אשמח לעיצה

אשמח לעיצה

אני טסה חודש הבא לשבוע לחול. כל פעם שאני טסה, חמי מבקש ממני כל מיני דברים מהמקום שאלו אני נוסעת. זה כל פעם "תיק" ,תמיד זה משהוא שצריך לחפס וכ וכ וכ. כל פעם אני אומרת לעצמי שאני אקח את הכסף,וכשאחזור אחזור אותו ואגיד שלא מצאתי.....אבל בסוף אני נישברת וקונה. גם הפעם....הוא רוצה לתת לי כסף וביקש משהוא שאני באמת לא מיתקונת ליקנות לו....פשוט אין מצב!!! הם אף פעם לא קונים לנועה מתנות(היא נחדה מס 6 וכולם גדולים) יש לציין שמצבם הכלכלי נהדר בילשון המעטה. ליום ההולדת הם נתנו 300 שח וזהוא. בחגים הם לו נותנים לה כלום....ובחנוכה אגוזים(לילדה בת שנה ו 4) היתי רוצה להגיד להם כשיתנו לי כסף הפעם שאם הם רוצים....שיתנו לי עוד קצת ואקנה לנועה מתנה לחנוכה בחול. מה אתם אומרים? איך לומר להם??? אשמח לתשובות

עציון

New member
אימל´ה של....כל כך הרבה טענות

מרוב טענות שכחנו את עצם השאלה. כן נותן לא נותן. חנוכה פורים. לא קשור כל ההתחשבנות הזו. הבחור ביקש לקנות לו ונותן לך כסף. מה, לא תקני לו בגלל שיש לך חשבון איתו? אז בעצם מה השאלה אם החלטת לא לקנות לו? ואם יתן טיפה יותר, כן תקני? לא תיקום ולא תיטור....

בולי27

New member
אמא של נועה! האמת....

אני לחמי לא הייתי מביאה כלום, אבל אני לא יכולה להגיד לך מה את צריכה לעשות. זה בהתאם לרגש... אני יכולה רק להציע לך לא להתנהג בניגוד לרגשות שלך.ואם זה טירחה רבה מדי בשבילך אז עזבי. שיהיה לך אחלה טיול בכל אופן...

עדי 4

New member
מרינוש,אל תקני לו כלום!!!

פעם אחת תחזירי לו את הכסף, ואולי עוד פעם, בסוף הוא יבין. ואם לא יבין תמשיכי להחזיר לו עד שהאסימון יפול. לגבי מתנה לנועה,אל תגידי כלום, לא תהני מהמתנה לנועה אם תדעי שסחטת אותה מהם. תתקשרי ושמרי על קשר,הבנת?! עדי

bertap

New member
שיהיה אחלה של טיסה ../images/Emo160.gif

ותעשי מה שאת מרגישה לפי דעתי אין בושה בלהגיד שזה תרחה גדולה ואין את רוצה לבזבז בקניות כי את הולכת לללללללללנוח טיסה נעימה

הגנובה

New member
אם את לא מעוניינת לטוס לחו"ל ולבזבז

את הזמן בקניית מתנות לכולם... אל תעשי זאת
כשאנחנו טסנו בפעם הראשונה קנינו מתנות לכל העולם וחמתו... בזבזנו את הזמן בדיוטי פרי בשביל כל האחרים ולעצמנו לא הספקנו לקנות כלום... בזבזנו זמן יקר של טיולים והנאה מהמקומות החדשים והנוף בקניונים כדי לחפש מוצרים שכל העולם חמתו ודודו ביקשו מאיתנו להביא.... לא אחזור על הטעות הזאת שנית
כל מי שמבקש ממני לקנות לו משהו מקבל ממני את אותה התשובה - אני נוסעת לטייל ולא לעשות קניות... מצטערת... אבל אני לא קונה כלום לאף אחד בטיול הזה
אם הוא יעלב... זבש"ו
- את תעשי מה שאת מוצאת לנכון לעשות

הגנובה

New member
לגבי המתנה...

אני לא הייתי מבקשת מחמי וחמתי כסף לאוכל... לא כל שכן למתנה
מה את צריכה את המתנות שלהם
.... שילכו הם והמתנות שלהם לאלף ע....ל
שיקנו מה שהם רוצים, שיביאו לה מה שהם רוצים... אל תבקשי כלום ולעולם אל תתני להם להרגיש שהם עושים לך טובה
אבל זה אני....

סיגנאל

New member
זה לא המתנה זה הכוונה

אני לא חושבת שפיסית המתנה זה מה שחשוב. הכוונה היא העיקר ואם צריך לבקש ממשהו כסף כדי לקנות מתנה או להזכיר למשהו שחנוכה וצריך לקנות- אז לא צריך. אני לא הייתי עושה את זה. גם בגלל חוסר הנעימות לבקש וגם בגלל שהם לא חייבים גם אם מצבם נהדר. לא כולם חושבים שצריך לקנות מתנות זה עניין של השקפה (לא שלי - אני מתה על זה) לגבי הבקשות של החם שלך- אם מתאפשר - בסדר אבל אם אתם צריכים להתאמץ בשביל זה ולהפסיד דברים אחרים שתכננתם פשוט תאמרי בנימוס שאת מצטערת ולא יצא.זאת לא בושה כי המטרה שלכם זה לטייל ולא לערוך קניות לכולם (את המשפט האחרון אל תגידי...)

nightroll

New member
הממממ

300 ש"ח זה ה מ ו ן כסף. 300 ש"ח זה 12 שעות עבודה שלי. 300 ש"ח זה 5 חבילות חיתולים (6 כשיש מבצע 2 ב100) 300 ש"ח זה 9-10 קופסאות מטרנה 300 ש"ח זה קניות לשבת ליום ההולדת הם נתנו 300 ש"ח וזהו???? חייבת לומר שלמרות שאני מבינה את המרירות שלך, זו היתה אמירה בלתי ראויה להאמר. בעיקר תחת הכותרות בעיתונים על המצב הכלכלי הקשה בארץ ובעולם. 300 ש"ח לילדה עוד לא בת שנה וחצי ליומולדת זה הון.

../images/Emo45.gif

מסכימה עם כל מלה. גם אם הם אנשים שיכולים להרשות לעצמם, זה סכום בהחלט מכובד.

הגנובה

New member
גם אני מסכימה|יד|

ולמרות כל האנטי... ב-300 ש"ח האלה הם יכולים לקנות מה שהם רוצים... זו המתנה שלהם לילדה

בולי27

New member
לא נראה לי שהכוונה היתה שזה קצת

כסף, אני התרשמתי שזה הדבר היחיד שהם אי פעם נתנו לה.

קצת ניסחפתם

מה שרציתי להגיד ...ותודה בולי ,שהם לא נותנים לה מתנות אף פעם!!!! לא קונים לה כלום!!!! גם כשנולדה!!!!! ליום ההולדת ליפני חצי שנה כימעט הם נתנו 300 שח וזהוא! ואף פעם ליפני או אחרי!!! והם אנשים מאוד מאוד מאוד עמידים!!! אני יודעת טוב מאוד את הערך של 300 שך!!! תאמינו לי!!! לא היתה לי מטרה לויקוח על 300 שח אלה על משהוא אחר. תודה לכם בכל מיקרה

מרינה...

אם הם מבקשים שתקני להם ולא אומרים לך באותה הזדמנות לקנות גם לנועה, אל תכעסי,,, תקני את מה שביקשו, אבל אל תחפשי יותר מידיי ואני מאמינה שאת תקני לה משהו ממך,,, אצלנו המתנות האלו למשל אף פעם לא הגיעו לי דווקא מהצד שלי, יש לי שלושה ילדים ובחיים לא קיבלתי מהם כלום... השנה גם היתה הפעם הראשונה שאמא שלי התקשרה לברך אותי ליומולדת וגם זה רק אחרי שהזכירו לה,,, חבל על האנרגיות השליליות, אני נותנת לדברים האלו לעבור לידי

smagi

New member
לדעתי בכלל כסף זו לא מתנה לילד

והיא לי ויכוח מאד עקרוני על זה לפני יום ההולדת שנתיים של נועם אז גיסי רצה לתת לנו 350 ש"ח ואני התעקשתי שבמקום יקנה בובה של דודידו. ולאחר ויכוחים (וטענות שהוא לא יודע לקנות מתנות וכו´) ,איומים מצידו שהוא לא יגיע וקביעה מצידי שהוא ממש לא יחסר לנו שם. הוא הגיע ליום ההולדת עם בובה ענקית של דודידו. בקיצור לילד לא מביאים כסף אלא מתנה

טלאפ

New member
ההורים שלי מצאו לזה פתרון קל

הם כן נותנים כסף לימי הולדת של הילדים (500 ש"ח שזה יפה ומכובד מאוד) וגיסה אחת שלי לפחות קונה מתנות לילדים שלה (ולא משנה מה הסכום, השאר זה להורים) ואומרת שהמתנה היא מהסבים. כך גם בפסח ובשאר החגים. לגבי גיסתי השניה אני לא בטוחה שהם קונים בזה מתנה, זה בטח נבלע בעו"ש כמו אצלי.

למעלה