אשמח לעזרה

JuSt A GiRl 94

New member
אשמח לעזרה

אני בדיוק בסוף הטירונות (הרגילה) והקב"נית והפסיכיאטר החליטו לתת לי 7 ימי גימלים עד ועדה רפואית שלפיה אני אצא מהצבא.
אני בסערת רגשות...לא רציתי להשתחרר. והם די כפו את זה עליי. אמרתי שאם יעזרו לי עם קב"ן בתדירות טובה ואני אקבל פטור מנשק אני מאמינה שאני אסיים שירות צבאי אבל כנראה מתוך כיסוי תחת הם סירבו..
כבר עולות בי המחשבות- ברור לי שאני רוצה לעשות שירות לאומי או להתנדב. אבל כבר בזבזתי המון זמן מאז שסיימתי י"ב (התגייסתי באפריל אחרי שסיימתי ללמוד ביולי) וחשוב לי להתחיל כמה שיותר מהר..
כמה זמן ייקח לדעתכם לעשות תהליך התנדבות לצה"ל במקרה שלי (21 נפשי..)?
והאם אתם יודעים במקרה אם יש אפשרות לצאת מהועדה הרפואית בלי שיורידו לי פרופיל- ואז לאן אני אלך?

תודה מראש...

hillator

New member
תשובה

1. הליך ההתנדבות על 21 נפשי הוא בעייתי, והליך החזרה לשירות (כלומר מי שיצא על 21 נפשי) הוא לא דרך חזרה כמתנדב אלא דרך העלת פרופיל בלבד
2. אני לא רופא ובטח שלא פסיכאטר ולכן אני לא אדון בנושאים רפואים, אני רק אציין שפטור מנשק בעיקרון זה פטור מצהל(כלומר מתנדב). מה שכן בהרבה מקומות לא צריך להחזיק נשק (לשום משימה שהיא) אבל אני לא יודעת לאיזה תפקיד את מיועדת אז אני לא רוצה להבטיח.ההיתי ממליצה לך להיכנס לאתר army.co.il ולדבר עם הצוות המשפטי שם הם מבינים יותר בכל הסוגיות האלו.
בהצלחה והכי חשוב תירגעי

JuSt A GiRl 94

New member
תודה, ושאלה נוספת

מה את חושבת על שירות לאומי עד סיומי תהליכי ההתנדבות לצבא?

hillator

New member
פיתרון לא רע

חשוב שתביני את לא תוכלי להתנדב עם 21 נפשי , לפי תא מוחזרי שירות תאלצי לעלות פרופיל ולהחזיק נשק
זו ההנחיה שלהם לגבי כאלו שיצאו מהצבא בזמן השירות על 21 נפשי
וכמובן תאלצי לעבור מטווחים מחדש
לכן חשוב שתשקלי את צעדיך, רוב החיילים ביחידה שלי עושים רק מטווח אחת לחצי שנה ולא באמת עושים משהו עם הנשק

JuSt A GiRl 94

New member
הבנתי

אין דרך לחזור לצבא כמתנדבת? האופציה היחידה היא העלאת פרופיל?

hillator

New member
תשובה

אני אסביר לך טלפונית אני מנסה להבין מה הבעיה
שלחי לי SMS למירס ואני אחזור אליך היום המירס שלי 0578111385

למעלה