אשמח לעצה

תום 246

New member
אשמח לעצה

בס"ד

שלום אנשים יקרים,
אני לא מבקש הרבה. באמת שלא. רק שתהיה בי שמחה בחיים האלה.
אני מרגיש שהחיים שלי לא מתקדמים לשום מקום. אתם יודעים מה, אני אפילו לא רוצה לפרט על זה.
לא כי אני לא יכול, לא כי כבר בכיתי על זה כ"כ הרבה לעצמי ולאנשים אחרים שכבר כמעט והרמתי ידיים.
לא. אני רוצה להתמקד. רוצה להפסיק לבכות ולהתחיל לחייך, והפעם באמת.

ככל שאני מבחין בזה יותר, אני מבין שאחד הדברים שהכי עוצרים אותי בחיים זו הבדידות.
אני מרגיש כ"כ לבד. כ"כ עם עצמי. אני לא יודע בדיוק למה ואיך זה קורה, אבל מאז שאני קטן אני לא מצליח להסתדר בחברה.
אולי זה החוסר בבטחון עצמי, אולי זה בגלל שאני לא מספיק מעריך את עצמי (והלוואי והייתי יודע איך לעשות את זה!).
באמת שאני לא יודע למה.
אבל בגלל זה אני לא מצליח להחזיק עבודה לתקופה ארוכה ואני מוצא את עצמי כבר שלושה חודשים בבית,
בגלל זה לכל מקום שאני הולך אני נעלם בין אנשים וכל מה שאני רוצה זה לברוח,
ובגלל זה אני סגור כל היום בבית בלי חברים, כי אין לי עם מי לצאת,
ובגלל זה גם אין לי כתף לבכות עליה כשצריך, או מישהו שישמח איתי על איך שסוף סוף אחרי הרבה זמן אני מתקדם באפיה.
משפחה זה דבר גדול, אבל משפחה זה לא חברים...

עושה לי רע הבדידות הזאת. יותר מדי. אפילו מפסיכולוגים כבר התייאשתי.
מה אני יכול לעשות כדי להתגבר עליה?

זו לא תקופה חד פעמית, זה כבר 24 שנים!

פורים שמח :)

Purple Mushroom

New member
שמחה וחברים

:) שמחה פנימית: אולי תנסה לנשום פשוט, נשימה, מדיטציה. שמחה ושלווה פנימית זה משהו שבא מבפנים.
וחברים : זאת שאלה נפוצה בפורום.
חברים אפשר להשיג בכל מסגרת, בעבודה, בלימודים, בקורס, במועדונים, במרכז קהילתי.
מאיפה אתה בארץ? בעיר? במרכז? צפון דרום?
תנסה להשתנות, להיות יותר פתוח לעולם. אפשרי להשתנות. החיים יכולים לקחת אותך לכל מיני מקומות. מדבר מניסיון חיים.
מקווה שיהיה בסדר. אתה צריך להאמין בעצמך. יהיה בסדר. בהצלחה !
אלון :)
=]

אני לא מומחית אבל...

היי :)
קודם כל אני ממש יכולה להתחבר למה שאתה אומר, ומה שאתה מרגיש. בעיקר בגלל שהייתי במצב כמו שלך ועבדתי על עצמי כדי להשתנות, (ואני עדיין ממשיכה לעבוד על עצמי).

אז קודם כל בקשר לשמחה, אם אתה באמת רוצה להיות אדם שמח (מה שגם יכול לקרב אליך אנשים חדשים וליצור חברויות) אז אתה צריך להיות מוכן לקצת עבודה קשה.
הדבר הכי בסיסי - והכי פשוט- פשוט תחייך. כשאתה לבד בחדר, כשאתה הולך ברחוב, לא משנה איפה. תחייך לעצמך. גם אם אתה מרגיש הכי נאחס בעולם. כבר המון מחקרים נעשו בנושא והראו שהמוח לא יודע להבדיל בין חיוך אמיתי לחיוך מזויף. וברגע שאתה מחייך המוח מתחיל לייצר ולהפריש לגוף חומרים של שמחה (סליחה שאני לא בדיוק זוכרת את המונחים הרפואיים והמרשימים)
דבר שני שיכול לעזור זה אם תנסה בכל סיטאוציה שאתה נתקל בה למצוא את הדברים הטובים והחיובים. גם אם זה יקח לך בהתחלה קצת זמן. זה יעזור לך להסתכל על העולם בצורה חיובית, וככל שהזמן יעבור זה יבוא לך באינסטינקט ואז כל מני דברים קטנים ומבאסים שיקרו לך לא יראו כל כך רעים, ולא ישפיעו על מצב הרוח שלך לרעה.

ועכשיו נעבור לקטע של החברים-
קודם כל כדי להכיר חברים אתה צריך למצוא את המסגרות הנכונות. הרי ברור שאם תישאר בבית לא תמצא חברים.
אתה בן 24 אז אני מניחה שאתה לקראת לימודים או תוך כדי לימודים, שזאת אחלה מסגרת למצוא בה חברים. אבל גם חד"כ או חוגים כלשהם זה אחלה. וכשאתה מגיע למקום חדש היתרון זה שאתה יכול "לבנות" את עצמך מחדש. הם לא יודעים אם אתה ביישן, אם היו לך חברים בתיכון או לא, וכו'. ואז תתחיל לדבר עם אלה שסובבים אותך. תתחיל עם מישהו אחד, גם אם זאת השיחה הכי סתמית שיש, שאלה , משהו. ובסופו של דבר המטרה היא לא למצוא כמה שיותר חברים. מספיק שתמצא את השני חברים שלך. על חברים באמת אפשר להגיד ' זה לא הכמות זה האיכות'.

יכלתי עוד להמשיך ולחפור פה, אבל אני לא רוצה לייאש את מי שטורח וקורא את כל זה.
מקווה שעזרתי. ואם יש לך שאלות/תגובות/תהיות וכו' אתה מוזמן לדבר איתי :)
יום מצוין:)

זיוה1111

New member
היי תום כנס

היי תום -
וואו - הרגשתי כאילו אני כתבתי את זה !
להראות לך את הדרך איך לצאת מזה אני לא יכולה בגלל שאני עדיין נלחמת בעצמי.
אני יכולה להגיד לך משהו - החיים האלה לא קלים ,ותמיד כשעומדים מהצד ורואים אנשים רצים במירוץ החיים הזה אז תמיד צורב בלב.
אני נורא אשמח שנהיה האוזן הקשבת אחד של השני ,שלח לי את הפייס שלך ואשמח לדבר .

למעלה