אשמח לעזרה בנושא תיאטרון צלליות

erelu

New member
אשמח לעזרה בנושא תיאטרון צלליות

אתרים , קישורים, תמונות ו...

feyoula

New member
אם תפרט יותר אולי אוכל לעזור..

מחפש לבנות הצגה? פרונטאלית לקהל נרחב? חוג? מחפש איך לבנות בובה? איך לבנות את הקונסטרוקציה? מה הכיוון?

erelu

New member
מדובר בחוג לילדים

וכל רעיון יתקבל בברכה , בגוגל הסתכלתי אבל טוב יותר ללמוד מנסיון .....

feyoula

New member
ו...

מה זו הקמצנות הזו בפרטים? חוג שבו אתה מתכוון ליצור איתם בובות? הדגש הוא על יצירה? על ההצגה? שילוב שלהם? חוג של שעת סיפור? חוג תאטרון קיים שיש בו כל מיני סוגים של תאטרון בובות וזה רק מערך מתוך זה? חוג חדש שמצריך בניה? חוג בגן, יש אלמנט חינוכי? חוג במתנ"ס? מה אתה רוצה לעשות בחוג? באיזה שלב של החוג אתה תקוע? יעזור אם תוכלי לספר לנו קצת מהו החוג, במסגרת מה, מי הם הילדים, בני כמה, מה אתה רוצה לעשות איתם ואיזה סוג של רעיונות אתה מחפש מאחר ולכל דבר יש מטרות משלו ודרך משלו. מאחר ואנחנו משתדלים להיות רציניים בהתייחסות לעבודתנו, בכדי שאני ו/או חברים נוספים פה שעושים דברים דומים נוכל לעזור לך, צריך לדעת במה מדובר כי רעיונות יש באמת בשפע אבל כדאי למקד אותנו קצת...

erelu

New member
מדובר בחוג תיאטרון בובות

לילדים בגיל בי"ס יסודי כיתות ג-ו , ועכשיו לקראת חג החנוכה רציתי שיתנסו בתאטרון צלליות, התחלנו בצלליות עם הידיים ועם מטפחות שקופות וזה היה קסום ועכשיו אנו רוצים ליצור צלליות ולהציג עימן... מקווה שהובנתי.... זוהי יצירה שכמובן הופכת ל"מופע" קטן , חוויתי , אישי וקבוצתי...

יעל0403

New member
היייי

\הייייי שלום אפשר להכין כל מיני דברים לתאטרון צליליות את יכולה לקחת ברסטולים שחורים או מפל ואז הם יוצרים פרצופים עושים חורים בעניים או בפה להוסיף נוצות בתור קישוטים ועוד דרך : אפשר לצייר כל מיני דמויות למשל דמות של מכשפה את מציירת את הפרופיל שלה ומחליטה איזה חלקים בגוף את רוצה שהמכשפה תזיז אם נגיד את רוצה שהיא תזיז רגלים ויד אז את מעתיקה את המכשפה שלך על נייר פרגמנט בלי החלקים ואז את החלקים יד ורגליים ומעטיקה אותם לקרטון אפשר להשתממש בקופסא של קרונפלקס ואת גוזרת ומחברת את החלקים עם סיכה מתפצלת ומחברת לחלקים שיפודים כדי שיהיה אפשר להזיז את החלקים ואם אני לא טועה יש פה בפורום איזה סדנא של דבי של צלליות

feyoula

New member
בהחלט מובנת:)

מבחינת הכנת הבובות. כל מה שיעל אמרה מגניב ביותר וגם מוסיפה שניתן לחתוך חלקים מסוים החוצה מתוך הבריסטול ולהדביק שם צלופנים בגוונים שונים, זה מאוד מוסיף. חוץ מזה, אני חושבת שניתן בסדנא כפי שאת מציעה להתחיל ולדבר עם הילדים על בניה של דמויות לקראת ההצגה. אפשר לבקש לתכנן סיפור ביחד, לא יודעת כמה הם, אם זו כיתה שלמה, אז בקבוצות ואם מעט ילדים אז כולם ביחד. ולהשתמש בסימני חנוכה כדמויות. ואז כל קבוצה משתמשת באותם הדמויות אך מציירת אותן אחרת ומרכיבה מהם סיפור אחר ואז מציגה על המסך בסוף מול כולם. זה יוצא מקסים כי כל סביבון הוא קצת אחר ומגלם תפקיד אחר. אני אוהבת לעודד את זה על פני שבלונות אבל כדאי להביא גם שבלונות למקרה שילדים יזדקקו לתמיכה ויתקשו לצייר מהראש. ניתן גם לדבר איתם מראש על אפיונים של דמויות, למשל סביבון גבוה ומרושל או אחד שמנמן שכבר קשה לו להסתובב... במידה וזו קבוצה קטנה, ניתן לאפיין דמויות לבד או בזוגות ולהציג או לחבר את הדמויות שכל אחד בנה לעצמו לסיפור משותף מראש ביחד בכתיבה, או תוך כדי הפעלה באילתור. הייתי מכינה מראש כמה רעיונות לסיפורים, למקרה שחלק מהילדים יתקעו בלי רעיון. כמו כן, אם את רוצה לשים קצת דגש על התיאטרליות, ניתן להביא טייפ לכיתה עם קטעי מוסיקה ולאפשר לקבוצות לבחור לעצמם קטע אותו הם מעונינים, במידה ומעוניינים לשלב בהצגה שלהם ואולי גם לתת להם בריסטולים שחורים גדולים שיוכלו להכין מהם צלליות של תפאורה. מקווה שגילגלתי לך כמה רעיונות :) בהצלחה!

tov22

New member
מצרפת כמה קבצים...

שאולי יכולים לתת רעיונות וכיוון. בהצלחה, טובית

tov22

New member
אלו תמונות שמצאתי בחיפוש חופשי ברשת

מודה שאני אפילו לא זוכרת מה היה החיפוש שעשיתי... אני נוטה לשמור כל תמונה ורעיון שנותן לי השראה לבובה, תמיד כייף כשזה נהיה שימושי :)

erelu -שמח שמצאת תשובה ותודה למסייעות

תודה לכן: חגית, feyoula, יעל 0403 ( את מרשה לי לוותר על המספרים? ), tov22 שהתגייסן , ניסיתן ואף עזרתן בהצלחה
erelu - שמח שחברות עזרו לך וקיבלת תשובות מספקות וחשוב מכך מועילות בהצלחה ואל תשכחי לשתף איך היה ( גם תמונות יתקבלו בברכה )

למעלה