אשמח לעצות לשיפור איכות השינה

אשמח לעצות לשיפור איכות השינה

אני מאלו שזקוקים להרבה שעות שינה, אבל השינה לא כל כך משתפת איתי פעולה בתקופה האחרונה... כל עצה תתקבל בברכה (מלבד העצה לשתות חלב לפני השינה
)

תודה מראש

1. חושך מוחלט. 2. להכנס "למוד שינה" לפחות חצי שעה לפני

3. להכין אלטרנטיבה, עם עשיתי את כל הפעולות הנדרשות ועדין הגוף ממאן להרדם- לא להלחם. להכין מראש אלטרנטיבות יעילות לזמן הזה. ספר, חשבונות שמזמן ההיתי צריך לבדוק, מאמר ששמתי בצד לקרוא וכו'

ועוד כמה

כאשר קשה הירדם לרוב יש לכך סיבה...
שמת לב שאיכות השינה יורדת? לרוב יהיו לך הסברים שונים. שימי לב מה השתנה בתקופה זו:
תחומים כגון מעבר בית/עבודה/שינוי במערכות- יחסים/תזונה/עומס/החלפת מזרן ועוד. ובדקי מה מהם יכול היה להשפיע ואולי אפשר לשנותו.
ידש כמה דרכים אותן ניתן לתרגל לבד.
מצרפת לך רשימה שהכנתי בעבר
טיפים

ו
רעיון נוסף,שעזר כבר לכמה אנשים ומקורו ביוגה כלשהי - לספור מ27 לאחור. במידה והתבלבלת, להתחיל שוב.

שינה נעימה

את מה שאולי מהווה גורם משפיע אי אפשר לשנות

למרות שחל שינוי בתחום מאז שזה התחיל, וזה דיי השתפר, אבל עדיין רחוק מלהיות אידיאלי.
&nbsp
השינוי הכי משמעותי אגב היה שבאותה תקופה שהכל התחיל, היה לי קשה להירדם, התעוררתי כמה פעמים במהלך הלילה - ובכל זאת אחרי 4-5 שעות בערך הייתי מתעוררת ולא מצליחה להירדם שוב והצלחתי בכל זאת לתפקד כל היום.

אי אפשר לשנות, אבל אפשר להשתנות/לשנות את היחס

למשל- אם נולד לך ילד, והוא מתעורר בלילות כשכבר גדל (כבר אין פתק החלפה)- יש לבדוק מה קורה איתו החל משינוי דפוסי שינה ועד לקחת לטיפול.
אבל אם הוא כן ישן ואת לא מצליחה להירדם/מתעוררת. יתכנו כמה סיבות: אולי משהו קרה בלידה וגורם לתגובה הזו וזה אינו בשליטתך- טיפול יעזור להחזיר את האיזון והשינה- "לתקן" מה שנפגע, או לעזור לך לשנות את היחס לקושי.
אם ידוע לך הגורם, ויש שיפור- גם פה טיפול ולפעמים רק שיקוף מאדם אחר יכול לעזור לך לראות את התמונה המלאה.

לרוב בעית השינה הינה רק סימפטום למשהו שקורה בחיים, כך שאם את יודעת מתי התחיל, אפשר יותר לבדוק מה יתאים לך כדי לחזור לאיזון

זה קצת יותר מורכב מזה

בעצם זה הרבה יותר מורכב מזה.
&nbsp
ובגלל זה פניתי להתייעץ כאן. לצערי הרב אני לא יכולה לשנות את המציאות, אבל חשבתי שאולי יש אופציות אחרות.

זה הרבה יותר מורכב

כי כ"א היא אחרת. ומיוחדת.
אי אפשר לשנות מציאות, אבל בהחלט אפשר לשנות את היחס שלנו אליה.
(יש אנשים שנפגעו ממחלה, ישקעו בדיכאון ויפסיקו לתפקד. אחרים, ילמדו לחיות יחד איתה ובמסגרת הקושי למצוא את הדברים מהם כן יוכלו להנות).

ייעוץ אינטרנטי אינו מהווה תחליף לייעוץ אישי שיותאם אליך אישית ולנסיבות חייך.
חלק מהפונים כאן מספרים מה גרם להם להופעת הסימפטום ואז מקבלים עצותשונות/הכוונה לטיפולים.
מה שניתן פה לעשות, הוא לחדד את תשומת הלב לסיבות, לנסיבות, לתגובה שלך ולאפשרויות ריפוי שונות שקיימות.
לפעמים עצם החיפוש הוא הדרך לתחילת הפיתרון.
במדה ותרצי לפרט יותר מה הסיבה- את מוזמנת.

רפואה ושינה שלמה

למעלה