אשמח לעזרה

shiro92

New member
אשמח לעזרה

מישהו אולי מצא דרך ללמוד מילים (בעברית ובאנגלית) בלי להשתעמם למוות?? אני פשוט יושבת עם המילים ומוצאת את עצמי אחרי כמה מקבצים פשוט נרדמת! או בורחת למתמטיקה שאני מאוד אוהבת לתרגל... אשמח אם למישהו פה יש רעיונות ייעול
 
היי לך

אפנה אותך להערות שכתבתי בתגובה לשרשור של dotomo1010 שם נתתי מספר עצות בנושא.

בהצלחה!
 

israelmiv

New member
לפחות בנוגע לאנגלית

דרך הרבה יותר מעניינת ומועילה ללימוד אוצר מילים היא קריאה. תקראי ספר\עיתון\כתב עת מדעי ותעשי לעצמך מקבץ של מילים חדשות שלמדת. עם חומר קריאה מתאים את יכולה ללמוד 20 מילים חדשות ביום, ואת תזכרי אותן הרבה יותר טוב מאשר אם היית סתם קוראת אותן במקבץ של מכון כלשהו.
 
ניסיתי לשלוח כמה פעמים...

מנסה שוב


להלן מספר דרכים חלופיות לשינון המילון:

שינון מילים עם חברים / שותפים - בזמנו פתחנו קבוצת מילים במסנג׳ר , דבר שסייע רבות לכל המשתתפים. ראיתי שהרעיון עלה כאן לפני זמן מה... :)
משחקים - את יכולה להיות יצירתית ולהכין משחקים כגון פאזל , משחק הזיכרון וכו׳.
רשימות מילים - את יכולה לתלות ברחבי הבית מילים (נניח רשימה של 10 מילים ביום) במקומות שונים כך שחלק מהרשימות יהיו ללא פירושים.. כך לא תהיה ברירה ותראי את המילים בכל מקום

אסוציאציות - בעיני זו הדרך הטובה ביותר לשינון המילון... צריך למצוא משפט/ אסוציאציה שתזכיר לך את המילים אותן את מתקשה לזכור.
העלנו בעבר מילון אסוציאציות ותמונות , מקווה שזה יסייע לך

http://www.tapuz.co.il//Forums2008/...82&MessageId=138208748&PageNumber=1&Archive=0

דרך נוספת זה שינון המילים בעזרת הכרטיסיות הידועות.

מקווה שעזרתי מעט


וכאן מסתיימת החפירה שלי

המשך לילה טוב
 
משהו שכתבתי פעם לתלמידים

אולי תמצאי כאן משהו שיעזור לך:

כלים ללימוד אוצר מילים:

1. פתקים במקומות אסטרטגיים - נניח שביום מסויים למדנו 25 מילים חדשות, את המילים הללו נכתוב עם הפירושים שלהן על חמישה פתקים, חמש מילים על כל פתק, ואת הפתקים נדביק במקומות שונים בבית. איפה לדוגמה? על המראה שמולה מצחצחים שיניים! מדובר על 5 דק' יקרות מפז בכל בוקר וערב בהן אתם בוהים בעצמיכם בלי שום מטרה! במקום זה תבהו במילים, ותראו שעד סוף השבוע כבר תזכרו אותן מצויין... מקומות אפשריים נוספים: על הקיר שליד המיטה, בשירותים או בנק' מסויימת בבית שאתם חולפים על פניה פעמים רבות במהלך היום.
היתרון הגדול של השיטה הזו הוא שהיא מכניסה את המילים החדשות "בדלת האחורית", בלי מאמץ נוסף של שינון, אלא בדרך אגב וכחלק ממהלך היום.

2. שימוש בתוך הקשר- שיטה נפלאה שעובדת במקביל על שני הרבדים של הזכרון. את המילים החדשות שלמדנו ביום מסויים, נכתוב (בלי הפירוש) בתוך משפטים שננסח בעצמינו. ככל שהמשפטים יהיו יותר מוזרים ומצחיקים, כך יגדל הסיכוי שלנו לזכור את המילה. ליצירתיים - להכניס את המילים בתוך חמשיר או סיפור משעשע. יום למחרת, לפני שניגש ללמוד מילים חדשות נוספות, נפנה לסיפור/למשפטים שכתבנו, ונכתוב מעל לכל מילה את הפירוש שלה.

3. תרגום משמיעה - אחת לשבוע, שריינו לעצמכם שעה עם חבר או בן משפחה שאוהב אתכם מספיק ומוכן להקריב קצת מזמנו לטובתכם, שיקריא לכם את המילים שלמדתם באותו שבוע. מילים שידעתם מצוין אפשר לסמן ב-V ולא לחזור עליהן עד המרתון. השיטה הזו מתאימה בעיקר לחזרה ולווידוא שהמילים שלמדתם השבוע אכן הופנמו כמו שצריך.

4. ריהוט הבית (או: שיטת הפייסבוק) – תייגו רהיטים וחפצים בבית בשמותיהם הפסיכומטריים/הלועזיים. לעולם כבר לא תשכחו מהו פוזמק והיכן נמצאת הכניסה לגזוזטרה...

5. אסוציאציות – מה המילה מזכירה לך? כמו מה היא נשמעת? נסו לקשר את זה לפירוש האמיתי, בדרך כלל, הניסיון לאלץ את האסוציאציה להתאים לפירוש האמיתי הופך את זה לדי משעשע (סתם דוגמה, דווקא לא כל כך מצחיק: המילה inhabit נשמעת כמו in (=בתוך) הבית – בתוך הבית כלומר לגור, לשכון, לחיות...) המלצה חמה: צרו לעצמיכם קבוצות למידה קטנות בהן תשננו אוצר מילים ותחשבו על אסוציאציות ביחד. זה גם ייתן לכם הפוגה מהלמידה היבשה והמשעממת, וגם יתברר לכם כשיטת למידה יעילה ביותר. מבטיחה.
 
למעלה