אשמח לקבל הצעות לברוקולי ובכלל..

יוספה 51

New member
אשמח לקבל הצעות לברוקולי ובכלל..

החלטתי שהגיע הזמן להפסיק עם השחיתויות הפחמימתיות עם כמויות שמן הזית (נגלת הבורקסים תוצרת בית הממולאים בבטטה עם בצל מטוגן ובפטריות עם בצל מטוגן- מעולה!!) ומצד שני גם די נמאס לי מעדשים למיניהם. מחשבות? ועוד- מתכון מנצח לפניני טאפיוקה? כלומר- פשוט ומהיר?
 
אני בדכ מבשלת אותו קצת כשהוא מחולק לפרחים

ואז אחרי שהוא מתקרר קצת, אני מקמחת אותו (בוא עדיין רטוב והקמח נדבק) ואז מטגנת על מחבת או בתנור...

אני צמחונית ואוכלת בייצים אבל לדעתי בלי הביצה זה טעים יותר...

אפש להוסיף לקמח כל מיני תבלינים (פפריקה חריפה/מעושנת, שום גבישי, כמון ועוד...)

אוכלת עם רוטב ליד- מיונז(אפשר טבעוני) עם צילי מתוק, טריאקי או סתם סויה...
זה מתאים גם לכרובית וירקות אחרים (קישואים, פטריות וכו...).

אפשר בבקשה מתכון לבורקסים?...נשמע מעולה!!!
 

יוספה 51

New member
אנסה לקמח.תודה. ועכשיו לבורקס.

המתכון הוא של מיה בן צבי, מכתבה שהיתה ב'הארץ'. החלק של הבצק- מערבבים בקערה חצי כוס קמח עם חצי כוס מים פושרים (120 מ"ל) ועם כפית שמרים יבשים או חצי קובייה שמרים טריים. מניחים חצי שעה עד שמתחילות בועות עדינות לעלות. ואז, שמים במעבד מזון יחד עם עוד כוס וחצי קמח (ביחד 280 גרם), כף מלח (לדעתי כדאי פחות, טיפה מלוח יצא לי) ומערבלים בפולסים קצרים עד שהבצק מתאחד לגושים גדולים ולחים, תוך כדי הוספה של כוס שמן זית (ניסיתי להפחית, לא הצלחתי להפחית בהרבה). זהו, מאחדים לגוש אחיד ומניחים במקרר לשעה בערך. לאחר שעה מרדדים את הבצק לעובי חצי סנטימטר על גבי נייר אפייה. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ, ממלאים כל אחד בכף מהמילוי, מהדקים לשניים ומהדקים קצוות. אופים בתנור שחומם ב- 210 מעלות לכ- 20 דקות. - לגבי המילוי, היא המליצה על מנגולד וחומוס, אצלי החבר'ה העדיפו את התערובת של בטטה עם בצל מטוגן, ופטריות עם בצל מטוגן שכמובן הכינותי מראש (ההמלצות על המילוי היו של עפר ומיקי מהפורום). ממש טעים ..
 

smaak

New member
חוץ ממאודה או מבושל?

בפשטידה, קציצות, הייתי מציעה לך לטגן בטמפורה אבל את רוצה להימנע משמן.
אפשר גם לקצוץ דק ולהכניס לסלטים טריים למשל..
אולי לצפות בחרדל, שום וקמח ולאפות בתנור אחרי בישול קל..
כמובן במרקים, אני אוהבת להכניס גם ברוקולי, יחד עם שלל ירקות אחרים, בסוף אני טוחנת את זה למרק חלק.
 

smaak

New member
תני לזה חצי אידוי

לא לגמרי,
אחרי שהוצאת מהאידוי או הבישול, והברוקולי התקרר, את יכולה להכין בלילה של חרדל, שום כתוש, קצת קמח, מלח ופלפל, לטבול ואז לכסות בפירורי לחם,
להכניס לתנור לאפייה עד שהפירורים נאפים והופכים לטיפה קראנצ׳יים, מאוד טעים!
 

גםאני5

New member
ברוקולי מאודה קלילות במיקרו- יש סיר

אידוי למיקרו שלא יקר במיוחד ומוציא כל ירק מסי (כי כיום כבר לא אומרים מלמיליאן?)
לבדוק כל מס' דקות ולוודא שהוא מבושל לפי טעמך ועדיין שומר על צבע יפה.
אם אין בעיה עם מלח = תיבול על בסיס רוטב סויה.
אם יש= גרמולטה (שם מפוצץ לרוטב טעים).
אם גזרתם על עצמכם דיאטה יותר מחמירה ,כמו אבא שלי= לחתוך את הפרחים לגודל המתאים ולנשנש אותם כמו פיצוחים.
אותו טיפול לקישואים קטנים,כרובית,שעועית תאילנדית.
 

יוספה 51

New member
סיר אידוי למיקרו? בשם הזה קונים אותו?

ואנחנו רק בהכנות לדיאטה, זה בסדר.
 

גםאני5

New member
המוצר הכי פשוט, עשוי מפלסטיק כלשהו.

יכול להיות שבמקור נועד לאורז..אשאל את אבא.
בחו"ל הרבה יותר זול אם יש מישהו שיקנה עבורך? אפשר לקנות סטים שלמים בסגנון "בבושקה".
 

smaak

New member
סיר אידוי

כמו סיר של קוסקוס,
אבל אני פחות מעדיפה להשתמש במיקרוגל אם לא חייב.
יש באיקאה יופי של סיר במחיר לא גבוה.
מחממת מים בקומקום, שופכת לסיר, מעמידה מעליו את המסננת עם הירקות ונותנת להם להתבשל באדים,
מכינה מבעוד מועד מים מאוד קרים בקערה, אפשר אפילו להוסיף להם קרח,
וכשהירקות מבושלים, לא יותר מדי, מעבירה אותם מייד לשם כדי להפסיק את הבישול,
זה שומר על הצבע והפריכות שלהם
 

ladybug6

New member
ברוקולי - אחרי אידוי קל והטבעה במים קרים

אני מקפיצה אתו במחבת חמה מאוד עם מעט שמן זית, טימין, מלח פלפל, ואם יש שום קונפי זה עילוי (גם קצת שום כתוש רגיל יעבוד).
אם רוצים שיהיה מושחת אפשר לטגן פירורי לחם במחבת עם שמן הזית ורק אז להוסיף את הברוקולי, אבל זה סופג פי 3 יותר שמן בגלל הפירורים, אז לא חייבים.
עדשים תנסי להנביט קצת כדי להוסיף לסלטים, בקיץ זה ממש כיף כי למי יש כח לתבשילים וכאלה.
 
למעלה