אשמח לעזרה מגולשים עד גיל 18 בפורום.

אשמח לעזרה מגולשים עד גיל 18 בפורום.

(מנהלים- לא מצאנו איפה לנצל"ש.. נשמח אם לא תמחקו בבקשה)

שלום, אנחנו ספיר ואור סטודנטיות לפסיכולוגיה, ואנחנו עורכות מחקר בנושא בני נוער והעדפות מוזיקליות.
נשמח אם תוכלו למלא את השאלון בלינק: https://www.surveymonkey.com/s/HGLYPZQ ולעזור לנו

שימו לב- משך מילוי השאלון הוא כ15-20 דק', חשוב למלא את השאלון במלואו על-מנת שיוכל לשמש אותנו במחקר.
השאלונים הנם אנונימיים לחלוטין.

תודה רבה!!

avivs

New member
אני לא חושב שיש פה כאלה

גם לא החתולה, באופן מפתיע

מי, אני?

אוו, האם אתה מנסה לומר שאני נשמעת-וירטואלית צעירה לגילי? *מסמיקה ומברישה את הזנב*

אני לא יודעת.

מה זו מחמאה? האם היא דבר שבאמת קיים? האם האנשים שמחמיאים לי באמת קיימים או שאני חיה במטריקס וממציאה אותם כדי לשעשע את עצמי?
אכן מעורר תהיות.

ניימן3

New member
הדור הצעיר לא קורא?

או לא מדסקס? או פשוט עבר לפייסבוק ומה לו ולפורומים?

subatoi

New member
השמועות אומרות שהם כבר הספיקו לנטוש גם את

הפייסבוק.
אנחנו לא עומדים בקצב

ולגבי קיומו של "דיסקוס" בפייסבוק, אני לא מאמין לזה. הפייסבוק הרג לגמרי את הדיונים סטייל הפורומים, והיום כל בנאדם בעיקר שופך מה שיש לו מה לומר, ופחות מעניין אותו מה יש לאחרים לומר. כמו במציאות, נו.

subatoi

New member
תגדיר "דיון". ובאיזו איכות הדיוניים האלה?

ראשית, הממשק לא מאפשר דיונים רציניים. קשה להבין מי משיב למי וזה לא מאפשר שרשורים. זה נראה כמו חדר אוכל המוני שמלא באנשים שמדברים, ואי אפשר להבין כלום. זה מעקר אפשרות להעמקה בתת-דיון כלשהו. די מהר זה נקטע, ממה שאני רואה.
שנית, "רוח הדברים" והאווירה בפייסבוק היא של קצרנות ושל הרצת דאחקות המונית, או של התהלמות לחילופין.

ברור שלא מדובר על 100% (לכאן או לכאן), אבל לדעתי המצב רחוק מאשר להיות דיון כמו שפורום מאפשר. לפייסבוק אנשים באים בעיקר בשביל לומר את אשר על ליבם בדף שהוא הדף "שלהם", או מגיבים במה שקופץ להם בפיד ושוכחים מזה אח"כ. פורום הוא מקום "ציבורי" שאליו אנשים נכנסים מלכתחילה כדי להתדיין עם אחרים ולשמוע/לקרוא מה יש לאחרים לומר, בסוגשל מרחב ציבורי. זה אולי נשמע הבדל זניח אבל איך שאני רואה את זה, זה משמעותי, וזה בא לידי ביטוי.

ניימן3

New member
אתה אולי צודק

אם כי אני חייב לאמר שבזכרון (ההיסטורי) שלי, אני לא זוכר המון דיונים עמוקים בפורומים בנושאי מד"ב. המון ויכוחים? כן. דיונים עמוקים? פחות. אבל אולי הזכרון שלי סלקטיבי.

subatoi

New member
לא התכוונתי רק בענייני מד"ב. יש עוד נושאים

חשובים בחיים

הבעיה היא שכל הנושאים עברו לפייסבוק, לא רק הקלילים שביניהם, גם החשובים. וכשהאנושות עברה לנהל את חייה במקום שלא מאפשר דיון, זה גוזר רידוד כללי של עיסוקיה של האנושות, מעבר לרידוד הקיים. נשמע קצת דרמטי, אני יודע

ניימן3

New member
תשמע, הדיונים הכי טובים שלי עדיין נעשים

במציאות. ועל זה פייסבוק לא השתלט;)

מיכאל ג

New member
לא צריך להגזים. REDDIT די מצליח

אולי אפילו מאוד מצליח (אובמה התראיין שם), והוא מספק פלטפורמת דיונים משורשרים.
יש לרדיט בעיה אחת והיא שהוא נשען בעיקר על לינקים לכתבות - בגדול כמעט כל שרשור מתחיל בלינק ואז יש דיו עליו. זו לא חובה אבל זה רוב מה שיש שם.

subatoi

New member
שמעתי עליו אבל לא ממש מכיר אותו.

ובכל מקרה, רוב העולם עדיין בפייסבוק.

למעלה