אשמח לעזרה - הכל על סטייקים

pilpelet4u

New member
אשמח לעזרה - הכל על סטייקים

אני לא בטוחה שזה המקום הנכון... אם יש פורום או מקום אחר שמתאים יותר אשמח אם תפנו אותי. החלטתי שאני רוצה ללמוד להכין סטייקים טובים ואיכותיים בבית... כמה שאלות: האם צריך לקנות אביזרים ספציפיים בשביל להכין סטייקים ? כלים שיכולים לשפר את הכנת הסטייקים בבית ? האם רצוי להכין על גריל פחמים או שיש עוד דרכים טובות ? איפה ניתן לרכוש בשר טוב ? אני גרה בקריות (ליד חיפה), יש באיזור בכלל מקומות שמוכרים סטייקים איכותיים ? שמעתי פעם שיש ברמת הגולן מקום שאפשר לעשות משלוח ? יש אפשרות לקנות סטייקים ולשמר אותם בבית ושעדיין יהיו איכותייים וטובים ? אם יש איזה אתר או משהו שיש בו מידע והסברים על איך לטבל וכד' ועל הבדלים בין נתחים של בשר (איזורים עם שומן, בלי שומן וכד'...) ואיך יודעים מה רמת העשייה של הבשר (מבלי לפתוח אותו
)... אשמח לכל מידע שיכול לסייע לי !
 

Nazgul7

New member
אז ככה

אביזרים ספצייפים, אם ממש רוצים להכין בבית גם בשביל היופי וגם בשבילי הטעם אז non stick מחבת פסים, אבל אפשר גם להכין על מחבת רגילה. גריל פחמים הכי טוב. רצוי להוציא ת'סטייקים מהמקרר כחצי שעה- שעה לפני מועד ההכנה. לגבי איפה לקנות בצפון איני יודע. ניתן להשרות את הסטייקים במרינדה ולשמר אותם קצת יותר מהזמן המקובל(יום יומיים לכול היותר), אני לא בעד, אני מעדיף את הטעם של הסטייק לבדו. ניתן גם להכניס למקפיא, אבל אז כידוע זה כבר לא אותו הדבר. רמת העשייה ניתן להבין עם הזמן, בגדול יש לשים על הגריל את הסטייק לחום מאוד חזק, לצרוב אותו, ברגע שהוא לא נדבק לרשת ו\או דם עולה על פני החלק העליון ניתן להפוך. אני אישית מעביר על אש גדולה חצי דקה את הסטייק, מסובב אותו(לא הופך) ליצירת השיבוץ, לעוד חצי דקה ואז הופך, עושה את אותו הדבר עם הצד השני ומעביר אותו לחום נמוך יותר על הגריל, והסטייק מבלה שם כמות זמן בהתאם למידת העשייה שרוצים. במידה ורוצים rare - medium rare אז ניתן להוציא אותו כבר אחרי שתי דקות מרגע ההנחה על הגריל. כשהוא הפוך עם הצד העשוי ניתן להוסיף מלח. פלפל כדאי לתבל לפני. בתאבון.
 

milch

New member
סטייקים

רמת הגולן את כנראה מתכוונת ל-מרינדו. ברמת ישי יש את "לימוזין" עם בשר מיושן איכותי ביותר, מיקצוענים רציניים וגם יוכלו להדריך אותך. נ.ב.-קחי איתך את הארנק הגדול, לא את זה עם הכסף הקטן
 
אז כך:

באזור רמה"ג, יש מספר מקומות, שבהם ניתן לרכוש בשר איכותי לצלייה, מה שאת מכנה סטייק. כמובן, ישנם נתחים שונים, והכל תלוי גם במידת הנסיון הקולינרי וחוש הטעם שלך. יש את האנטריקוט. יש את הסינטה. יש את הפילה. וישנם נתחים נוספים הניתנים לצלייה. נרשם פה מרינדו, כמקום. אני ביקרתי שם, ואכן רכשתי משם בשר איכותי וזה הקישור אליהם. אולם, כפי שאמרתי, ישנם גם מקומות נוספים, כמו דוריס קצבים. אישית, אני בודק גם עלויות, יש בהחלט הבדלים מהותיים בעלות הבשרים, ולא תמיד חייבים לרכוש במקום היקר ביותר, שאינו מצביע בהכרך על טיב משובח יותר. אני רוכש את הבשר שלי אצל הקצב באזור התעשייה של יוקנעם עילית. המחיר סביר והבשר טוב וטעים. לגביי צלייה בבית: אני מחזיק מחבת מברזל יציקה, כבד, אצלי הוא ללא פסים, ועדיין מפיק לי בשר צלוי משובח. הסוד אינו בפסים, אלא, בזמן הצלייה, שמשתנה כמובן בהתאם לסוג הבשר ובהתאם למידת העשייה שאת אוהבת. מחירה של מחבת כזו נע מכצה עשרות שקלים ועד לכמה מאות שקלים. גם הטיבול, משתנה בהתאם לחוש הטעם האישי, אצלי בבית מעדיפים פלפל שחור גרוס ומעט מלח גס (זה שהשפים מכנים אותו מלח כשר, היות והוא משמש להכשרת בשר). טיפ קטן - קחי בחשבון שצליית נתחי בשר במלמת, גורמת לעשן סמיך בסביבת הבישול. אבל - ממליץ בחום. ובולע את הריר. חגי
 
../images/Emo10.gif../images/Emo4.gif טעויות כתיב שגיליתי:

מחירה של מחבת יציקה: מכמה עשרות שקלים..... קחי בחשבון שצליית נתחי בשר במחבת..... זהו נראה לי. חגי
 
מנצלש לשאלה על סטייקים של לאחוביץ' -

פעם היו בסופרים סטייקים של חברה שקראו לה לאחוביץ', זה היה אנטריקוט סגור בואקום (האריזה היתה מקרטון) וככה היה אפשר לשמור אותם בפריזר להמון זמן. ובניגוד לסטייקים קפואים- אלה יצאו טוב, לא פחות טוב מהרבה סטייקים טריים שאכלתי. אז מישהו יודע מה קרה להם? אני לא מוצא אותם כבר. אם היו לי כאלה בפריזר הייתי שקט
 

milch

New member
פעם היה מבול ופעם לא הזריקו מים לבשר../images/Emo7.gif../images/Emo8.gif

 

MeetTheMeat

New member
אתר מידע לבשר גורמה בסגנון אחר

היי אורית, קראתי את אשר כתבת וגם את כל התשובות המלומדות שאכן קיבלת. אם וכאשר עדיין תזדקקי למידע נוסף, תוכלי להיעזר באתר אותו הקמתי לאוהבי הבשר: www.MeetTheMeat.com ואם תרצי בעתיד, וכל אחד אחר ואחרת מוזמנים גם הם, להתיעץ באופן אישי, גם זאת אשמח ככל שיהיה ביכולתי. שיהיה לך סוף שבוע נפלא.
 
למעלה