אשמח לעצה

אשמח לעצה../images/Emo142.gif

שלום לכם שם. נכנסתי לראשונה לפורום, התחלתי לקרוא מעט את מה שנכתב לפניי, ויש כל כך הרבה. מקווה שמה שאני אכתוב לא יהיה ארוך או מייגע מדי. אני בת לחולת אלצהיימר. אמא אובחנה לפני כ-13 שנים. ב-10 השנים האחרונות היא מתגוררת איתי. עד לפני כחצי שנה המצב היה עדיין נסבל: הייתה לה מטפלת ל-8 שעות ביום, 5 ימים בשבוע (3 שעות מביטוח לאומי, 2 מקרן השואה והשאר השלמנו מכיסנו) - בשאר הזמן אני טיפלתי בה. לפני כחצי שנה חלה התדרדרות משמעותית במצב: כבר לא ניתן להשאירה לבד ולו לדקה אחת-מה שקודם היה אפשרי. כיום יש לה מטפלת זרה ל-12 שעות ביום (כי דירתנו קטנה ולא ניתן להלין בה אדם נוסף) ובשאר הזמן אני רתוקה לבית כדי להיות איתה. היא הפכה להיות אלימה פיזית ומילולית-בעיקר כלפי המטפלת הזרה החדשה אבל כשהיא כבר נכנסת למצב הרוח הזה אז היא אלימה גם כלפיי. כדורי ההרגעה לא ממש מרגיעים אותה. יש בבית תינוק בן 3 שכמובן מרגיז אותה מאוד כשהוא מרעיש ומשחק וגם הצעקות שלה לא עושות לו טוב במיוחד. גם בלילות אין מנוחה - היא קמה מספר פעמים במהלך הלילה (לפעמים גם 10 פעמים במהלך הלילה-לשירותים או סתם לשוטט) כך שאני לא ישנתי לילה מלא כבר מספר שנים. העזרה היחידה שיש לי מאחותי בטיפול באימא היא שהיא לוקחת אותה אליה לסופ"ש פעם בשבועיים (מיום ו' אחה"צ עד מוצאי שבת) - וגם זה אחרי שהתעקשתי. שאר הטיפול על היביטיו השונים נופל רק עליי. כיום אחותי רומזת לי שהיא עייפה מהסידור הזה ושכדאי להתחיל לחפש לה מסגרת סיעודית כי אין בכוונתה להמשיך לקחת את אימא אליה. ההחלטה קשה מאוד-מצד אחד אני חוששת שמעבר למוסד ישפיע עליה לרעה-הרי יש עדיין רגעים בהם היא רגועה, מכירה את סביבתה ומזהה אותי, מגיבה יפה לשירים ואפילו שרה אותם. ההחלטה הראשונית שלי הייתה שהיא לא עוברת לשום מוסד כל עוד היא מזהה אותי או צוחקת מבדיחות (מין מבחן כזה לאמוד את חומרת מצבה) מצד שני אם אחותי תסרב לקחת אותה אליה ולו אחת לשבועיים אני לא יודעת כמה זמן אחזיק מעמד (אני פשוט כבר מאוד עייפה פיזית ונפשית) שלא לדבר על זה שבני הקטן נראה גם הוא סובל מהמצב. הוא חולה ללא הרף מאז החל ללכת למעון בספטמבר 2005 ואני נשארת איתו בבית, כך שגם בעבודה מתחילים לרמוז לי שאולי הגזמתי עם מספר ימי המחלה שאני לוקחת. אני בעצם אם חד הורית עם 2 תינוקות חולים בבית (אחד בן 3 ואחת בת 79), ללא עזרה פיזית בטיפול בהם (מרגע שהמטפלת של אימא הולכת אני נשארת עם שניהם לבד) או עזרה כלכלית ממשית ממישהו מה שיעזור לי לשכור עזרה נוספת (אפילו בייביסיטר אני לא יכולה לקחת כדי לצאת לאנשהו כי אני צריכה 2!-אחת לילד ואחת לאימא כי יש להם בערב צרכים מנוגדים:כשהוא רוצה ללכת לישון היא מתחילה לשוטט ולהרעיש) ואני מתחילה להרגיש שאני פשוט טובעת תחת המעמסה של המצב. למרות שתוספת השעות בזכות המטפלת החדשה עוזרת מאוד! אמא לא מגיבה כלפיה בחיוב. אני לא יודעת האם זה בגלל ההחמרה במחלה או אולי היה לה שבץ קטן, אבל היא מתפרצת על המטפלת פיזית ומילולית, אפילו ברחוב, והמטפלת מקבלת את זה מאוד קשה ואני נאלצת להרגיע את שתיהן. יש לי חשד שהסיבה לכך היא אולי שהמטפלת לא דוברת את השפה של אימא וכאשר היא מדבר בשפתה עם החברות שאיתן היא נפגשת במהלך הטיולים שלהן זה מרגיז את אימא מאוד כי היא לא מבינה על מה מדברים והולכת לאיבוד. הבעיה הנוספת היא שאמא לא זוכה לגירויים מילוליים והן מבלות את מרבית היום בשתיקה מוחלטת. אני כרגע עומדת בפני מספר ברירות: 1. להחליף את המטפלת במישהי שכן דוברת את השפה של אימא ולראות האם זה יביא לשיפור במצב (בתוספת כדורי הרגעה). 2. להתחיל לשקול את אופציית המוסד הסיעודי - ובמקרה זה אשמח לשמוע בעד ונגד של משפחות שהתנסו במקום שכזה וכן אל מי עליי לפנות בעניין זה (בגלל מצבנו הכלכלי לא נראה לי שמוסד פרטי הוא אופציה). מודה לכם על הסבלנות ועל כל עצה טובה!

צביצב3

New member
מוסד לשעת מצוקה

אולי אפשר למצוא מוסד רק לסופי שבוע ?ולשלוח אותה לשם במקום אל אחותך?

ronnyw

New member
שלום לבת האוהבת

ברוכה המצטרפת לפורום. קראתי בתשומת לב מרובה את כל מה שכתבת. וקראתי שוב. כתבת יפה ובעדינות, אבל הקשיים והבעיות מבצבצים מכל שורה. יש לי דעה נחרצת וברורה בנושא (שמיד אפרטה, אבל עלי להסתייג ממה אני עצמי אכתוב: כל ההכרות שלי איתך היא ממסר אחד ויחיד זה, ויתכן שאני טועה.) את חייבת(!!) למצוא לאימך סידור מוסדי. אין לי ספק בכלל. מה עוד צריך לקרות כדי שתחליטי בכיוון הזה? חייך אינם חיים, חיי בנך אינם חיים, חיי אימך ממילא אינם חיים. אז מה ההתלבטות? תביני - אין פה פתרון שהוא "טוב". אין מצב "טוב" במחלה הארורה הזו. כל מה שאנו מחפשים זה את הפתרן ה"פחות רע". כרגע את במצב רע מאוד מאוד. אני בטוחה שכך גם הבן שלך, גם בגלל סבתו שמקשה על חייו, אבל גם בגלל אימא שלו (את) שנמצאת במצב של לחץ, עייפות, מרירות. נראה לי שגם המשפחה כולה מתפרקת (המתח שבינך לבין אחותך מבצבץ בין השורות. לא הזכרת בן זוג, אולי אין לך. אבל אם יש - גם הזוגיות תיפגע. ןאם אין - מה הסיכוי שתיווצר זוגיות חדשה במצב כזה?...) תוסיפי לזה את הצפיפות בבית ואת המצב הכלכלי הלא משופר - והינה לך מתכון לאבדון !!! אני יודעת שזו החלטה נוראה, ושיש מושג של "לזרוק את הזקנים". את, שטיפלת באימא חולה בביתך הקטן כל כך הרבה זמן - אסור לך אפילו לחשוב במושגים כאלה. עשית מעל ומעבר, וזה הזמן להוציא אותה מהבית, לפני שתתפרקי. גם אם היא פתאום צוחקת מבדיחה או עושה מעשה "נורמאלי" - זה לא מספק הצדקה לסבול את מה שאתם סובלים !! ייתכן שבני משפחה אחרים יכעסו עליך, שיגידו שאת "זורקת" אותה, שיגידו שאת נותנת דוגמא רעה לדור הצעיר, כל מיני דברים נוראים. (זה דברים שאומרים רק אלה שלא נושאים בעצמם בעול, ואין להם מושג אמיתי מה זה). היי חזקה ונחושה!! אם הייתי מדריכה בקורס לעובדים סוציאליים, הייתי מציגה את המקרה שלך כמקרה קלאסי שבו צריך להוציא אדם למוסד!!! לסיום דברי אני רוצה להציג עוד פאן של הענין. אני בעצמי אימא לילדים בוגרים, ויש לי אימא חולה. אינני מכירה את אימא שלך, אני מכירה את אימא שלי ואת עצמי. נניח שאימא שלך היתה יום אחד במלוא חושיה, והיתה מבינה את מצבה, היתה מבינה את מצב בנותיה, את מצב נכדה ואת מה שהיא עצמה גורמת לכם. מה לדעתך היתה רוצה שתעשי?!!! האם המצב בו את מוצאת את עצמך היום, אינו בדיוק מה שאימא שלך לא היתה רוצה שיקרה? מצטעת אם הייתי בוטה - אני ממש ממש מאמינה במה שכתבתי.

ronnyw

New member
עוד מילה לבת האוהבת

החלפת מטפלת זה כמו אקמול לסרטן. זה לא ישנה, אמא תמצא מגרעות גם במטפלת חדשה.

zs1957

New member
תומכת בדעתך לבת האוהבת

היי ronnyw הדברים שכתבת לבת האוהבת נכונים והגיוניים . אין כאן כל בוטות. יש פה הארה של המצב וניווט הדרך. כל טוב, זהבה שחם

zs1957

New member
תומכת בדעתך לבת האוהבת

היי ronnyw הדברים שכתבת לבת האוהבת נכונים והגיוניים . אין כאן כל בוטות. יש פה הארה של המצב וניווט הדרך. כל טוב, זהבה שחם

ענתי44

New member
מכתב מבת אוהבת לבת אוהבת../images/Emo14.gif

ראשית, ושוב הלוואי והיינו בפורום אחר, ברוכה הבאה! עם כל הצער הגעת למקום הנכון. ומסתבר בזמן הנכון. קראתי וקרוא את דבריך ובכיתי.קשה לי לענות לך ואני מקווה שאצליח. לפני כ- 9 חודשים היה לי איחור במחזור והיתה אפשרות להיריון.שהתברר כאזעקת שווא.והייתי אז בלחץ,כי לא ידעתי מה יקרה לאמא. הרי איך ארים אותה?.בימים האחרונים הועלתה אפשרות מידיד שנביא לעולם ילד משותף. והנה אני קוראת את דבריך על הטיפול באמא והקשיים עם התינוק שלך והלב נקרע לי.אני גם מודה לאלוהים שיש לי את אחותי. כל החברים בפורום יודעים שאצלנו בבית אני נושאת בעיקר הטיפול באמא, וכשיבוא יום אני אוסיף עובדת זרה. ושאני לא מתכוונת להוציא את אמא לבית אבות אלא אם המצב הרפואי שלה וטובתה תחייב.ואני אעשה את הכל שלא. אני אציע לך הצעה אחת והיא להשכיר את הדירה ולעבור לדירה יותר גדולה ואז להביא פועלת זרה בלינה. אבל\ אם זה לא מעשי אזי, אני מצטרפת לרוני, ידידתי שהיא שילוב של שכלתנות בריאה ולב גדול.את חייבת לטובת כולם למצוא לאמא סידור אחר. לא קל לי לומר את זה אבל זה באמת נראה כפיתרון הכי פחות גרוע. מאחר וזה לא נעשה ביום אחד מה איכפת לך להתחיל את החיפוש והניירת לקבלת קוד? ואולי תגידי לאחותך שאם נמאס לה, שתקח חופש ותבוא לעזור לך עם פרוייקט בית אבות לאמא. תבררי ברווחה אולי לאמא יש איזה עזרה מטעם ניצולי השואה. את צריכה לחפש מקום שיתן מענה טוב לאמא וגם יהיה לך נגיש. זה לא שאת מעלה את אמא שלך להר הקרח לקפוא את לא נוטשת אותה ואת עדיין בת נפלאה ואוהבת.את פשוט בשל צרכיה של אמא מוצאת לה עזרה. ככה יהיה לך קל יותר, לא יהיה חשש לאובדן העבודה, הבן שלך יקבל את המגיע לו, והרי בנך ואת תבקרו את אימך בביתה החדש ותרעיפו עליה אהבה ותשומת לב. מה שלא תחליטי אנחנו כאן איתך מחזקים את ידייך. שולחים לך חיבוק חזק ופה בשבילך מתי שתרצי.

פנטזי1

New member
שלום לך

צר לי לשמוע על מצבכם ,לדעתי כדאי לך להתחיל לשקול את אופציית המוסד הסיעודי.נכון שזה מאוד קשה לקבל החלטה להוציא את ההורה מהבית(גם אני עוברת את השלב הזה עכשיו עם אבי)אבל מה האלטרנטיבה?להרוס את חייך וחיי בנך?הרי זה לא ישפר את מצבה של אימך גם אם תעשי את כל המאמצים שבעולם,המחלה הולכת ומתקדמת ומצב החולה מדרדר.ומכיוון שמוסד פרטי הוא לא אופציה במקרה שלך הרי שכדאי לך כבר להתחיל לפעול בבקשת "קוד"משרד הבריאות כי לוקח הרבה זמן עד שמאשרים אותו.לפחות כמה חודשים.תכנסי לאתר של משרד הבריאות שם אפשר למצוא איזה מסמכים צריכים להכין כדי להגיש את הבקשה. עד אז אולי באמת כדאי למצוא מטפלת שמדברת בשפת אימך,אפשר להבין אותה שהיא לחוצה ועצבנית היא גם ככה מבולבלת ועוד לא להבין את המטפלת? האם לא שקלת להמיר חלק משעות המטפלת במרכז יום ? גם עצתה של ענתי להשכיר דירה קצת יותר גדולה ולהחזיק מטפלת ל24 שעות היא אופציה לא רעה.אבל אם אין לך ברירה האופציה של מוסד סיעודי היא הפתרון ואל תייסרי את עצמך.

ronnyw

New member
ועוד בענין אמא

ליבי ליבי איתך, איזו החלטה קשה... כבר הבעתי דעה די נחרצת במסר קודם, אבל אני רוצה גם להתייחס למסרים האחרים שנכתבו: מעבר לדירה גדולה יותר לא נראה לי מכמה סיבות: א. כי זה פתרון זמני. הרי ההתדרדרות נמשכת, ותראי שהעברת אימך למקום חדש וזר לה - יחיש מאוד את ההתדרדרות. (מעברים כאלה וחריגה מהשגרה קשים לחולים ומבלבלים אותם לגמרי.) אחרי פרק זמן תתמצאי את עצמך שוב בחיפוש פתרון קבוע. ב. זה עדין רחוק מלהיות פתרון אופטימאלי לבן שלך או לך. ג. מדובר בעלות כספית נכבדת ( הדירה הגדולה תעלה מן הסתם יותר, המעבר עצמו עולה, המטפלת החדשה תעלה). ד. כל הטירטור וזמן שתאלצי להקדיש - על חשבון העבודה, הבן והחיים שלך, וכל זה בשביל עוד כמה חודשים.... לא נראה לי. אני מנסה לתת חיזוק לשיקולי ההגיון והמח על פני שיקולי הלב והבטן. ממש ברור לי שזה (סידור מוסדי) מה שאת צריכה לעשות. ושוב אחזור לנקודה האישית, שאינני יכולה שלא לחשוב עליה כל פעם שעולה דיון כזה: אם יש דבר שמעיק עלי, שמייסר אותי, שמתסכל אותי ביחס להזדקנות האישית שלי - זו המחשבה שאני עלולה ללגרום לילדים שלי להיכנס לסיטואציה שבה את נמצאת. אני חושבת על זה הרבה, מדברת איתם כבר היום, נערכת כספית - רק לא להרוס במו עצמי את איכות חייהם. שהרי מה חשוב לי יותר בעולם, מילדי, נכדי (שעוד אינם) וחייהם? ולכן, אם אני שמה את עצמי במקומה של אימך (קצת עזות מצח מצידי, אני יודעת, שכן כל מה שאני יודעת עליה זה המסרים שלך) - סידור מוסדי זה הפתרון שהייתי בוחרת לעצמי.

קורנית

New member
גם אני

רוצה לתמוך במה שנכתב כאן למעלה. כתבנו פה הרבה על "אמא א'" ו"אמא ב'". לו אמא א' שלך היתה במלוא חושיה עכשיו, ומסתכלת מהצד על מה שקורה איתך, עם בנך, עם אחותך בגלל אמא ב' - בטח היתה היא מייעצת לך לחפש פיתרון מוסדי. לא קל. במיוחד שלא מדובר על מוסד פרטי, ולא בטוח בכלל מה התנאים שם. לא קל, אבל נכון - לך, ולבנך. וגם ל"אמא א'" - שזו האמא האמיתית שלך.

רותי57

New member
בת האוהבת

אני לגמרי מסכימה עם רוני, כי הפתרון הוא מוסדי.אני לא מבינה איך החזקת מעמד עד היום, הרי יש לך ילד קטן, שצריך סביבה בריאה כל חיו לפניו. אני בטוחה שאמך אם הית בעלת שיפוט היתה רק מצדיקה אותך. ישלי חברה אמא סעודית אומנם לא אלצהיימר אך קצת מבולבלת ומוגבלת לגמרי מבחינה פיזית. (כסא גלגלים).היא ניסתה הכל עובדת זרה, וגם לקחה אותה אליה, לבסוף הכניסה אותה לבית אבות סעודי והיא אומרת שזאת החלטה הכי קשה והכי נכונה שהיא עשתה עד היום. בהצלחה

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום הבהת האוהבת

שלום רב לבת האוהבת, הייתי מציעה לך להחליף לאמא שלך מטפלת. רצוי שתהיה משהי שדוברת את השפה שלה.כדי שהיא תוכל לתקשר אתה.תקשורת זה דבר חשוב ביותר בין שני אנשים ומיוחד בין מטפל למטופל.לא פלא שאמא שלך לא אוהבת אותה ואף צוקת עליה. מחינתה היא מיותרת. בנוסף לת לאמא כדורי הרגעה. אני מאמיה שזה יסתדר והיא תרגע. במידה וזה לא ילך נשקלת האופציה המוסדית.היא יקרה יותר. היא תשחרר אותך ותתן לך חיים איכותיים יותר עם בנך בו השלוש.לא נראה לי שבנך צריך לגדול עם חולת אלצהיימר. זה ללא מצב בריא לנפש שלו. ומה אתך? אחותך מתנערת ,הרימה ידיים ולא מכנה לעזור כך שכל הנטל נופל עלייך.את חד הורית מפרנסת יחידה ויש לך בן פעוט. עלייך לדאוג בראש וראשונה לו.אחותך צריכה לשאת בנטל בדיוק כמוך. האמא שלכם טיפלה בשניכם וכעת עליכם לטפל בה.תני לאחותך ללכת לבדוק את האופציה המוסדית. את ממילא מטפל באמא,שהיא גם תעשה שהו ולא תצפה שגישו לה הכל על מגש כסף. בהצלחה במשימה.אל תתיאשי אנחנו חברי הפורום נעזור לך. שבת שלום כל טוב, זהבה שחם

אני לא התנסיתי במשפחה אבל

אם תלכי לראות מחלקות בבית חולים סיעודי תראי כמה השקעה יש בקשישים יש להם חוגים כמו גינון , רקמה מוזיקה ואני חושבת שבמצבך אין מנוס. כך תוכלי ללכת לבקרה רגועה ולהנות מהמעט שנשאר להנות ממנו. תפני לך יום ותלכי לראות מוסדות כאלה - ברוב המקרים השד לא רע כמו שהוא נשמע. אני חושבת שאת צריכה לפנות לעובדת רווחה (עו"ס) ברווחה בישוב-עיר בו את גרה והיא כבר תנחה אותך לגבי ההרשמה וכו'. זה לוקח זמן בגלל שיש צורך באישור משרד הבריאות .

justme007

New member
אני מסכימה עם רוני

אמא שלי עדיין בבית, היא חולה במחלה רק שנתיים, אבל ברור לי שנגיע לרגע שבו היא לא תוכל להיות יותר בבית וזה יהיה הרגע הקשה מכל. מה אעשה שאגיע לרגע? את האמת אני לא יודעת כי זה קשה. אבל היום שאני מקשיבה להגיון הבריא אז הייתי מקשיבה לרוני ולכל שאר האנשים המנוסים פה בפורום ולהקשיב להם.

ndaniel

New member
לבת האוהבת

קראתי את סיפורך המדהים וגם את השירשור שלאחריו, גם אני חדש בפורום, אבל לא חדש כלל עם מחלת האלטצהיימר. אני מציע לך לעשות את כל הסידורים להעביר את האמא למוסד מתאים, בכל קונסטלציה אחרת במקרה שלך את יוצאת ניזוקה,פיסית ונפשית ושלא לדבר על בנך, שמקבל אמא עייפה מותשת ומתוסכלת. אני עצמי מטפל בחמי כבר 4 שנים כמעט ברציפות, אבל יש לנו מטופל מאוד נוח, שישן לפחות 8 שעות בלילה ולא מפריע לאף אחד לישון, ולא רק אני מטפל בו גם אשתי וילדינו הבוגרים. למרות זאת מאוד קשה לי ולאשתי ולכן יש לנו חלוקה בנטל ותגמול כספי מיתר המשפחה שמאוד עוזר לשאת בנטל הזה. לכן מספיק עם ההקרבה ורגשות האשם, הקרבת מספיק. אני מאחל לך בהצלחה בהחלטה.

למעלה