אשמח לעזרה שוב...

osher0401

New member
אשמח לעזרה שוב...

נכנסתי השבוע לשבוע הרביעי לאחר הניתוח- ז"א שאני מתחילה כלכלה רגילה
מה שקורה שאני כמעט ולא אוכלת כלום כי אני ככ מפחדת שיתקע לי ואני אצטרך להקיא שאני לא מנסה כמעט שום דבר...
כל היום אני אוכלת שני יוגורטים ושני פתית וזהו.........
מה אני אמורה להתחיל לנסות השבוע?

ומה העמדה לגבי:
פופקורן, מנגו, קיווי, קוסקוס, כרוב, כרובית,ברוקולי, קולורבי, סלט עם כמה ירקות, חסה (זאת אופציה בכלל??), נקניקיות, קבב
והרשימה שלי ככ ארוכה שאני אעצור פה...

ממש אשמח להכוונה מרגישה ככ מבולבלת............

תודה

שרון512

New member
לגבי הניתוח

איזה כיף לך שבוע רביעי...
מי ניתח אותך? כמה ירדת כבר?
האם יש עדיין כאבים? יובש בפה?
תסלחי לי על השאלות זה מעניין אותי אני 3 ימים אחרי טבעת...

osher0401

New member
היי שרון

קודם כל בהצלחה! השבוע הראשון הוא שבוע קצת קשה אבל עובר ממש מהר!
נותחתי אצל ד"ר אבינוח, ירדתי עד כה 12 קילו
כאבים כבר כמעט ואין, מידי פעם, לעיתים ממש רחוקות, וגם לא רציני
יובש בפה כבר אין- זה מאוד טבעי שיש לך אותו עכשיו בשבוע הראשון- אל תשכחי שאת מאבדת המון נוזלים ולא שותה הרבה
זה טבעי וזה יעבור.

שרון512

New member
היי אושר

גם אני אצל אבינוח, ספרי לי עוד..(-:
יש לי יובש נוראי ואני משתדלת לשתות תה, חלב, מים עם מעט פטל ומים עם נענע ...
גם בשתיה צריך להזהר כי מידי פעם יש לי כאילו כאבים חדים...
מה את אוכלת?
אני לא אוהבת גבינות האם אוכל להחליף בביצה?
האם יש לך חולשה?
האם את לוקחת ויטמינים?
אני לא יודעת כלום לצערי ואשמח לשמוע מימך עוד....

אופירA

New member
מנהל
כרגע אין צורך בויטמינים

חולשה אמורה להיות, ויכולה להישאר חולשה קלה גם חודש ימים.
בשבוע הכלכלה הרכה תוכלי לאכול ביצה וממרח טונה, חומוס וכל חלבון חלבי שאת כן אוהבת. לא חייבת גבינה.

אופירA

New member
מנהל
זה לא טוב לפחד לאכול

את חייבת לנסות לאכול הכל, כדי לדעת מה רמת ההגבלה שלך. אם לא תדעי מה רמת ההגבלה שלך, את עלולה לסגור יותר מידי את הטבעת, ואז תהיי בצרות...
אז כדי למנוע צרות כאלה, צריך לנסות לאכול מהכל. כל מה שאת רגילה לאכול. כל מאכל שאת מנסה, קודם תנסי לבד - בלי מאכלים אחרים שעוד לא ניסית.

כבר בשבועיים האחרונים היית צריכה להתחיל לאכול פירה תפוחי אדמה, ירקות מבושלים מעוכים, מוצרי חלב שונים כולל גבינות, ביצים מעוכות לסלט, וגם ירקות חיים. בשבוע האחרון היית צריכה כבר לאכול בשר ודג טחונים (כלומר קציצות).
אין שום חוכמה במה שאת עושה - לאכול רק 2 פתית ו-2 יוגורט ביום. זה גרוע. זה להכניס את הגוף שלך לסטרס יותר גדול ממה שהניתוח מחייב, ולגרום לנזק לחילוף החומרים, שיקשה עלייך בהמשך לרזות. אנשים לא מבינים שאם לא אוכלים נוצר קושי לרזות. בשביל לרזות צריך לאכול. לא עוגת קצפת מצופה במבה - אלא גבינה, בשר, ירקות.

אז תתחילי לאכול מכל מאכלי הכלכלה הרכה של השבוע השלישי, ותעברי לאכילת כל דבר.
בטבעת אפשר לאכול ה-כל. כל מאכל שעובר לך ונעים לך איתו - מותר לך לאכול. רק כדי לדעת - את צריכה לנסות. כי אין חוקים. יש כאלו שקשה להם לאכול חסה (אז הם לא חייבים להתאמץ), ויש כאלה שחסה זה הירק שהכי קל להם לאכול. יש כאלה שלא יכולים להכניס לחם ולהרגיש טוב, ורק בקושי נסבל להם עם צנימים. ויש כאלה שאוכלים לחם טרי בכל צורותיו, לאט ובכמות קטנה, בלי להרגיש שום בעיה.
כל מה שכתבת מותר לאכול עם טבעת. רק מה, פופקורן וירקות סיביים לא כרגע, אלא בסוף רשימת המאכלים שתנסי בשבוע הרביעי (גם לחם ושניצל תנסי בסוף).
קוסקוס מבחינת הטבעת זה בסדר גמור. גם נקניקיות. אבל מבחינת הבריאות - יש מאכלים הרבה יותר בריאים שמקלים על ההרזיה. עדיף לאכול דגנים אך ורק מלאים. אם את אוכלת קוסקוס/תפו"א/אורז לבן/פסטה בכמות מזערית ולא כל יום, מילא. אבל עדיף יותר קוסקוס מלא, קטניות, אורז מלא פסטה מלאה ולחם מלא.

אופירA

New member
מנהל
אם את מפחדת - תאכלי לאט, ובהפסקות

כדי להרגיש אם יש לך עומס או לא. אם יש עומס וקושי, ההפסקה תטפל בו ולא תצטרכי להקיא. תזהי את המאכל שגורם לעומס אפילו באכילה איטית, ותדאגי להבא לשתות איזו שתייה (חמה, קרה, מרק) לפני שאת אוכלת אותו. זה מקל על האכילה.

תקראי את אתר טבעת שבחתימתי, על כרעיו וקרבו, כולל כל המאכלים שמפורטים בו לגבי השבוע השני, השלישי, הרביעי.
הידע שם חשוב מאוד בשבילך.

ואם את עדיין מפחדת - תתקשרי. 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי.

למעלה