אשמח לעזרה.. התקינו לי open office על מחשב

Cimbaline

New member
אשמח לעזרה.. התקינו לי open office על מחשב

חדש שקניתי. אני לומדת באונ' הפתוחה ויש קבצי word שכשאני מנסה לפתוח אותם עולה לי הודעת שגיאה בסגנון: 'שגיאת צורת קובץ נמצאה בשורה/ עמודה..'. איך אפשר להתמודד עם זה ולפתוח את הקובץ? מצרפת קובץ כזה זאת תהיה הצלה גדולה אם אצליח עם זה אז הרבה תודה מראש.

נתנאל531

Well-known member
מצאתי דרך (בעזרת מנוע חיפוש)

תפתחי את הכתבן של OpenOffice כך שיופיע מסמך ריק, כעת תבחרי מתפריט 'הכנסה' - 'קובץ' ותכווני לאחד הקבצים האלו, אצלי הקובץ שצירפת שוב נתן הודעת שגיאה, אבל נפתח. ברמת הפיתוח, זה נראה כמו סוג של באג שצריך מעקף כזה כדי שהקובץ יפתח באופן חלקי, בעוד כאשר מנסים לפתוח אותו בצורה רגילה הוא כלל לא נפתח.

Cimbaline

New member
תודה עבד. זו הדרך לעבוד עם כל הקבצים שלא

נפתחים? יש משהו שאני אמורה לעשות בנוסף? בכל אופן תודה רבה. זו עזרה גדולה.

נתנאל531

Well-known member
הדרך הרצויה היא שהתוכנה תפתח קבצים כאלו

בצורה ישרה ללא צורך במעקפים כאלו. האם מישהו מכיר באג פתוח בנושא או שיש צורך לדווח על כך?

לדעתי, יש בעיה כלשהיא עם הקובץ

אצלי נפתח (גם דרך הכנסה > קובץ, וגם דרך ניווט רגיל לקובץ המדובר) ללא הודעת שגיאה אבל בראש כל עמוד מופיעים מספר סימני שאלה. אין סיבה שיתנהג שונה מכל קובץ וורד

נתנאל531

Well-known member
מסתבר שזה לא קובץ Doc...

הקובץ המדובר הוא קובץ בפורמט rtf, שסתם נשמר על ידי מי ששמר אותו עם הסיומת doc, כך Mic. Word מגדיר אותו, כקובץ בפורמט Rich File Text. אצלי הקובץ לא נפתח דרך ניווח רגיל ('קובץ' > 'פתח'), וגם כשנפתח דרך 'הכנסה' > 'קובץ' הוא נפתח רק עם שני עמודים מתוך חמש. כשהמרתי אותו באמצעות Word לdoc סטנדרטי, הוא נפתח באופן עקרוני טוב אבל עם באגים קטנים של כיווניות (מצורף הקובץ מומר באופן אמיתי לdoc). את הקובץ הזה וקבצים דוגמתו יש לפתוח (למשתמש Win) באמצעות הכתבן המובנה במערכת ובא כברירת מחדל, ואין צורך בתוכנות כבדות יותר. ככל הנראה יש פה גם באג של OpenOffice בפתיחת קבצי rtf.

נתנאל531

Well-known member
עוד מסתבר

שכנראה הקובץ הזה לא נוצר באמצעות כתבן, אלא באמצעות תוכנה אחרת. לאחר פתיחת הקובץ הכתבן ושמירתו שוב על ידי הכתבן בשם אחר, ללא כל שינוי בתוכן הקובץ, הקובץ נפתח ללא שגיאה. (מצורף הקובץ להדגמה) עכשיו נשאר לחקור מה בדיוק ההבדל בין שני הקבצים, ומה הפריע לOpenOffice לפתוח את הקובץ הראשון.

Cimbaline

New member
תודה רבה על ההתייחסות הרצינית

אז אני מבינה שהפיתרון לעניין הזה לא פשוט, איך אני יכולה לטפל בו? להזמין מישהו הביתה או שזה לא יעזור? תודה רבה ממני (בורה ועמת הארץ בעניינים מעין אלו).

נתנאל531

Well-known member
הפתרון פשוט מאוד

לפתוח את קבצים כאלו עם הכתבן המובנה שבא בכל מערכת Win. כמעט אף אחד לא משתמש בו, למרות שהוא אמור להספיק למשימות כתיבה מינימליות ונפוצות.

Cimbaline

New member
נתנאל

איך אני מגיעה לכתבן הזה? מה אני צריכה לעשות כדי להתקין אותו על המחשב שלי? תודה.

למעלה