אשמח לעצה/תגובה.. במיוחד מאורן!

Albert7500

New member
אשמח לעצה/תגובה.. במיוחד מאורן!

אספר את הסיפור שלי ואשמח לשמוע את תגובתכם האובייקטיבית.
אני לומד נהיגה קרוב לשנה ועשיתי למעלה מ-100 שיעורים. התחלתי עם מורה נהיגה X שלא נתן לי ביטחון בכלל ואחרי 22 שיעורים עברתי למורה אחר.
המורה האחר היה יותר טוב מהמורה הקודם ולכן לא ייחסתי חשיבות לדברים הפחות טובים במורה האחר וכך המשכתי לעשות עוד שיעור ועוד שיעור ואני כבר חצי שנה ניגש לטסטים ונכשלתי כבר ב- 4 טסטים. ועכשיו אני רוצה לספר על המורה ותגידו לי מה אתם חושבים:
ראשית כל, השיעור התנהל בצורה כזו: אני עולה לרכב.. נוסעים.. ואז המורה מעיר לי פה ושם על דברים שקורים במהלך הנסיעה. בתום השיעור לא הייתי מקבל שום פידבק/סיכום על מהלך השיעור.. כמו"כ כל שיעור שלאחריו היינו ממשיכים רגיל, כלומר אני עולה לרכב, שוב נוסעים ושוב הערות בהתאם לנסיעה בלי מתן דגשים להערות משיעורים קודמים. כלומר, לא הייתה שום התאמה אישית אליי.. לא הערות וטיפים לנקודות חלשות אצלי אלא ממש שיעור כללי לכל דבר.. כל פעם נוסעים והערות כלליות בהתאם לנסיעה הספציפית.
בכל הפעמים שנכשלתי בטסטים, לא קיבלתי ולו פעם אחת את הטופס של הטסטר עם ההערות האישיות..מעולם המורה לא ישב איתי אחרי הטסט ועבר איתי על הטעויות. בין טסט לטסט הייתי מבקש מהמורה לקבל שיעורים והוא היה אומר לי שאני נוהג טוב ולא צריך שיעורים, חבל על הכסף. (לא מבין את זה. אם אני נהג כ"כ טוב, אז למה אני נכשל?! ואם אני נכשל אז אני לא כזה טוב.. אז למה לא לתת לי שיעורים?!) המורה לא יצר קשר בכלל בין הטסטים ורק כשאני הייתי מתקשר אחרי למעלה מחודש וחצי והייתי שואל: 'נו, מה עם טסט???' הוא היה אומר לי: 'אהה.. בתאריך זה וזה'.
טסט שלישי עשיתי לפני בערך חודש וחצי, המורה לא הגיש אותי בהקצאות של 2 החודשים העוקבים שהוא קיבל (נובמבר ודצמבר) ובמקרה קיבל תוספת (שלא היה אמור לקבל) והודיע לי בערב לפני הטסט שיש לי טסט למחרת. ניגשתי לטסט ה4 ושוב כמובן נכשלתי.
בערב לפני הטסט ביקשתי שיעור.. עשינו שיעור ביקשתי מהמורה לעשות חניה והוא שכח. ביום של הטסט, בשיעור לפני, ביקשתי שוב פעם חניה, המורה עשה איתי חניה, לא יצא מושלם, המורה אמר לי איך לתקן, תיקנתי ו...זהו! כלומר, בפועל לא חניתי לבד. המורה אמר לי מה לעשות ולא אמר לי: 'עכשיו, תנסה לבד'...
אני לא מרגיש שום יחס אישי, שום רצון של המורה שבאמת אני אעבור את הטסט, שום רצון של המורה לדאוג לי לטסט, שום מעקב אישי.. כלום..
אגב, כל המצב הזה יצר מצב שבכל פעם שאני ניגש לטסט אני מאוד מאוד לחוץ (בפועל מעולם לא הייתי חרד ממבחנים), וזה בגלל שאני מאוד פרפקציוניסט ובתוך ליבי ידעתי שאני לא מוכן 100%.. כלומר בכללי אני יודע לנהוג יפה.. אבל לא כל הפינות סגורות אצלי!
עוד דוגמא: אחרי שנכשלתי בטסט ה 3 ביקשתי מהמורה להיות איתי נוכח בטסט ה 4. המורה אמר שאין בעיה. 2 דקות לפני הטסט ה4, המורה אמר שלא יכול לעלות איתי לרכב.
אני מרגיש מיואש, מתוסכל..
אשמח מאוד מאוד לשמוע את תגובתכם בנושא.
תודה מראש לעונים.

ravidmos1

New member
תשובה

היי
קראתי את מה שרשמת בעיון רב ואני אשמח לעזור לך מניסיוני האישי .
ראשית כישלון בטסט לא מעיד על יכולות הנהיגה שלך ( שממה שאתה כותב לדעתך לא מספיק טובות ) מאחר ויש משתנים רבים במבחן מעשי .
אני חושב שיש לך בעית תקשורת עם המורה ולכך יש שתי אופציות לפיתרון הראשונה היא לדבר עם המורה להגיד לו את שעל ליבך ולבקש ממנו שיחזק אותך בדברים שאתה מרגיש שהם חלשים יותר אצלך כמו כן כדאי לך לקבל את דעתו המקצועית על הדברים שאתה מעלה .
אופציה שנייה היא להחליף מורה .
אני חושב שכדאי לך לנסות את האופציה הראשונה אלא אם אתה מרגיש שהבעיה בינכם לא ניתנת לפיתרון ( לאחר שתשוחח איתו ).
לגבי הטסטים אין לך חובה לגשת לטסט אם אינך מרגיש מוכן ! המטרה בטסט היא לעבור את המבחן ולא לגשת אליו ( דבר שאני אומר לתלמידי ) .
מקווה שעזרתי ואם יש לך שאלות נוספות אשמח לעזור.

רביד מושיוב מורה לנהיגה בראשל"צ והסביבה . 054-6269924

Albert7500

New member
תודה רביד על התגובה

קראתי את עצותייך...
רציתי לשאול אותך באופן כללי אם ההתנהגות של המורה בעיניך כמורה נהיגה היא התנהגות בסדר??
אגב, לאחר שנכשלתי בטסט הרביעי ( לפני כמה ימים) שלחתי סמס למורה (לאחר שהתדעכנתי במענה הקולי שלא עברתי) עד היום המורה לא הגיב לסמס. כלום.
השאלה היא האם אפשר להפוך מורה שעל פניו נראה מאוד אדיש ולא כל כך קשוב לצרכיי-למורה איכפתי ועם קצת יותר אמביציה???
האם זה בסדר שמורה לא יושב איתי על טופס הערות לאחר כישלון בטסט??
האם זה בסדר שאני צריך להתחנן לשיעורים בין טסט לטסט?
חשוב לי לציין שבמהלך השיעורים עצמם אין שום בעיית תקשורת והשיחות מתנהלות רגיל לחלוטין ואנחנו אפילו מדברים על אלף ואחד נושאים שלא קשורים לעולם הנהיגה.

ravidmos1

New member
תשובה

תראה אני מבין שאתה קצת טעון ומאוכזב מהיחס של המורה שלך .
קודם כל בתור תלמיד ( צרכן ) אתה ראוי לקבל את כל היחס ותשומת הלב מהמורה שלך .
אני מסכים איתך שחובת המורה לדבר איתך להסביר לך את ההערות של הבוחן וכמובן לתת לך שעורים בין הטסטים ( לא מבין למה הוא לא נותן לך שעורים הרי אתה משלם לו וזאת פרנסתו ) .
ושוב אני חוזר לעצה שנתתי לך מוקדם יותר לנסות ללבן איתו את הבעיות ובמידה והדבר לא צולח אולי כדאי לך לשקול מעבר למורה אחר אין סיבה שתרגיש כמו שאתה מתאר.
אני מקווה שהדברים יסתדרו על הצד הטוב ביותר ותזכה לקבל את רישיון הנהיגה המיוחל!

רביד מושיוב מורה לנהיגה בראשל"צ והסביבה . 054-6269924.

Kורן

New member
עצתי

ראשית יש כאן לא מעט אנשי מקצוע טובים ואפילו יותר מכך, אני מציע לך להקשיב לכולם ולנסיון שיש להם.

קראתי את כל מה שכתבת ומלבד הסוף ששם כתבת שאתה פרפקציוניסט וגם שאתה לא מרגיש מוגן 100 אחוז - חסר לי הרבה מידע על הרגשתך כתלמיד לגבי ההבנה והיכולת שלך בנהיגה.

נחלק את הבעיה:
המורה: ממה שאני מבין יש בעיה בינך לבין המורה, אתה מצפה שיכין אותך לטסט רמה גבוהה יותר ממה שאתה היום, הוא מבחינתו מבין (כנראה ממך) שהרמה שלך מספיק טובה ושאתה מבין את כל מה שהוא לימד והסביר ושבעקבות זה הוא יכול לשלוח אותך לטסט ואתה תמצא את היכולת ותעבור.
יכול להיות ויותר מסביר להניח שיש קצר בתקשורת כפי שאמר רביד בתגובתו.

אתה (התלמיד): במצב הדברים ועם המורה שבחרת, כנראה שאתה צריך יותר להציב את דרישותיך ולדרוש למצא את הפרפקציוניזם שלך, אם אתה מרגיש שאתה זקוק לתרגול, תתקשר ותקבע שיעור, תדרוש לדעת מה לא היה בסדר בטסט, תדרוש את טופס הציונים של המבחן, תדרוש לתרגל נושא כזה או אחר שאתה מרגיש חלש בו
ובכל מקרה אל תסכים לצאת לטסט כשאתה לא מרגיש מוכן

אתה כתלמיד משלם על השיעורים וזכותך לדרוש תוצאה ותמורה.

בכל מקרה בשלב הזה קצת מאוחר להחליף מורה למרות שזו גם אופציה, לדעתי עדיף לך לתת ניסיון נוסף, לשוחח עם המורה ולבקש "קצת יותר" ואפילו לבקש קצת החלפות עם מוריםרם מבית הספר (כלומר שהמורים יתחלפו בינהם בזמן השיעור)
אם זה לא יעזור ותוק מס' שיעורים לא תרגיש שינוי והבדל - תחליף מורה.

בהצלחה

Albert7500

New member
תודה אורן על התגובה

עוד לפני הפרפקציוניזם אני ציפיתי ליחס רציני מהמורה.. כמו שאמרת אני משלם כסף עבור שיעורי הנהיגה האלה ואני חושב שהמעט שאני אמור לקבל זה יחס רציני של מורה לתלמיד!!
כמו כן קשה לי להבין למה אני זה שצריך ״לדרוש״ כל הזמן... אני חושב שזה אמור לבוא מהצד שלו כמו שאני בעבודה שלי אעשה הכל על מנת לעשות אותה על הצד הטוב ביותר.

למעלה