אשמח לעזרכתם בבגרות בגיאגרפיה

yigalon

New member
אשמח לעזרכתם בבגרות בגיאגרפיה

היי אני לומד ל 3 יח"ל לימוד מתוך 5 יח"ל בגיאוגרפיה. הבנתי שהנושאים הינם: ארה"ב,גיאגרפיה של העולם השלישי, גיאגרפיה עירונית. אני מתכונן לבחינה לבדי (אני נמצא בארה"ב ולא לומד בישראל). מהו הספר המומלץ ביותר ללמוד לבחינה ? שמלמד ממש מהיסוד.... כל מידע על החבינה שאני יכול למצוא ברשת יעזור לי לצערי המורה לא ממש עזרה לי בחיפושי אחר החומר לבחינה. מה אתם חושבים על הספר של אנקורי? אודה לכם מאוד מאוד על תשובה !!!!

r o i 1 9

New member
נראה לי שאתה מתבלבל לגמרי

אתה עושה חורף? אם כן, הנושאים הם 2 יחידות על א"י והמזרח התיכון פלוס יחידה אנסין. הנושאים שהזכרת הם חלק מההשלמה לחמש שאפשר לעשות רק בקיץ. בהשלמה לחמש יש מבחר מאד גדול של נושאים שבינהן יש את שלושת הנושאים שציינת. הנושא של העולם השלישי וגיאוגרפיה עירונית הם מאד קלים ומומלצים. הששאלה היא איך תשיג את הספרים? אתה יכול לבקש שישלחו לך מהארץ בדואר? הספר לגיאוגרפיה עירונית הוא אפרת, א. (1994), גיאוגרפיה עירונית, יסודות, הוצאת אחיאסף בע"מ תל אביב. הספר של העולם השלישי "גיאוגרפיה של העולם המתפתח" מאת ינון אהרוני יכול להיות שיש תוכנית מיוחדת למי שנבחן בחו"ל? בכל מקרה תעדכן אותי ואשמח להמשיך לעזור!

yigalon

New member
אני נבחן בישראל בקיץ הקרוב ב 3יח השלמה ל5

אולי לא הייתי מספיק ברור. אני לומד לבד להשלמה ל 5 יח"ל . המבחן אמור להיות בקיץ. אני לא לומד עם מורה !!! כמה שאלות: 1. האם עדיף לקנות את הספר של אנקורי? או ספרים אחרים? (ושוב, אני לומד לבד)... 2. עד כמה חשוב להבין את החומר בגיאוגאפיה פיזית..? 3. איזה עוד נושאים יש? איפה אפשר לראות את כל החומר ברשת? אני נבחן בישראל בקיץ הקרוב... נ"ב: מה סמל שאלון הבחינה? איפה אפשר לראות שאלונים לדוגמא ברשת? תודה רבה

r o i 1 9

New member
אתה אקקסטרני או אינטרני?

הבנתי שאתה לומד לבד. לא חשבתי שמתחילים ללמוד כ"כ מוקדם ל2 יחידות. אבל בהחלט כדאי להתארגן על החומר כבר מעכשיו. הספר של אנקורי-נראה לי שכבר כמה שנים לא עידכנו (אני לא בטווח) לנושא של מערב אירופה יש ספר טוב .נדמה לי ששמו "מערב אירופה לקראת המאה ה21" יש את נושא הכלכלה .הספר הוא" פרקים בגיאוגרפיה כלכלית / רפי חוטר" . ספר מעולה. הבעייה שהוא כ"כ נרחב ומקיף ולא כדאי להתעסק איתו לפני שמגיע המיקוד. שאלונים לדוגמא +תשובוןים מלא ומפורט ניתן למצוא באתר של יואל גבע. בהצלחה

בגרות בגיאוגרפיה

שלום לך, הגעת למקום הנכון, אנו נשתדל לעזור ככל שניתן, גם אם התשובות מגיעות לפעמים באחור קל. נתחיל ב - קישורי הפורום - קישורי הפורום עודכנו לאחרונה ויעודכנו שוב לפי הצורך. שם תוכל למצוא קישורים לאתרים של משרד החינוך ולקבל את כל המידע לגבי הבחינות, לגבי רשימת הספרים, מיקוד למבחן וכו... אתר " רשת המורים לגיאוגרפיה " ,נמצא גם בקישורים, שם יש חומר רב מחולק ע"פ נושאים, דוגמאות לאנסינים ועוד מידע רב. האתר של הגולשת היקרה שלנו שנקרא " אורייאנית " ויש עוד אתרים רבים שבהם תוכל להעזר, כמו כן נשתדל לענות לגבי חיפוש חומר ספציפי. ספרים - אין ספר אחד שמרכז את כל החומר עדיין לצערי, לכן לא אוכל להמליץ לך. דבר אחרון - כנס לחיפוש ישן בפורום ושם תוכל למלוא הרבה חומר מהשנתיים שלוש האחרונות שהועלה לקראת מבחני הבגרות. מקווה שנתתי קצה חוט וכמובן אתה מוזמן להשאר. בהצלחה

למעלה