אשמח לעצה-התלבטות

• פותח הנושא vstt
  • פורסם בתאריך

vstt

New member
אשמח לעצה-התלבטות

שלום,זה קצת ארוך אך אנסה לקצר. יש לי 3 ילדים בבית מהריונות ספונטנים.הקטן שלי בן 4.5. אני מנסה כשנה וארבעה חודשים להרות (יש לי 3 בנים בבית ומאוד רציתי בת אבל עכשיו כבר לא אכפת לי מה שיבוא העיקר שיבוא). בעלי לא מתלהב מהרעיון של 4 ילדים אך זורם איתי ומאוד תומך.עברתי כבר 3 הזרעות עם הרומונים וגם הם נכשלו.עשינו את כל הבדיקות ולכאורה הכל תקין. כמובן שאני מאוד מדוכדכת כי אני מאוד רוצה וזה לא משנה לי שיש לי כבר ילדים בבית . הרופא עכשיו המליץ לנו לעבור ל IVF כי הוא אמר שגם הסיכויים יותר גבוהים וגם אפשר ליצור עובר ולראות שבאמת זה קורה ואין איזה בעיה או משהו (אומנם אני רק בת 35 אבל עדיין...). עכשיו השאלה:
האם לנסות בכל זאות עוד הזרעה או שתיים עם הרומונים או שלדעתכם ומנסיונכם הסיכויים נמוכים בהזרעה 4 ו 5?מכירים מישהו שהרה ככה?
האם לעבור ישר ל IVF ? הבעיה שבעלי מוכן רק להחזיר עובר אחד(בהמחה שיהיה מה להחזיר) כדי שלא יהיה סיכוי לתאומים (לי לא אכפת) וכל סבב מאוד יקר וקשה נפשית ופיזית (הרופא שלי ממכבי אמר שיעלה לי באיזור 4000 ש"ח לכל סבב).
מה אתם הייתם עושים במקומי? תודה רבה! אני מאוד אבודה :(

anguly

New member
ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות...
&nbsp
זו שאלה שרק את תוכלי לענות עליה...
אבל אני אתן לך נקודות למחשבה.
לא כתבת מה הפרופיל ההורמונלי שלך - מה רמת הFSH - אם היא תקינה, בהחלט הייתי מנסה עוד שתי הזרעות. אם הוא גבוה אז באמת אולי כדאי להעלות הילוך.
&nbsp
לגבי הפריה לעומת הזרעות, השיפור לא גדול באחוזים אבל לעתים זה פותר בעיות ספציפיות כמו למשל מעטפת נוקשה של ביצית (משהו שקורה עם הגיל), זרע חלש (מושפע מכל מיני גורמים).
בנוסף אם למשל יש בעיה בחצוצרות אז מדלגים על הענין הזה.
&nbsp
לגבי החזרה - זה בהחלט אפשרי להחזיר עובר אחד, ולבקש להקפיא את היתר במבחנות נפרדות ביום 3!!! (לא לגדל אותם חלילה כמו שחלק מהיחיות עושות). במקרה כזה אם הסבב יכשל, תוכלי להפשיר מוקפא ולהחזיר.
הסיכוי של מוקפאים שהוקפאו באיכות טובה, טובים מאד!
מי ששורד הפשרה סיכויו דומים לעובר טרי.
אצלי למשל החזירו 3 עוברים מוקפאים וכל ה3 נקלטו ואז אחד פרש - מההחזרה הזו יש לי תאומות.
לא לזלזל באופציה הזו.
בהצלחה

vstt

New member
תודה

תודה רבה! אני לא יודעת מה המספר של ה FSH אבל זה היה תקין.לא נראה לי שיש בעיה בחצוצרות כי הצילום רחם היה תקין.לגבי הקפאת העוברים- הרופא דיבר על משהו בסגנון שכדאי לגדל עד היום ה 5 ואז יש יותר סיכוי לראות אילו עוברים ישרדו ברחם. בכל מקרה זה היה רק בקצה מזלג שהוא התחיל לדבר איתי על זה. מנסיון- כמה זמן לוקח לקבל אישור מהקופת חולים?
נראה לי שאני באמת אנסה לעשות עוד הזרעה אחת ואם לא אז להתחיל לשפוך כסף :(

anguly

New member
אני לא אוהבת את הגישה הזו

היא המתכון הבטוח להרבה מחזורים מלאים יקרים וקשים יותר פיזית.
עובר שנראה טוב ביום 3 (8 תאים ללא שברים), הוא עובר טוב, לא צריך לאתגר אותו עוד יומיים במבחנה במעבדה. עדיף להחזיר אותו לרחם שם התנאים הם הטובים ביותר עבורו.
יש נשים שלמרות שעוברים בני 3 ימים נקלטים אצלן ברחם, במעבדה לא מצליחים לגדל את העוברים ל5 ימים, וגם כבר היו פה מקרים של טיפול בלי החזרה בגלל זה.
אני אומרת לך את זה כבר עכשיו, כיון שהיתה לי הרגשה ממה שכתבת שאולי זה מה שינסו לדחוף אותך אליו, ואני אומרת לך שזו לא האלטרנטיבה הטובה ביותר.
רק מעט עוברים שורדים במעבדה, הקפאת עובר בן 5 ימים מקטינה את הסיכוי שלו לשרוד הקפאה והפשרה כי בשלב זה הוא כדור המכיל נוזל שלא עובר טוב הקפאה.
לכן הדבר הטוב ביותר למיצוי הפוטנציאל הוא להחזיר עובר יפה ביום 3 ולהקפיא את כל הנותרים הטובים (6 תאים ומעלה) ביום זה.
אם את הולכת לאסותא, הם יעשו הכל כדי להביא אותך להחזרת עוברים ביום 5, ככה שלא ישארו לך מוקפאים בכלל, ואם הטיפול יכשל, תצטרכי לעבור הכל שוב, טוב בשבילם פחות טוב בשבילך....
&nbsp
אישור מהקופה משתנה מקופה לקופה יכול להיות כמה ימים או שבוע לפעמים יותר...
&nbsp
בהצלחה

&nbsp

vstt

New member
תודה רבה

תודה רבה על ההסבר המפורט. אם נלך לכיוון הזה של הפריות אז אזכור את זה. כרגע החלטנו חודש חופש ואז ננסה הזרעה רביעית . רק אם זה לא יילך אז נפנה לIVF.
יש דברים טבעיים שיכולים לעזור לזוג שהבעיה אצלם לא ברור?

anguly

New member
אין איזה משהו ספציפי שאפשר לעשות

יש בנות שהולכות לכיוון הטבעי - כמו דיקור תמציות צמחים וכו' - אבל שום דבר מזה לא מוכח, אז ככה שקחי בחשבון שזה יכול לעלות הרבה והתוצאות לא ברור שיהיו.
&nbsp

למעלה