת לעומת הנוצרים...) ואני צריכה לעסוק בסוגייה זו וזקוקה לחומר בנושא. מי יכול להמליץ לי על ספרים ואתרים בנושא? האם וכיצד מגילת תימן קשורה לכך?

amazone

New member
זקוקה לעזרה עם רבי יהודה הנשיא

מכינה עליו סמינריון ואשמח לקבל חומר בנושא - הפניות לספרים ולביבליוגרפיות שונות, אתרים וכן הלאה. שקלתי לעסוק בסוגיית החלטות שנויות במחלוקת שהוא קיבל על עצמו והמתנגדים לכך

amazone

New member
אשמח לעזרה בנושא הפולמוס היהודי-מוס

בנושא הפולמוס היהודי-מוסלמי בימי הביניים - מבחינת הכתיבה הפולמוסית המקובלת או בנושא היחס אל האיסלאם ואל תפקידו ההיסטורי במדרשים היהודיים אשמח לקבל הפניות לביבליוגרפיות העוסקות בנושא, כגון דרבי אליעזר ומדרשים תימניים מאוחרים (מהמאה ה-14)

אלי ו.

New member
לצערי בפורום תאולוגיה היא לא תמצא

את מבוקשה. אני יכול להמליץ על האנציקלופדיה לחכמי התלמוד ולגאונים של מרגליות. בפורום עצור כאן חושבים בהייד פארק באשכול המומלצים יש קישורים לשרשורים על מספר חכמי התלמוד, אני לא בטוח שרבי הקדוש הוא אחד מהם וכרגע משום מה יש תקלה באתר כך שאיני יכול לבדוק. הכתובת לפורום עכ"ח היא http://www.hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=1364

arandiera

New member
הספר של חוה לצרוס יפה

"עולמות שזורים" על הקשר בין הספרות היהודית לספרות המוסלמית. אני חושבת שהספר הזה יחסוך לך הרבה עבודה.

shushu10

New member
טיפ קטן ..

כדי לא לטעות בהבנת גישתו של הרמב"ם לאיסלם, כדאי ורצוי לקרוא ספרות מקדימה, כגון - ספר מחקר שכתב פרופ' דב שוורץ - בהוצאת בר-אילן, "סתירה והסתרה בהגות היהודית בימי הביניים".

arandiera

New member
הרבה סמינריונים יש לך, לא?

על רבי יהודה הנשיא - קראי בספרים על ספרות התנאים. אם את כותבת עבודה באקדמיה, כדאי לך להתחיל עם ספרים לפני שאת משתמשת בסתם מידע מהרשת. יש כל כך הרבה מחקר על הנושא. למשל: משה דוד הר, "דת ורוח ביישוב היהודי: עולמם של חז"ל", בתוך: משה דוד הר (עורך), ההיסטוריה של ארץ ישראל, כרך חמישי - תקופת המשנה והתלמוד והשלטון הביזנטי. הוצאת כתר ויד יצחק בן צבי, תשמ"ה-1985. ש. ספראי. בשלהי הבית השני ובתקופת המשנה. רפפורט, א', יהודה ורומא:, מירידת בית חשמונאי עד רבי יהודה הנשיא, האוניברסיטה הפתוחה, רמת-אביב אלון, ג', תולדות היהודים בארץ-ישראל בתקופת המשנה והתלמוד א-ב, הקיבוץ המאוחד תשי"ג גפני, י', מחקרים בתולדות ישראל בתקופת המשנה והתלמוד, ירושלים תשנ"ד

למעלה