נדלקתי קצת על מפוחית...ניגנתי בעבר הרחוק על קלידים ובעבר הפחות רחוק על גיטרה מלבד זאת אני מתופף על שולחנות... לא משנה, אני מבקש עצות לגבי תחילת העניין שלי: איזה מפוחית מתאימה להתחלה?(שמעתי משהו על C) אילו ייצרניות מומלצות? וחוץ מזה, סתם מה שיכול לעניין...
בדו מז'ור (C) יש לך דו מי סול דו מי סול מי דו (אני חושב שיש שלוש או 4 אוקטבות), בגלל זה קוראים לזה הרמוניקה, היא רק עושה אקורדים, ואם תשאף אוויר במקום לנשוף זה יוריד את האקורד בחצי טון אני חושב
כי יש בה את כל התווים (כולל דיאזים ובמולים) יש בה 3 אוקטבות (בערך) וכפתור בצד שמעביר לדיאזים. וסתם עצות להתחלה: בתור התחלה תעבוד על הצלילים שיצאו לך חלקים- כל צליל בניפרד ולא שניים או יותר ביחד. רק יותר מאוחר תשתמש באפקט הזה של כמה צלילים ביחד ואפקטים אחרים. אה, ועוד דבר: בסוף כל נגינב אל תשכח "להרביץ" טיפה עם המפוחית על הבגד כדי שהצלילים לא יתקעו לך בהצלחה!
המדובר בגיא דגן, נגן מפוחית הבלוז של אפרים שמיר. מורה מסור, מוכשר ונחמד. אפשר לשמוע אותו מנגן כל שישי אחה"צ בשעה חמש במועדון שבלול נמל ת"א. http://www.hoogle.co.il/activity_details.asp?activity=207