אשמח לעזרה עם פאי נמוך

yifat123

New member
אשמח לעזרה עם פאי נמוך

עשיתי פאי אפוי ופרוה של שוקולד אך הוא יצא נמוך מדי והבצק מסביב גבוהה מדי. מה עושים לשכיבה נוספת? מעדיפה לא גנאש כי זו שיכבה דקה מדי.
תושה מראש
 

pirge

New member
פאי מוס שוקולד אפוי עם אגסים

פאי מוס שוקולד במלית אגסים ולוז אפוי בציפוי פירורים

- באדיבות פירגה


אותה עוגה מדהימה שכולכם כבר מכירים ונהנים ,עוגת המוס פירורים האפויה
רק שהטבעתי במוס השוקולד גם אגסים טריים ואגוזי לוז .
הורדתי מכמות הסוכרים שבעוגה.
המלצה להכין את העוגה יום לפני ההגשה.
תבנית משומנת 27X33 או יותר גדולה ,מלבנית או מרובעת
המצרכים בקערה לבצק:
חבילה חמאה/מרגרינה רכה = 200 גרם
3 כפות סוכר + 3 חלמונים
חבילה קמח תופח קטן = 1/2 2 כוסות קמח
1/3 כוס מיץ תפוזים או חלב
לשים ומכינים בצק רך ונעים. שומרים שעה במקרר.
חלק מהבצק משטחים בתבנית משומנת.
החלק השני כ-1/3 נכנס לפריזר וישמש לפירורים אחר כך.
קרם:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שטוחות קקאו
1/2 כוס מים רותחים
להרתיח בסיר על להבה קטנה עד שמתאחד. לסגור להבה ולהוריד מהאש.
להוסיף לקרם:
50 גרם מרגרינה רכה
3 חלמונים
לבחוש היטב לתערובת קרמית.
להוסיף 1/2 כוס אגוזי לוז קלויים ושבורים
לצנן מעט.
להקציף את 6 החלבונים עם 1/2 כוס סוכר ולהוסיף לקרם. להוסיף גם כף אחת קמח רגיל ו-2 כפות קוניאק.
לצקת את הקרם על הבצק בתבנית.
להטביע פלחים מ-3 אגסים טריים - מקולפים.
מוציאים את הבצק שמיועד לפירורים מהפריזר ומגררים על מגררת גסה מעל.
אופים בחום 175 מעלות כ-50 דקות.
הערות:
1. אין צורך לאפות תחילה את הקלתית. אופים את כל העוגה ביחד.
2. רצוי לשמור את העוגה במקרר או בפריזר יום לפני ההגשה.
תהנו
 

yifat123

New member
תודה פירגה אבל לא מחפשת פאי חדש רק עוד שיכבה

משהו??
 

bali

New member
מנהל
אפשר לעשות גנאש מוקצף

מכינים גנאש מאיזה שוקולד שרוצים, אפשר להוסיף לו קצת טעם עם ליקר, גרידת לימון או תפוז, קפה...

כשהגנאש מתקרר ומתמצק מקציפים אותו עם עוד שמנת מתוקה, בין חצי מיכל למיכל שלם, עד שיש קרם אוורירי ותפוח יותר. את הקרם הזה אפשר לזלף או למרוח כדי למלא את החלק החסר בפאי.
 

superorti

New member
אפשר להוסיף פקאנים שלמים

אם אוהבים שילוב של פקאנים ושוקולד
אני אישית בפאי פקאן מעדיפה קרם פרנגיפן

אבל זה בהחלט יתן נפח ועובי לפאי. כמובן יש לעשות זיגוג שהפקאנים יבריקו
 
למעלה