אשמח לעזרה

אשמח לעזרה

אנוכי בת 30 עם ילד אחד בבית מהזרעה טבעית
אחרי שנה התחלנו נסיונות וחוויתי 3 הריונות כימיים ( שלא הצליחו לגרד את שבוע 6 ) והריון טבעי עם הפסקת דופק בשבוע 15
נשלחתי לצילום רחם - תקין , קריוטיפ - תקין , קרשיות - תקין
אני לוקחת יוטירקס אחד ביום ( עקב תת פעילות שהתגלתה רק בהריון הראשון )
מה עוד אפשר לעשות?
אני מהצפון כך שאשמח להפניות באזור
תודה על העזרה

שירהד1

Member
מנהל
משתתפת בצערך על אובדני ההריון

מנסה להתייחס. אודה לך אם תוכלי לענות על שאלותיי:
1. ההריון עם הבן- האם מהלך ההריון היה תקין? שבוע הלידה? סוג הלידה? משקל בלידה? כיצד התת פעילות של בלוטת התריס התגלתה?- בדיקת דם שגרתית? משהו אחר? (כשכתבת תת פעילות- האם הבנתי נכון?- הכוונה היא לבלוטת התריס?).

2. האם את במעקב אחר פעילות בלוטת התריס באופן שוטף? (ושוב- אם הבנתי לא נכון- אז תקני אותי).

3. ההריון עם הפסקת הדופק בשבוע 15- האם ידוע מה קרה שם? הספקת לעשות שקיפות? סקירה מוקדמת? ניפט? מה היו התוצאות? מתי התגלתה הפסקת הדופק? (שבוע 15? או יותר מאוחר?) האם קיבלת איזושהי השערה מהרופאים לגבי מה קרה?.

4. למה נשלחת לעשות צילום רחם? לרוב עושים את הבדיקה כאשר יש קושי בכניסה להריון...לכן לא ברור לי.

5. האם עשית בדיקות שקשורות למחלות אוטואימוניות ובדיקות הקשורות לנוגדנים הקשורים לבלוטת התריס?

6. האם עשיתם את הבדיקות הגנטיות שמומלצות עבור כלל האוכלוסיה?

לאחר שתעני על השאלות אמשיך להתייחס.

שירה.

שירה דוד

ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

עונה לך

1. ההריון היה תקין , לידה טבעית , משקל 2900
התת פעילות התגלתה בבדיקת דם שהלכנו לרופא פוריות ושלחו אותי לבדיקות דם( אותו רופא שלח אותי לרופאת אנדו
&nbsp
2.כן , אני במעקב שוטף מול הרופא כבר שנתיים הכל תקין
&nbsp
3.הכל היה תקין , עשיתי שקיפות תקינה 0.9 , חלבון תקין ( יצאו נתונים של 1:6000 ) , וסקירה ראשונה תקינה
הגעתי בשבוע 17 ואמרו לי שהעובר לא התפתח משבוע 15
&nbsp
4עשיתי צילום רחם כי מאז ההריון הראשון היו לי 3 הפלות כימיים והרופא החליט לשלוח אותי -יצא תקין
&nbsp
5.שלחו אותי לבדיקות שקשורות לבלוטת התריס שיצאו תקינות
מחלות אטונאמיות? כמו מה אם אפשר לדעת? ( עשינו קריוטיפ שיצאה תקינה )
&nbsp
6.כן , בוודאי עשינו את הבדיקות הגנטיות עוד בהריון הראשון ולא היה בעיה עם זה
&nbsp
תודה על העזרה
&nbsp

שירהד1

Member
מנהל
אני מתלבטת-

ההמלצה הכי טובה שלי היא שתלכי לרופא/ה נוספים כדי לשמוע חוות דעת שנייה. לפגישה את צריכה להביא את כל הניירת שלך באופן מסודר, כולל כל הבדיקות שכבר עשית, ולקבל חוות דעת.
מחלות אוטואימוניות הכוונה היא לנוגדנים של בלוטת התריס, לופוס ועוד כל מיני דברים שאני לא בקיאה בהם.
זה די יריה באפילה, כי יכול להיות בהחלט שלא יגלו מה קרה בהריון שהסתיים שבוע 17. יכול להיות שהיה עובר עם איזשהו מום שלא עלו עליו בבדיקות, ויכול להיות שהיה משהו לא תקין בשיליה באופן ספציפי לאותו הריון.
יש לי חברה שהיה לה אותו הסיפור, רק בלי הכימיים....היא היתה בהריון והכל כביכול היה תקין, ובשבוע 17 היא גילתה שאין דופק. בדקו לה קרישיות ויצא תקין.
לאחר שנה היא ילדה תינוקת בריאה. בזמנו אמרו לה את שתי האופציות שכתבתי לך, ולא היו יכולים בעצם לדעת מה קרה באופן וודאי.

כתבת שההריון התקין היה תוצר של הזרעה. האם גם שאר ההריונות הושגו כך או באופן טבעי?והאם ניתנה לך איזושהי תמיכה הורמונאלית מרגע היוודע על ההריון?

שוב- אני ממש לוטה פה בערפל. כתבת שאת מאיזור הצפון. לצערי, אני לא מכירה שם רופאים כדי להמליץ לך למי לפנות כדי לקבל חוות דעת שנייה.
אולי "מרעישה בשקט" תדע להמליץ.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

מצטרפת לדיון

השילוב של הכימיים עם הפסקת דופק מאוחרת ותת פעילות בבלוטת התריס, יוצרים מצב מאוד מורכב ואני מודה שבתחומים הללו אני פחות מתמצאת.

לגבי הרופא שלי:
הוא לא רופא פוריות ואני לא יודעת אם הוא מתעסק עם הזרעות (לא ברור לי האם פותחת השרשור עדיין נזקקת להזרעות).
הוא כן בעל נסיון רב, יסודי ומאוד מקצועי בחוויה שלי (עשה לי 2 היסטרוסקופיות ניתוחיות ו-2 גרידות).
טופלתי על ידו לראשונה לפני כמעט 3 שנים בבי"ח ציבורי ומעבר למקצועיות שלו, הרגישות שהוא הפגין כלפיי היתה כל כך יוצאת דופן, שמאז אני מטופלת שלו באופן פרטי.
היו כמה מקרים בשנה האחרונה שבהם הוא הפך עולמות למעני, יודעת שלמרות שמדובר ברפואה פרטית, זה לא מובן מאליו.

שמו דר' גיא רופא, הוא מקבל בחיפה פעם בשבוע ובעיניי בהחלט שווה להתייעץ איתו.

תשובות ושאלות שלי

ההריון הראשון היה עם הזרעה ונטול בעיות
2 ההריונות הראשונים היו טבעי
ההריון ה3 הגיע עם הזרעה הורמונים ותמיכה ונגמר מאוד מהר
בהריון עם הפסקת דופק הרופא אמר שאני לא צריכה כלום ולכן כולם הופתעו ששרדתי את זה
אני רוצה לציין שהסקירה הראשונה התבצעה וגינלית ( והוא הכאיב לי ממש ) לטענת הרופא זה מתבצע וגינלית כי ככה רואים הכי טוב ( מה שבהריון הראשון לא היה לי בכלל )
בנוסף היו לי כאבים איזה יומיים ועברו והבנתי שאני לא אלך יותר אי אפעם לעשות סקירה וגינלית בשום צורה
&nbsp
השאלה שלי היא ככה
עדין לא קבלתי מחזור ואני צריכה לעשות היסטרוסקופיה , האם להמתין למחזור ואז לעשות או לעשות עכשיו ולחכות למחזור?
&nbsp
בנוסף אני הלכתי לרופא פרטי והוא ציין שאני אלך להמטולוג ( יש לך המלצה? )
ואבקש לקבל קלקסן עם הבטא
לאחר מכן הוא אמר לי שאנסה שוב טבעי ואם יקרה המקרה הנוסף נעלה לשלב של דר קרפ
&nbsp
שאלה אחרונה
למי הולכים לבקש לעשות בדיקות נגד נוגדנים של בלוטת התריס וכו? אם יש לך את שם הבדיקה אני אוכל לבקש או לראות אם עשיתי?
&nbsp
תודה על היחס והעזרה
&nbsp
&nbsp

למעלה