אשמח לקבל המלצות

מיכללב

New member
אשמח לקבל המלצות

לספרים שאפשר להקריא כבר מגיל שמונה חודשים. תודה וחג שמח

טוב

New member
סתם רעיון

אני מקריאה לנגה הכל כבר מגיל 0. היא עכשיו בת חמישה חדשים, וכבר עברה את פו הדב, סינדרלה, שירי מרים ילן שטקליס, ואפילו שירי נתן אלטרמן. את חושבת שממש אכפת להם מה הם קוראים? העיקר הקול של אמא\אבא, תשומת הלב, אוצר המילים, ולעיתים גם האיורים שבצד הטקסט. והכי כייף: שתינו שוכבות על הגב על השטיח, עם ספר עם ציורים שאני מחזיקה למעלה ממולנו, אנחנו קוראות בו ביחד. אפילו בגילה הרך נגה מסתכלת בתמונות, ומגיבה בקולות משלה.

לאה_מ

New member
מסכימה עם טוב. גם אצלנו קוראים הכל

המגבלה היחידה קשורה אלי - אני לא קוראת מה שלא כיף לי להקריא. לכן סדרת "פינוקי" היא לא להיט אצלנו, למרות שאני יודעת שבבתים רבים כן. אבל יש גם המלצות קונקרטיות. שירים קצרים עם משקל וחריזה ריתמיים, נעימים מאד לקטנטנים - כך הקלאסיקה של פניה ברגשטיין ("בוא אלי פרפר נחמד") עובדת מצויין. יש ספר נפלא של ד"ר סוס בשם "אדון בו עושה מו", שלהקריא אותו זו ממש חגיגה, והילדים שלי משתגעים עליו מגיל מאד צעיר. לי יש געגועים נוסטלגיים ל"צריף קטן" של לאה גולדברג, ל"שמוליקיפוד" האלמותי של כוש, לשירי מרים ילן שטקליס ולסיפורים של עודד בורלא. חוץ מעודד בורלא, שעדיף להתחיל בגיל קצת יותר מאוחר (3?), כל השאר - לטעמי - מצויינים גם היום. אגב, אני קוראת כמעט מדי יום סיפור לשלושה ילדים - עומר (בן 8), שירה (בת 5) ואורי (בן 10 חודשים), ובדרך כלל כל אחד מהם מקשיב גם לסיפורים של האחרים, כך שהתחומים לאט לאט מתערבבים, ותינוק מתחיל מהר מאד לגלות עניין בסיפורים של הגדולים, אם בגלל טון הקול הסיפורי ואם בגלל האווירה של "שעת סיפור" שנוצרת בחדר.

ש_ל_ג_י_ה

New member
ומה עושים כשהילד רוצה לאכול ....

את הספר במקום להביט בתמונות ולאפשר לאמא לקרוא ממנו? איזה ספר מומלץ לאכילה?

אלה_ה

New member
מצעד הלהיטים שלנו

בגיל כזה אין להם הרבה סבלנות. צריך ספרים קצרים עם תמונות פשוטות וברורות. אנחנו התחלנו עם סידרת פינוקי שהיתה הלהיט הראשון. הספרים כוללים הפעלה של הילד. ספר אחד בנוי על מרקמים שונים-בד, פלסטיק, נייר. ספר אחר על צלילים-לוחצים על כפתורים ושומעים צלילים שונים של חיות בהתאם לסיפור. בשלב הבא היו הלהיטים-הלו אבא, לבד על המרבד, בוא אלי פרפר נחמד. אפשר להתחיל לקרוא כבר בגיל כזה. אפילו עמוד אחד כל פעם ועם הזמן יכולת ההקשבה עולה ומגיעים לסיפור שלם. לגבי אכילת ספרים-להתחיל עם ספרים עמידים מקרטון או בד..

למעלה