אשמח לקבל המלצה למתכון לתבשיל חומוס (וירק)

ספר יקר

New member
אשמח לקבל המלצה למתכון לתבשיל חומוס (וירק)

עם 2 בקשות

1. שיהיה פשוט להכנה.
2. שיהיו מצוינות כמויות תיבול.

תודה רבה
 

Gidi Shemer

New member
בבקשה

אני בדרך לא מודד בדיוק, אבל בגלל שביקשת במיוחד


חומוס ושעועית ירוקה בלימון וכמון

1. להשרות 2 כוסות חומוס בקערה עם הרבה מים לכל הלילה
2. למחרת, לסנן מהמים ולבשל בסיר מכוסה עם הרבה מים בערך 45 דקות. לטעום את החומוס. אני אוהב אותו קצת קשה למגע, אבל אם אתה אוהב אותו יותר רך תמשיך לבשל. לגבי מלח, אני ממליח את המים רק לקראת הסוף.

3. תוך כדי בישול החומוס, בשל את השעועית הירוקה. אם יש לך שעועית טריה, קטום את הקצוות וזרוק למים עם מלח. בשל לדרגה של בישול שאתה אוהב (זה ייקח פחות זמן מהחומוס). אם יש לך שעועית קפואה- בישול קצר המים יספיק. בערך שתי כוסות.

4. סנן את החומוס והשעועית מהנוזלים שלהם. החזר אותם לסיר גדול בלי מים, בלי שמן ובלי כלום (סיר לגמרי יבש) וחמם את הסיר על אש בינונית גבוהה ל 2-3 דקות תוך כדי שאתה מערבב את החומוס והשעועית על ידי טלטול הסיר. הרעיון פה הוא לא לערבב עם כף כדי לא לרסק את המרכיבים. החימום הקצר הזה מייבש את החומוס והשעועית וייתן להם מרקם צרוב, פריך נהדר.

5. הוצא את החומוס והשעועית בחזרה למסננת או לקערה.

6. חתוך וקצץ 4-5 שיני שום. חמם באותו סיר שהשתמשת בו מקודם 4-5 כפות שמן זית. אחרי שהשמן חם, הוסף את השום (הכל על אש נמוכה). אחרי שתי דקות להוסיף בחזרה את החומוס והשעועית ולערבב (בעדינות).
7. להוסיף- מיץ מלימון סחוט (שלם), חצי כפית כמון, מעט פלפל שחור ו- זהו. 5 דקות והכל מוכן.


ולסיכום- השריה של החומוס. בישול בנפרד של החומוס והשעועית. צריבה של שניהם (מעורבבים ביחד) לזמן קצר על אש גבוהה. ערבוב על האש עם שום, שמן זית, לימון וכמון.
 

ladybug6

New member
ועוד אופציה - סלט גרגרי חומוס מתובל

http://tivonim-blog.co.il/סלט-גרגרי-חומוס-מתובל/


מצרכים

1 חומוס מקופסת שימורים (או כ-250 גרם חומוס מבושל)
1 בצל גדול
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
חופן כוסברה קצוצה דק
קצת זרעי כוסברה
מיץ לימון מרבע/חצי לימון טרי
תבלינים: מלח פלפל, פפריקה מתוקה, אבקת קארי, כמון, אבקת שום, ולאוהבי החריף אפשר להוסיף פתיתי צ'ילי יבש

לתבלינים אין כמויות מדויקות כי כל אחד אוהב את זה קצת אחרת. עדיף להתחיל בכמות קטנה-בינונית, לטעום ולתקן אם צריך. רק עם הכמון ואבקת הקארי כדאי להזהר במיוחד כי עודף כמון יגרום למרירות, ועודף קארי עלול להיות חריף מדי.

קוצצים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתרכך ומזהיב. כותשים קלות את זרעי הכוסברה וקולים במחבת עם הבצל לדקה. מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד כדקה תוך ערבוב.
מוסיפים את החומוס המבושל ומערבבים תוך טיגון מספר דקות. אם משתמשים בחומוס מקופסת שימורים חשוב לסנן אותו ולשטוף היטב כמה פעמים, שלא ישארו לנו החומרים המשמרים.
מכבים את האש, מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה + הלימון ומערבבים.
 

Gidi Shemer

New member
סגור

אם אתה רוצה לשמור נוזלים (ואתה רוצה לשמור נוזלים כשמדובר במרק) אז חשוב לכסות את הסיר. במיחוד במקרה של עדשים שסופגים טוב מים, השארת המכסה פתוח למשך שעה יביא לתוצאות מעניינות, אבל מרק לא יהיה אחת מהתוצאות הללו.
 

Gidi Shemer

New member
בכיף, ורק תדע

שאני מאד נהנה לקרוא את השאלות והפוסטים שלך פה. אני זוכר שבאת עם שאלות מאד רקשוניות בזמנו בענייני טבעונות וכיף לראות שנכנסת לזה ושהולך לך טוב.

יישר כוח
 

Gidi Shemer

New member
האמת שלא. התכוונתי לראשוניות


אני כותב ממקלדת שחצי מאותיות העברית שלה מחוקות, אז היא כמעט מקלדת ללא עברית מבחינתי. אני עובר על הפוסטים אחרי שאני כותב, אבל עדיין מפספס לא מעט
 
סלט מבושל

חומוס ופטריות

סלסלת פטריות שמפניון קשיחות- מנוקות ופרוסות
בצל יבש -לא חשוב הגודל, למי שאוהב בצל מטוגן-גדול- חתוך לטבעות דקות
שמן זית די לטיגון אידוי
חצי שקית חומוס סנפרוסט שטוף במסננת או שווה לזה במשקל אחרי ששרית במים סיננת ובישלת במיים עד ריכוך- לא מעיכה
תבלינים- כורכום, קינמון, מלח, פלפל שחור גרוס, כמון

במחבת לטגן את הפטריות עד השחמה, להוסיף בצל, להמליח מעט לערבב ולתת לזה להיטגן יחד. אחרי כ-7 דקות להוסיף מעל את החומוסים, לתבל\ אפשר לטעום אם חסר משהו ולהוסיף, לכסות את המחבת ולתת לזה להתבשל יחד.
להוריד מכסה לערבב לטעום ולתקן, אם מרגיש יבשושי מדי להוסיף רבע כוס מים.
כשהחומוסים רכים דיים זה מוכן.
הולך מעולה עם טחינה, במיוחד ירוקה, עם ממרח חומוס , עם אורז ועם קוביות טופו.
 
למעלה