אשמח לקבל המלצות על ספרים (באנגלית)

agamkedem

New member
אשמח לקבל המלצות על ספרים (באנגלית)

סיימתי היום את The Crimson Campaign (אהבתי מאוד), ואני מחפש משהו חדש לקרוא. אין לי כוח להיכנס לתוך הסיום של טרילוגיית "הלהב עצמו", אז אודה לכם מאוד אם תוכלו להמליץ לי על ספרים טובים. עדיף ספרים שזמינים לקינדל.

חוץ מטרילוגיית "מגי האבקה", נהניתי מאוד מ"שיר של אש וקרח", "המוסד" של אסימוב, "המשחק של אנדר" (וגם סדרת הצל), "קבצנים בספרד", סדרת "אמבר" ו-"אני, קלאודיוס". אני אוהב מאוד ספרים מהירים, כאלו שמתעסקים בפוליטיקה ובתככים, בשיטות קסם מגניבות, בהיסטוריה ובכל דבר שקשור לאימפריה הרומית. אני לא כל כך אוהב אקשן, עלילות צפויות וספרים מהורהרים. לא חייב להיות ז'אנרי.

אודה לכם אם תוכלו לעזור

D O 7

New member
נשמע שאתה תהנה מאוד מקודקס אלרה

יש מערכת קסם מגניבה, לא מעט רמיזות לרומא, קצב מצויין, עלילה מעולה, וקאסט שלם של דמויות מעולות.
הסדרה בת שישה ספרים, אבל כל אחד מהספרים הראשונים סוגר עלילה, כך שאין בעיה אם תקרא רק את הראשון ותחזור להמשך יותר מאוחר.

restored

New member
הטרילוגיה הראשונה של ריימונד פייסט

4 הספרים הראשונים של סדרת ה-riftwar (טרילוגיה במקור, הראשון פוצל לשניים).
השאר לא ממש הכרחיים.

שני הספרים של james clemens :
shadow fall ו - hinterland

לא חסרים.

avivs

New member
יש את...

Melusine - אומנם חלק ראשון מתוך סדרה, אבל הוא עומד בפני עצמו, וגם השני ככה. פנטזיה לא שגרתית. מאוד אפלה, הרבה מזימות. בניית עולם שהיא מושלמת, עם פרטים קטנים שמועברים בצורה נפלאה ולא חופרת. הספר הזה לא בשביל כולם. הוא לא הכי קל לעיכול. קראתי אותו בלי ציפיות, ונשארתי המום.
&nbsp
Prince of Thorns - חלק ראשון בטרילוגיה. אפשר להפסיק בתכלס אחרי השני כי השלישי די מאכזב. הראשון מגניב והשני מדהים. אחד הספרים הטובים שקראתי. מדובר בעולם אפוקליפטי עם שרידי טכנולוגיה ולא מעט קסם אפל, כמו תחיית המתים.
&nbsp
The Red Knight - ספר מעולה, שכל שנייה קורה משהו. הרבה דמויות, הרבה קרבות, הרבה בלגן וכיף גדול. הספר השני כבר היה שעמומון ועזבתי באמצע, אבל הראשון עומד יפה לבד.
&nbsp
The Killing Moon - פנטזיה איטית ומאוד מיוחדת. התעסקות גדולה בעולם החלומות. יש לזה ספר המשך שגם היה מאוד מוצלח, אבל הראשון עומד בפני עצמו.
&nbsp
The Archer's Heart - ספר נפלא ומרגש. עולם מאוד עשיר, דמויות מעולות ועלילה שכל הזמן הולכת ומסתבכת. ספר שאין לו המשכים.
&nbsp
The Heresy Within - טרילוגיה מגניבה, קלילה, עם דמויות מטורפות ואקשן בלי הפסקה. מתמקד בשלוש דמויות מרכזיות, כל אחת מהן מרתקת בדרכה. הראשון עומד בפני עצמו, אבל שווה לקרוא את שני ההמשכים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

minimalman

New member
אני לא רואה אותך (או כל מישהו אחר לצורך העניין)

מסיימת את King of Thorns , מניחה אותו בצד ואומרת לג'ורג להתראות וזה כשאת יודעת שיש המשך בהישג יד..זה פשוט משהו שקשה לי לראות קורה (כשתגיעי לסוף תביני).
אני ואביב מסכימים לגמרי לגבי שני הספרים הראשונים אבל יש לנו מחלוקת קלה לגבי השלישי - הוא ממש התאכזב, אני גם אבל פחות.
כן, הוא לא מפתיע כמו הראשון ולא מורכב כמו השני , ובכלל, התחושה העיקרית בו היא שלורנס שרף את רוב התחמושת הכבדה בשני הראשונים , אבל עדיין יש בו מספיק מטעמים כדי למשוך עד הסוף.

g l o r y

New member
אתה צודק

יש לי (או הייתה לי) קיבה חזקה. כבר סיימתי כמה סדרות שהדרדרו רק בשביל לסיים אותן. כנראה שזה מה שיקרה. אבל טוב לדעת לא לפתח ציפיות.

minimalman

New member
אז זהו שזה רחוק מאד

מזוועת המשכי הראי קירה אם לשם כיוונת..

סה״כ הוא בסדר גמור ( גם זכה להרבה תשבוחות, פרסים וכו׳ ) רק שהוא פחות טוב מה״נסיך ״ ו״המלך״.
יכול מאד להיות שכמו הרבה אחרים, תחשבי אחרת כשתסיימי אותו.
בקיצור לכי על זה.

minimalman

New member
אם אני זוכר נכון

מהדיון הראשון שנתקלתי בו פה על הסדרה, אתה בכלל לא סיימת אותו (אלא אם כן משהו השתנה מאז) אז איך בדיוק התאכזבת? מחצי ספר ?
לגבי הפלאשבקים, אתה אומר שנרתעת, אני חושב שהשימוש שלורנס עושה בו להשלמת הגאפים בין שני קווי הזמן של הספר הוא במידה ואפקטיבי (והמקור של הפלאשבקים הוא בכלל רעיון נהדר כלשעצמו) .
לגבי המד"ב,תשמע, האמת שלפחות מבחינתי המד"ב הוא חלק שולי בסדרה. כן זה חלק מבניית העולם וכו' אבל זה באמת לא יותר מתפאורה, ובטח שלא שם נמצא הכוח של הספר והסדרה.
לדעתי שווה לתת לו צ'אנס נוסף. גם אם לא תאהב בסוף , הוא עדיין פחות שגרתי והרבה יותר מעניין ממה שרץ היום בז'אנר.

avivs

New member
אוי, הספר השני...

הראשון השאיר אותי די אדיש, ולכן לא רצתי לשני עם ציפיות גבוהות. אבל היה כל כך מטורף ועשיר ברעיונות ואירועים, לעומת הראשון, שלא האמנתי איזה קפיצה הסופר עשה תוך ספר אחד.
&nbsp
אל השלישי כבר באתי עם ציפיות, אבל הוא היה מבולגן, איטי מדי ובכללי הרגיש שהוא חוזר על עצמו ולא מצליח לייצר מספיק רגעי ״וואו״.
&nbsp
גם הראשון של הטרילוגיה החדשה שלו פושר במקרה הטוב. קריא מאוד, אבל לא מעורר יותר מדי רגש והתרגשות מצד הקורא. מקווה שגם בטרילוגיה הזו השני יהיה ברמה גבוהה בהרבה מהראשון.

g l o r y

New member
לא רק

זתומרת, התחדשות היה רע, וזעמתי על הסוף שלו. אבל היו יותר גרועים. היה משהו ישראלי שממש ממש הזכיר לי כמה ספרים אחרים יותר מוצלחים, כולל שמות מקומות ודמויות. היה את חוף הפלדה והמשכיו שה"עולם אחרי המוות" שבו היה נחמד ומעניין בהתחלה אבל בחייאת, כמה ממשיכים עם זה לפני שזה נמאס....
היה את "המסע של הוקווד" והמשכיו שאני אפילו לא זוכרת על מה הוא היה, רק שאת שני האחרונים קראתי בכוח.
אני למשל לא נהניתי בכללל מעץ הקיץ והמשכיו. זכור לי כספרים מסורבלים ולא כיפיים בעליל, אבל זה היה כל כך מזמן שאני לא זוכרת למה סבלתי כל כך.

היו עוד כמה ששמותיהם פרחו מזכרוני וכריכותיהם היבשות עדיין תופסות מקום בספריה שלי אי שם מאחורי כל ערימות הספרים המהוהים שאני קוראת שוב ושוב כי אני נהנית מהם....

Y. Welis

New member
כולל הספרים של מגי פיורי?...

שמעתי (לא קראתי) שאחרי ספר ראשון טוב (או סביר) הבאים היו כה גרועים, שנודעו לשימצה ושנינה.

הא! *אני* סיימתי אותם!

אבל זה היה בתקופה שהייתי גורה משועממת בחטיבה שלא באמת היה לה משהו טוב יותר לעשות עם זמנה.
זה מזה לא היה קורה עכשיו.

למעלה