אשמח לקבל חוות דעת

danit35a

New member
אשמח לקבל חוות דעת

שלום רב, אני בת 35 בעלת משקל עודף רב (גובה 1.70 ומשקל 95 ק"ג). בריאה בדרך כלל - ללא מחלות ידועות. עובדת מול מחשב כ-12 שעות ביממה. יש לי שתי תופעות שמטרידות אותי ורציתי לקבל את חוות דעתך: א. לפני כחצי שנה התחלתי לרכב על אופני הרים (רכבתי כחודשיים) לצורך ירידה במשקל - רכבתי די הרבה עד שבלילה אחד קמתי עם זרת והאצבע שלידה - רדומות. זה קרה בשתי הידיים - כשהרמתי את היד - ההרדמות חלפה מידית. תחושת ההרדמות נגרמת רק כאשר אני במיטה וכאשר העצב האולנרי שבאיזור המרפק נוגע במזרון (כשאני שוכבת על הגב) - כמו כן כאשר אני ממששת את העצב האולנרי באיזור שמעל המרפק אני מרגישה זרמים בזרת ובאצבע שלידה. רופא המשפחה אמר לי שזו תופעה מוכרת וכנראה נגרמת משילוב של רגישות בעצב - הרכיבה על האופניים ואולי ישיבה לא נכונה מול המחשב ... התופעה קיימת אצלי כבר חצי שנה ברצף בשתי הידיים - כשיד שמאל רגישה יותר - היא אינה מטרידה אותי במיוחד מכיוון שהיא קוראת רק בלילה שאני שוכבת על הגב והמרפק נוגע במיטה כך שבמהלך היום אין כלום. שמתי לב שאם אני מרפדת את איזור המרפק (שמיכה עבה למשל) אז היד לא נרדמת בלילה. ב. תופעה שיותר מדאיגה אותי היא תחושת עקצוצים אשר מופיעה לאחר ישיבה על האסלה בשירותים. כשאני קמה מישיבה לעמידה - אני מרגישה עקצוצים בכף הרגל למשך כ-30 שניות. לאחר 30 שניות בערך העקצוצים נעלמים וזהו. קרה לי גם שהופיעו לי עקצוצים בכפות הרגלים כאשר שכבתי על ספה כשהרגלים מורמות. העקצוצים נעלמו כאשר שיניתי תנוחה. כמו כן יש לי תופעה שכאשר מזג האוויר הוא קר - אז אצבעות רגל אחת מרגישות קרות יותר מהרגל השניה. פניתי לרופא משפחה שבדק לי את הרגלים - הוא טוען שהוא מודד דופק טוב בשתי הרגליים ולכן עושה רושם שלא מדובר בבעית כלי דם. בדק לי תחושות ברגל ע"יי דוקרן (מקל שצידו האחד דוקר וצידו השני לא - נגע בנקודות רבות ברגל וביקש ממני לאמר בעיניים עצומות עם איזה צד של המקל הוא נוגע - הצלתחתי לזהות את כל הנגיעות...). הוא טוען שהוא לא רואה בעייה עצבית. כמו כן עשיתי בדיקת דם לגילוי סוכרת - והיא תקינה. אלו הן התופעות שלי.מעבר לך אני מרגישה טוב - אך אני מודאגת שמא יש משהו בסיסי לא טוב (איזושהיא מחלה עצבית או אחרת נסתרת) בהינתן סימפטומים כמו שלי. האם נראה לך שזה תואם תופעות של טרשת נפוצה? אם לא - מה זה יכול להיות? האם התופעות לדעתך קשורות או סתם מקריות? רופא המשפחה שלי טוען שלא נראה לו כי ישנה בעייה רצינית והוא מבחינתו ממליץ לי לא להמשיך בבירור מקיף יותר. האם לדעתך רצוי להמשיך בבירור?

תגובה

אין זה מתאים לטרשת נפוצה. התלונות מתאימות לבעיה עצבית פריפרית קלה. בהתאם לשיקול נוירולוג מטפל ניתן להמשיך לעקוב ולשקול צורך בבדיקת EMG

danit35a

New member
שכחתי להוסיף פרט - אשמח אם תגיב

שכחתי להוסיף עוד פרט קטן: בנוסף לרגישות של העצב האולנארי - יש לי גם רגישות למישוש של העצב הרדיאלי בשתי הידיים - כך שאם אני מעבירה אצבע המאגודל ואחורה לאורך העצב הרדיאלי וממששת את האיזור שנמצא קצת מעל לאיפה שתמיד מודדים דופק ביד -אז אני מרגישה זרמים באצבע המורה של היד הנבדקת. האם זהו מצב של מולטיניורופטיה? האם אבחנתך נשארת כקודם? או אולי השתנתה? אני מוצאית את עצמי במצב של STRESS רב בעקבות הסימפטומים הללו - חושבת על זה כמעט בכל דקה פנויה. האם אנשים עם סימפטומים כמו שלי יוצאים ממצבים כאלה או חיים איתם כל החיים (או שזה מחמיר?)

תגובה

דעתי הקודמת ללא שינוי. מאחר ואין בידי אבחנה לא אוכל לחוות לגבי התנהגות הסימפטומים בעתיד. בכל אופן בתלונותיך הינן שכיחות.

למעלה