בבקשה
אני בדרך לא מודד בדיוק, אבל בגלל שביקשת במיוחד
חומוס ושעועית ירוקה בלימון וכמון
1. להשרות 2 כוסות חומוס בקערה עם הרבה מים לכל הלילה
2. למחרת, לסנן מהמים ולבשל בסיר מכוסה עם הרבה מים בערך 45 דקות. לטעום את החומוס. אני אוהב אותו קצת קשה למגע, אבל אם אתה אוהב אותו יותר רך תמשיך לבשל. לגבי מלח, אני ממליח את המים רק לקראת הסוף.
3. תוך כדי בישול החומוס, בשל את השעועית הירוקה. אם יש לך שעועית טריה, קטום את הקצוות וזרוק למים עם מלח. בשל לדרגה של בישול שאתה אוהב (זה ייקח פחות זמן מהחומוס). אם יש לך שעועית קפואה- בישול קצר המים יספיק. בערך שתי כוסות.
4. סנן את החומוס והשעועית מהנוזלים שלהם. החזר אותם לסיר גדול בלי מים, בלי שמן ובלי כלום (סיר לגמרי יבש) וחמם את הסיר על אש בינונית גבוהה ל 2-3 דקות תוך כדי שאתה מערבב את החומוס והשעועית על ידי טלטול הסיר. הרעיון פה הוא לא לערבב עם כף כדי לא לרסק את המרכיבים. החימום הקצר הזה מייבש את החומוס והשעועית וייתן להם מרקם צרוב, פריך נהדר.
5. הוצא את החומוס והשעועית בחזרה למסננת או לקערה.
6. חתוך וקצץ 4-5 שיני שום. חמם באותו סיר שהשתמשת בו מקודם 4-5 כפות שמן זית. אחרי שהשמן חם, הוסף את השום (הכל על אש נמוכה). אחרי שתי דקות להוסיף בחזרה את החומוס והשעועית ולערבב (בעדינות).
7. להוסיף- מיץ מלימון סחוט (שלם), חצי כפית כמון, מעט פלפל שחור ו- זהו. 5 דקות והכל מוכן.
ולסיכום- השריה של החומוס. בישול בנפרד של החומוס והשעועית. צריבה של שניהם (מעורבבים ביחד) לזמן קצר על אש גבוהה. ערבוב על האש עם שום, שמן זית, לימון וכמון.