אשמח לעזרה

רוקירו

New member
אשמח לעזרה

לפני כשבוע חניתי עם שני גלגלים של הרכב על המדרכה וחסמתי מעבר של הולכי הרגל. קיבלתי דו"ח של יחידת תנועה השרון - המקרה קרה בחנייה של תחנת רכבת שסובלת מאוד (יותר ויותר בשנים האחרונות) ממחסור חמור בחנייה. באופן קבוע ניתן לראות רכבים החונים על מדרכה/אדום לבן/אזורי עפר סביב התחנה וכו'.
כמובן שאני אשמה ואשלם את הדו"ח אך שמתי לב (להפתעתי הרבה) כי לא כל הרכבים קיבלו דו"חות חנייה באותו היום (לדוגמא הרכבים שחנו באדום-לבן לא קיבלו דו"ח) ועוד יותר הפתיע אותי שיומיים לאחר מכן ראיתי את רכב יחידת התנועה עובר במקום ולא רושם דו"ח לרכב אחר אשר עשה עבירה דומה. (חנייה על מדרכה ללא השארת מעבר של 1.30 לפי החוק).
השאלה האם לדעתכם יש טעם לכתוב למח' יחידת התנועה או לעירייה לגבי הנושא ולנסות לבטל את הדו"ח על סמך אכיפה סלקטיבית?
בלי קשר אני רוצה לנסות לפעול (כרגע לא ברור לי באילו ערוצים) על מנת להעלות את נושא החנייה הבעייתית בפני וועדות התכנון השונות. אבל הנושא של הדו"ח האמור רק חשף את גודל הבעיה - אני מעריכה שמח' התנועה מקבלת הנחיות לגבי עבירות תנועה עליהם יש לחלק דו"חות חנייה ואילו לא כיוון שישנה מודעות לבעיית החנייה באזור.
אשמח לתשובה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אז ככה

1. אין טעם לפנות לעיריה בקשר לביטול הדו"ח כי זה דו"ח משטרתי, רצוי לפנות אליה בקשר למצוקת החניה במקום ולבקש שתפתור אותה.
2. לא כל העבירות נאכפות באותה מידה ולשוטר יש שיקול דעת ולכן יתכן מאד שהשוטר התחשב במצוקת החניה ולא אכף במקרה שלך חניה באדום לבן, ורק אכף חניה כשלך שמפריעה לנכים להתנייד.
3. מרבית עבודתן של ניידות התנועה אינה אכיפה ומשיקולים שונים לא תמיד אוכפים כל עבירה.
-
ובקשר לפעולה -
1. בעניין מצוקת החניה לפנות לעיריה
2. בעניין הדו"ח - במידה ואת מחזיקה ברשיון הנהיגה 10 שנים ומעלה ובחמש האחרונות לא נרשמה לחובתך עבירת תנועה את זכאית לאזהרה, בדקי ואם כך הדבר פני למפנ"א (כתובת וטלפון בצד האחורי של הדו"ח) ובקשי,
בנוסף - אינך חייבת לשלם דו"ח הדבקה, את יכולה להמתין עד שיגיע דו"ח בדאר לכתובתך (בתנאי שהיא מעודכנת במשרד הפנים) ואז לשלם, - עשוי לקרוא נס שהמערכת תאבד את הדו"ח.

למעלה