אשמח לעזרתכן

Liati131

New member
אשמח לעזרתכן

הי בנות .אני חדשה כאן אז נעים מאוד ליאת בת 25 נשואה ,לפני שנה וחצי התגלתה לה ציסטה חמודה שנקראת אנדומטריומה עד לפני הגילוי הייתי ועד היום סובלת ממחזורים וכאבים קשים וכאבים בצד שמאל כמובן שמאז אני רצה מרופא לרופא וקרה נס והצלחתי להיכנס פעמיים להריון טבעי שלא התפתחו לצערי עד שבוע 8 פעם אחת גרידה ולאחר מכן נפל טבעי תמיד עלתה האפשרות להוציא את הציסטה בניתוח גם לאחר פגישות פרטי אצל מומחה אמדו יובל קאופמן ששמעתי עליו רק דברים טובים , השאלה היא האם לדעתכן יש סיכוי להריון טבעי תקין עם אנדומטיוזיס ? ונשים שעברו ניתוח כזה להסרת הציסטה וניקוי והפרדת הידבקויות מה מצבכן היום לאחר הניתוח ?? 2רופאים אמרו לי לא להוציא שהם רופאי נשים ומומחה אנדו׳ אומר שחבל על הזמן שלי וטוב כמה שיותר צעירה לבצע את הניתוח גם למען בריאותי סורי על החפירות אבל ממש ממש זקוקה לייעוץ ועזרה שלכן בהצלחה ובריאות לכולם

simba1231

New member
היי

מאוד קשה להגיד מה הייתי עושה במקומך אבל בכנות מה שעשיתי במקומי היה לבחור בניתוח ובשבילי זאת היתה ההחלטה הנכונה. פתאום גיליתי אחרי הניתוח שזה לא הגיוני שכל הזמן כאב לי (בכלל לא קישרתי את זה למחלה אבל "פתאום" נעלמו הכאבים...). מבחינת פוריות, המליצו לנו לנסות להשיג הריון ספונטני, מה שלצערי לא הצליח אבל נכנסתי להריון די מהר בטיפולים. סליחה אם אני נשמעת כמי שממליצה בהתלהבות על ניתוחים... אבל לי אישית זאת הייתההבחירה הנכונה (וזה בלי לדעת מה המצב שלך בדיוק). אבל מודה שהייתי הולכת עם ההמלצות של המומחה אנדו'.

aa02

New member
אין תשובה חד משמעית

תלוי בנסיבות הספציפיות של כל מקרה ובכלל זה בגודל של האנדומטריומה.
אני עברתי לפרסקופיה לכריתת אנדומטריומה לפני טיפולי IVF, אך כחודשיים לאחר הלפרסקופיה גדלה לה אמדומטריומה חדשה ואיתה עברתי את טיפולי ה - IVF. נכנסתי להריון בסבב 3 והיה לי הריון מדהים (בלי שום תופעות לוואי ושום בעיות), אז אני לא יודעת לגבי הריון טבעי (למרות שאני יודעת שיש לא מעט בנות שנכנסות להריון ספונטני גם ען אנדו׳) אך הריון תקין יכול להיות גם עם אנדו׳.
אגב, יש לי גם מוקד רקטוגינלי שאיתו עברתי את הטיפולים, כאשר מומחי אנדו׳ אמרו להסיר בעוד מומחי פוריות המליצו שלא. גם היום כל עוד לא תהיה פגיעה באיכות החיים שלי לא אכניס את עצמי לניתוח נוסף.
אך כמו שאמרתי בהתחלה - כל מקרה ונסיבותיו.

למעלה