אשמח לקבל ביקורת לגביי סיפור שכתבתי..

תות15

New member
אשמח לקבל ביקורת לגביי סיפור שכתבתי..

גם ברמת הנושא והעניין אבל בעיקר בקשר לכתיבה עצמה.. תודה מראש
http://www.mekusharim.co.il/News/ViewArticle.aspx?ArticleID=141428 והנה למי שלא יכול להכנס: הכל התחיל בפסטיבל ההוא, שנטי-בנטי עלאק שיש כל שנה. בכלל, אין דבר כזה שנטי-בנטי בארץ שלנו. הפסטיבל הזה מלא באנשים בשרוואלים, ששותים צ'אי, פותחים בקפה, עושים יוגה ו.. מייצרים כמויות אדירות של זבל. לפעמים נדמה שאם מישהו ישאר באותו מקום בפסטיבל הזה במשך יותר מכמה שעות הוא כנראה יקבור את עצמו בשלב מסויים בתוך ים של פחיות שימורים, ואז נראה אותו פותח את הצ'אקרות, המניאק. אנשים הולכים לים לא רק לשחות, אלא גם בשביל להרגע, לנוח. רק בארץ אתה מפתח יכולת לנוח תוך כדי שכדורי מטקות פוגעים לך בראש, או יותר גרוע- מטקה של ילדה בת 6, שאבא שלה מנסה ממש עכשיו ובמרחק 5 מטרים ממך ללמד אותה לשחק מטקות. אז מה אם היא פוזלת, וקשר העין-יד שלה הוא ברמה שהיא לא מצליחה לשתות מכוס בלי לשפוך על עצמה? אז קצת סובלנות, חביבי, האבא אומר לי. נראה את האבא הזה הולך שבוע עם חצי מוח בחוץ, ושכל בנאדם שני שואל אותו אם הוא התחפש לאי.טי. פעם אפילו נסעתי לסיני כדי לנסות להרגע קצת. אמרו לי ששם גם אם אתה לא רוצה- אתה חייב להרגע. מה כבר יש שם? חול וסמים. אז האמת היא שבארבעת השעות הראשונות שלי שם הכל היה טוב ויפה, אבל אז בא איזה ישראלי והחליט שהוא משגע אותנו לקנות גמל במחיר מחירון של 500 שקל. לא הבנתי כל כך למה אני צריך גמל וממתי יש לו מחיר מחירון, אבל בכל אופן לא ויתרתי ואחרי שעתיים הוא מצא לו כבר פרייאר אחר, רק שאז, הגיעו 15 חבר'ה עם גיטרה, חליל, מפוחית וקלרינט, חילקו שירונים לכל החוף, והבנתי ששנטי-בנטי זה לא שם. שלא תבינו לא נכון, באופן כללי אפשר להגיד שאני בנאדם רגוע, אבל הכל יחסי, כן? ומה זה בכלל המושג המתנשא הזה, "שנטי-בנטי"? תמיד כשאומרים לי אותו אני נוטה אוטומטית לזלזל במושג השנטי. ואני באמת בעד, אבל איפה זה שנטי, איפה? אז החלטתי שאני לא הולך יותר לפסטיבלים האלה. אבל אז בא חבר שלי, אסי, טיפוס שחרחר שמתנשא לגובה 1.92, עם חיוך חצי פיתה מהסוג שלפעמים מדביק אותך ולפעמים נוטע בך מן יצר בלתי נשלט להדביק לו סטירה. אסי ואני הכרנו במן קורס רפואה שאליו נשלחנו מהבית ספר בכיתה ח'. הקורס היה מטופש מאוד, לא מעניין, וקצר מכדי שאשכרה נלמד בו משהו. החלק המאתגר בקורס הזה היה לנתח תרנגול הודו. מת, כמובן, מאלה שקונים בסופר. אני דווקא הייתי בין המנתחים המצטיינים, בעיקר כשרוב הקורס כלל בנות מפונקות שנגעלו לתקוע בעוף שיפודים. אסי, לעומת זאת, ניסה לשדל את המדריך להביא את כל הקורס אליו הביתה, יחד עם העופות האומללים, ולעשות על האש. "תאמין לי", הוא אמר למרצה ושם לו יד על הכתף במן סחבקיות מאולצת של ילד בכיתה ח', "ככה כולם יזכרו את הקורס הזה לטובה". המרצה, סטודנט שנה א' לרפואה, שהיה כבר אז נמוך מאסי לפחות בראש, התחיל לפתוח את הפה כדי להשיב לאסי, רק שאז אסי דפק את החיוך החצי פיתה שלו, ולמרבה הפלא המרצה פשוט אמר "טוב". אסי אמר לי שכבר מזמן (שזה אומר בפסטיבל האחרון, לפי לקסיקון אסי השלם) "אנשים לא הולכים לפסטיבלים האלה בשביל שנטי-בנטי. זה רק כיסוי, כדי שהכוסיות יבואו", הוא הסביר, "אם לא היו שרוואלים, קוראת בקלפים, קוראת בכף היד, קוראת בקפה, בחומוס, בטחינה, בחצילים- למה שבנות היו מגיעות לשם?". הוא כנראה ממש בידר את עצמו, כי הוא התחיל לצחקק וניסה להמשיך לדבר תוך כדי, ככה שהמילים שלו נשמעו לפתע כמו יללות מוזרות, "יש שם מגדת עתידות שפותחת להן את העתיד, ואנחנו בינתיים פותחים אותן!". אין ספק, אסי היה גאון מטאפורי. למען האמת, גם כושר השכנוע שלו אף פעם לא היה מזהיר, והסתכם לרוב במילים: "נו, אל תהיה זין", או אם היה לו חשק לגוון "נו, תהיה גבר", אבל אני הייתי במצב עגום מבחינה רומנטית (יותר נכון- לא שכבתי עם מישהי כבר שנה וחצי)(יותר נכון- הייתי בתול נואש), אז הגעתי למסקנה ששנטי-בנטי- זה מה שאני צריך.

koryz

New member
אהבתי

הכתיבה סוחפת ורצה ולמרות שאני ממש לא נוטה לקרוא פסקאות ארוכות אז קראתי.. (ולא מתוך טוב לבי) למדתי משהו על השפה ובמיוחד על חשיבה זורמת, למרות המשפטים הארוכים יש כיוון מנחה נקודות שאהבתי *הקדמה. *תיאור ציורי - ממש אפשר לדמות פסטיבל כזה. יש כאן צורה מאוד מעניינת של כתיבה מבקרת - יש בעולם הרבה דברים שאפשר לקטר עליהם: ובאותה מידה, נחמד ביותר לשמוע קיטורים של אחרים. *נקודות אישיות - משום מה הכותב אדם פתוח ונוטה לספר על עצמו גם חוויות קשורות מהעבר - מה שמעודד הזדהות והבנה, ובעיקר מתח. *צניעות מצד הכותב - וכמובן שנפתרה הקושיה המרתקת: מדוע בנות הולכות לסיני...ובכלל יוצאות מהבית:)

birth and death

New member
כתיבה זורמת. אז אני אזרום על הסיפור

הייתי אומרת שהכל התחיל בפסטיבל ההוא, שנטי-משהו, הייתי שפוכה מדי בשביל לזכור את השם. את השם שלי בקושי זכרתי. קיץ רגיל. סוף בית-ספר, בגרות אחרונה, עוד שנת לימודים הזליגה לי מהחיים. עוד עשר דקות נגמר הזמן ואני צריכה להיפרד מהדף לנצח. לחיות כמה חודשים עם אי הידיעה וחוסר אונים בקשר לגורל המבחן. יוסי קם כבר עכשיו "המורה מה זה השטויות האלה?" "זה מבחן, אני מציע לך לסיים אותו או שכל החיים שלך יהיו בזבל" אם המשגיח היה באמת מורה הוא אולי היה מכיר את יוסי "מה זה? אני בא אליך אני משים אותך!בזבל, הפוך אני משים אותך" המשגיח הסתכל עליו כאילו הוא נפל מהשמיים, כאילו הוא התגלגל מתוך החומוסיה ליד הבית ספר אל תוך הכיתה בטעות. אבל מיד יוסי דפק ת'חיוך פיתה שלו והמשגיח שתק. וואלק מה אני אגיד לכם... נראה לי ששם זה התחיל. עם הסוף של הלחץ והסוף של הפחד מהשיעורים, עם השחרור של הקיץ. שם בדיוק מצאתי את הזמן להתמיד בתחביבים שלי. שם בדיוק גיליתי שאין לי, שם גיליתי שחוץ מלחנוק תבאנג כל היום אני לא עושה כלום. מגלגלת דפים משובצים ומעשנת כריכות. הדבר הזה שמסביב לספר יוסי. הייתי מדוכאת רצח. זה לא היה סוד ולא ניסיתי להסתיר את זה. לא היה מי שישאל אותי בבוקר למה אני הפוכה או בערב להמ אני לא נרדמת, לא הייתה לי אמא שתכנס לי לחדר ותשאל למה אני בוכה וא אני אגיד לה שאני לא והיא תשאר מחוץ לדלת ותקשיב בשקט בשקט. לא היה לי דברים כאלו. לא משנה עכשיו למה, זה לא העניין. תאונת דרכים. אל תשאלו. בכל מקרה בסוף חברה שלי, החברה היחידה שלי שאני יכולה באמת לקרוא לה ככה הציעה לי לבוא לאיזה פסטיבל. ההוא מתחילת הסיפור. אמרתי למה לא. אחרי זה נרדמתי והתעוררתי. היא אומרת שגם הקאתי ובכיתי אבל אני לא זוכרת, מה שאומר שזה בטח קרה והרבה. חמודה, ניקתה את החדר בזמן שטחנתי תמיטה בנחירות בשפכה של החיים שלי. קמתי עקומה מתה ועפנו לשנטי ההוא. היא אמרה שנמצא שם מה לעשות. וואלה, מצאנו. הכל התחיל בקיץ הקודם, אני הייתי מה שנקרא סטלנית. וככזו מצאתי את דרכי לאחד הפסטיבלים האלה. אלה שילדים מסכנים באים לשם כדי לחפש זיון וילדות מסכנות באות לשם לחפש תשומת לב ועאלק להתחבר ליקום. קיצר עשינו מלא סמים. מה שהיה. נפתחו לי הצ'אקרות מהרגל לאף. זה לא היה ככה מיד. בהתחלה לא ידענו איפה לחפש. היום הראשון היה יום סחי. מזל שעשינו את הראש הזה בבית שלי על הבוקר. בבוקר שאחרי כבר התחברנו עם שני חבר'ה. חראות אחד אחד. אבל מה... בטח... ועוד עליהם. אז לא נזרום איתם קצת? אז זה בגדול מה שקורה בשנטי-בנטי הזה, ילדים באים לחפש זיון, גברים מתוסכלים באים לזיין ילדות מטומטמות וילדות מטומטמות זורקות את החיים שלהן לזבל. בזבל יחד עם המשגיח שיוסי "השים". ככה זה התחיל, הטיפול שלי, באיבוד שליטה מוחלט, באיבוד הרצון לחפש, לנסות. באיבוד התמימות. באיבוד ההכרה ואונס בואן של איזה אדיוט "סטלן", מילה שאומרים בחצי סלחנות חצי הזדהות, "סטלן" שבזכותו אני כאן איתכם במעגל הזה, בכפר המדהים הזה, מחפשת סיבה לנסות לשנות את החיים שלי. ובחוץ? יוסי "פיתה" בטח סיים כבר את י"ב והתגייס ועושה תמוות לחברים בפלוגה. המפקדים בטח עשו ממנו בנאדם. ובגדול אני שמחה שעברתי את זה. אחרת הייתי נשארת אבודה ולא יודעת את זה אפילו. כשאני חושבת על זה, הגהינום בשנטי בנטי- זה מה שהייתי צריכה

למעלה