אשמח לקבל הסבר

יוליקה

Member
מנהל
אשמח לקבל הסבר

שלום לכולם, זו פעם ראשונה שלי פה. גיליתי את הפורום במקרה. האם תוכלו לספר לי במה עוסק הפורום? אני ילידת הונגריה. אבי הוא הסופר Ervin Abadi למי שמכיר. הוא יסד את השבועון A het Tukre שאמי ערכה עד לפני כשנה כשניסגר.

עב

New member
יבואו הוותיקים ויספרו

ברוכה הבאה יוליקה
. אני מגדירה את הפורום כרשת חברתית של עולים מהונגריה וצאצאיהם באשר הם. האם תוכלי לספר על השבועון? תודה.

יוליקה

Member
מנהל
השבועון נסגר לפני קצת פחות משנה

השבועון נוסד בתחילת שנות השבעים. היה המשכו של ירחון בשם A Honap. הירחון היה ירחון ספרותי ואילו השבועון מלבד ספרות עסק גם באקטואליה. ב-1979 ניפטר אבי ואמי המשיכה את הוצאת השבועון שנירכש ע"י שלמה קראוס ז"ל שניפטר לפני כשנה. העיתון המשיך להופיע עוד כחצי שנה לאחר מותו של קראוס ואז ניסגר.

עב

New member
תודה על ההסבר

נדמה לי שחוץ מה UJ KELET אין עיתונים בשפה ההונגרית בישראל. או שאני טועה? אני מקווה שיש לכם ארכיון לעיתון שנסגר.

טומי*

New member
ברוכה הבאה יוליקה...

זכור היטב השבועון...אהבתי במיוחד את מדור הבדיחות.

B T1

New member
יוליקה ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

בעבר הרחוק קראתי את השבועון A het tukre אם אינני טועה היה עתון נוסף בו כתבRezes Gyorgy שהיה לי הכבוד להכירו, (אגב, ל-A het tukre קראנו בצחוק A het okre למרות שבזמנו היה העיתון הטוב ביותר מסוגו, וספק שפע של אינפורמציה לאותם בני עמנו שלא דברו או קראו עברית שוטפת. על הסופר Abadi לא רק שמעתי אלא קראתי אותו גם. (כרגע אינני זוכר מה) בכל אופן יהיה לנו הכבוד, אם תצטרפי אלינו לפורום.

יוליקה

Member
מנהל
שלום לכולכם תודה על קבלת הפנים

בקשר לאבי הסופר Abadi Ervin , תלוי מתי הגעת ארצה. היו לו ספרים שכתב בהונגרית אחרי עליתנו ארצה ב-1950 A Bal Utan ו- Harfa Utca מקווה שכתבתי נכון. אחרי המהפכה ב-1956 כתב את Solti Gyorgy. הוא כתב המון ספרים שתורגמו לעברית. חלקם תורגמו בידי מאירי, ואליהו ישורון הידוע יותר כ- Szabo Odon שהיה בוגר הסימינר לרבנים בבודפשט. אחרי מלחמת ששת הימים הוציא את ספרו A hat napos haboru שהופץ במאות עותקים. אפילו קיבלנו עותק שהוצא לאור בבודפשט על ידי ההונגרים כמו כן הוציא ספר על מלחמת יום הכיפורים ואלבום ל-25 שנות המדינה. אנו נשואה לנכדו של החזן הידוע דוד הרטמן. זהו בינתיים.

B T1

New member
לצערי אינני זוכר את הספר,

כן זוכר את שם הסופר. חוץ מזה, הכרתי חזן בשם הרטמן בהונגריה, אם איני טועה עם 3 בנים הם אמורים להיות כיום כבני 50-60.

B T1

New member
יוליקה----עולם קטן....../images/Emo140.gif

על הקטן יש לי סיפור, אבל רק ברשותו. אגב את אחד מאחיו הגדולים פגשתי חד פעמי בארץ, כאשר שירת בצבא, בתתותחנים.

יוליקה

Member
מנהל
נכון, גבי שרת בתותחנים

היום עובד בבנק המזרחי בסניף הראשי.

B T1

New member
../images/Emo140.gifלא תאמיני, זכרתי את שמו,

אבל לא רציתי לעשות אוטינג, לכן לא הזכרתי. כמו שלא הזכרתי את מעשה של בעליך בגיל שנתיים,(1948) במקום ששמו Tahy-Totfalu

טומי*

New member
את הספר על ששת הימים אני זוכר......

שהיה לנו בבית. אבא ז"ל קנה כל מה שהוציאו בארץ בהונגרית. על החזן הרטמן גם אני שמעתי, ונדמה לי שאחד מבני משפחתו למד איתי ב"חדר" עוד בהונגריה.

יוליקה

Member
מנהל
רק הבן הצעיר למד בחדר

שמו joska וזה בעלי. אם תרצה פרטים אשמח לספר לך. אביו שהיה גם חזן, היה מנהל בית היתומים בבודפשט.

מירלה1

New member
../images/Emo20.gif הכרתי משפחת הרטמן מבני ברק

אני חושבת שאני מכירה את המשפחה .האם הבן הבכור עברת את שמו לפלד? הוא היה חבר טוב של אחי והבן השני עבד בבנק המזרחי בבני ברק ? האמא התגוררה בשיכון ג בבני ברק. אשמח לשמוע על המשפחה.

יוליקה

Member
מנהל
בדיוק נימרץ!!!!

הבכור באמת שמו פלד. האמצעי עבד בבנק המזרחי (עדיין עובד) אבל לא בבני ברק אלא בסניף הראשי שהוא כעת במגדל הגבוה ביותר במזרח התיכון בר"ג. האמא שהתגוררה בשיכון בבני ברק (אני לא בטוחה שזה היה ג') ניפטרה לפני כמה חודשים. מה את רוצה לשמוע - אשמח להשמיע לך.

למעלה