אשמח לקבל טיפים בנוגע לסיוד

קשכפית

New member
אשמח לקבל טיפים בנוגע לסיוד

יש לי דירה קטנה (45 מטר) אני מתכוונת לצבוע לא את כולה אבל את חלקה, בעיקר חדר שינה, סלון ומסדרון, אני מתכוונת לסייד כמה קירות בלבן המסורתי ו גם 2 קירות בצבע אפרסק וקיר אחד בצבע תכלת. שאלתי היא כזו: דבר ראשון אני מתלבטת אם לקנות את כל החומרים הדרושים (סיד, צבע, מברשת, גלגלת, מסקנטיפ וכו´...) באחת מהרשתות כמו אייס קנה ובנה או באחת החנויות שיש בשכונה (התקווה ת"א)בגלל המצב בארץ שכל הזמן מנסים לדפוק אותך מכל כיוון אני כבר לא יודעת איפה דופקים אותך פחות, בחנויות שבשכונות או ברשתות הגדולות. שאלה שנייה, יש המון חברות והמון סוגי צבע לקיר, על איזו חברה כדאי ללכת? האם יש בכלל הבדל עקרוני בינהן, או שללכת על המחיר שמתאים לי. גם לגבי כמויות אני מתקשה להחליט איזה גודל דלי עלי לקנות, באופן גס מדובר על 7 קירות שהרוחב שלהם הוא בין 2-3 מטר וקיר אחד הוא 4 מטר. אשמח לקבל כל טיפ או עיצה בנושא. אותה שאלה לגבי הסיד גם לגבי הגלגלת, סוג מומלץ?? בתודה מראש ושבת שלום. (* שאלתי היום בשכונה באחת החנויות למחיר של סיד, לא זוכרת של איזו חברה אבל היה דלי גדול, לא זוכרת של כמה ליטר, המחיר היה 100 ש"ח וזה נאמר לי הכי זול שם כי זה במבצע. מחיר של גלגלת (רק הגלגלת) התחיל שם מ15 ש"ח ופיגמנט של צבע בקבוק פלסטיק שכזה עלה משהוא כמו 10-15 ש"ח...*)

סאתאר

New member
טיפ לקשכפית.

היות ובדקת אל תיקני ברשתות הגדולות,הם מפקיעי מחיר . קשכפית,תיקני צבע שיש עליו, תוית של תו תקן (ת), האם את מתכוונת לצבוע במו ידיך את הדירה? (יש פתרונות פשוטים יותר),

קשכפית

New member
בוקר טוב סאתאר ../images/Emo66.gif

תודה על התשובה ולשאלתך, אני מתכוונת לצבוע במו ידיי, שערי וכל חלקי גופי כמו שאני מכירה את עצמי. איזה פתרונות פשוטים יותר יש שלא שמעתי עליהם?? קשה לי לדמיין
, אם אתה מתכוון לשלם לבעל מקצוע שיעשה את זה, ברור שהייתי מעדיפה, אך אין באפשרותי בתקופה זו לשלם ולכן "אם אין אני לי מי לי".... צ´או קשכה

סאתאר

New member
קשכה.

הפתרון הפשוט נמצא אצלי. "אם אין אני לי סאתאר לי". חכמים לא עובדים קשה.

amonit

New member
קשקכפ,

לדעתי, תקני סופרקריל או מוצר דומה של יעקובי, אבל צבע אקרילי בלבד אמנם יקר קצת יותר, אבל צריך פחות שכבות ועמיד ליותר זמן, וגם אין בעיה להשיג שוב אחרי שנה שנתיים, איכות הגלגלת והמברשות גם חשובה ולא המחיר קובע תסתכלי על הטקסטורה של המברשת . תבחרי מברשת גם בפרופורציה, כזו שאת יכולה להרים לגובה ולצבוע איתה כשהיא כבדה ומלאה צבע לא גדולה מדי, ותוסיפי אחת ממש קטנה לפינות. קני מסקינג טייפ, הדביקי על הפס של הפנל, צבעי קודם את כל הפינות, ע"י הפנלים,והזויות במברשת/גלגלת הקטנה וכשסיימת תעברי למשטחים, תעבדי בידיוק לפי ההוראות שעל הצבע. אל תנסי לעולם "לדייק" עם המברשת הגדולה בפינות זה מביא עוגמת נפש........... אם נשפך לך צבע על הרצפה ולא טרחת להרטיב אותה או להגן עליה קודם כדאי לא "למרוח" עם סמרטוט, תני לו להתייבש, ואז עם שפכטל תורידי אותו, בכלל לפני תחילת הצביעה תשפכי כמה דליי מיים על הרצפה כך יהיה לך קל ונעים רק לגרוף את המיים וטיפות הצבע בסוף העבודה של אותו היום.

חזרת לשנות ה-50?!../images/Emo8.gif

א. מי צובע קירות בית בסיד ולא בצבע אקרילי? רק תקרות מסיידים בסיד סינטטי. פח סיד 18 ליטר עולה כ-100 שח אך פח צבע אקרילי לצרכן לפחות פי3. ב. מי מגוון בעצמו במקום לקנות צבע מגוון עפ"י מחשב כדי שתמיד אפשר יהיה להזמין שוב אותו גוון (אם הכמות לא הספיקה או בעתיד לצורך תיקונים) ג.קחי בחשבון עד 6 מ"ר לליטר לכיסוי מושלם....לא יותר. ד.צביעת סלון, חדר שינה ופרוזדור עשוייה לעלות לך אצל בעל מקצוע- חומר +עבודה+ כלי עבודה, לא יותר מ-2000 ש"ח (לפני מע"מ). עשי חשבון עלויות לעבודה עצמית וקחי בחשבון את צורת הגימור והאיכות בין מקצוען לחובבן. ניראה לי כי עלויות הרכש שלך לצבע אקרילי וכל השאר ישאפו ל-800 עד 1000 ש"ח. ה.שכחת קילופי צבע קיים , תיקוני סדקים וחורים ?- הכנה גרועה תביא לתוצאה גרועה.

קשכפית

New member
תודה על האינפורמציה ../images/Emo5.gif

וזה יקר שחבל על הזמן... מה עושים? אין לי הרבה כסף וחשבתי שזה יעלה הרבה פחות

שירי71

New member
עוד טיפים ../images/Emo108.gif../images/Emo18.gif../images/Emo57.gif

בתור בעלי מעט נסיון: גם אנו עשינו את הדבר הזה עם לשפוך דליי מיים על הרצפה אבל בפועל היתה המון עבודה לנקות. המיים רק דיללו את הצבע וזה היה סיוט לנקות. בדירה השנייה שצבענו פשוט שמנו מסקינג טייפ על הפנלים (חובה!!!) ובשכבה שנייה של טייפ הדבקנו יריעות ניילון ענקיות ולא מתוחות (כדי שיהיה עודף שלא יקרע) וזה פשוט גרם לזה שלא היה צריך לנקות כלום!!!! חוץ מזה אם את עומדת להשתמש בצבע אקרילי מומלץ שכבה ראשונה לערבב בונדרול (יש בכל חנות שמוכרת צבעים). להרבה אנשים יש נטייה לחסוך ולא לקנות בונדרול אבל בצבע ארקילי זה די חובה זה עושה מין בסיס כזה שגורם לצבע לא להתקלף אחרי יחסית מעט זמן. ועוד משהו: כשצבענו קיר אחד בצבע שונה שמנו גם מסקינג טייפ מסביב הקיר בתקרה שמעליו ובקירות שניצבים לו כדי לא ללכלך אותם עם הצבע אבל כשקילפנו את הטייף זה גרם לקילוף של מעט צבע מהקיר הכן רצוי. אין לי הצעה מה כן לעשות אבל אני יודעת שמוכרים בהום סנטר משהו שאמור לעזור עם סיומים פינות וקווים ישרים. רק שלא ניסיתי את זה כך שאין לי מושג אם זה טוב או לא. בהצלחה!

ori34

New member
בונדרול .

שלום ! א. בונדרול גורם לכתמים בריצפה שלא ניתן להוציא בקלות . ב. הוא חומר מקשר ולא לאקרילי על אקרילי , אלה עם רוצים לעבור לשמן מאקרילי או ההפך . יום טוב אורי .

Sparks

New member
קבלם רשום יקר! מאיפה אתה יודע ..

שהגב´ בכלל היתה בשנות החמישים? אולי היא שואלת כי היא באמת לא יודעת מה היה אז? לא הביישן למד ולא הקפדן מלמד...... מספיק עם הנזיפות. חבל שהידע הרב שלך מוגש על מצע חמוץ כזה...

קשכפית

New member
בדיוק עכשיו ראיתי את התמונה

של החתולכלב.. בתור מנהלת פורום לאוהבי בעלי חיים זה יצא לך במקרה, אבל זה יצא מתאים
קשכה הנה אחד מהחתולים שלי

קשכפית

New member
האמת??? בנוגע לשנות החמישים אז..

אני נולדתי בשנות השישים, אבל בתור אחת שלא סיידה/צבעה קירות, באמת שלא היה לי מושג אם מסיידים בסיד? או בסופרקריל או בצבע שמן?? אבא שלי ז"ל תמיד היה צובע, אבל מאיפה לי לדעת במה?? אז שואלים, גם אני לא חשבתי שיש מקום לרדת עליי אבל לקחתי את זה בהומור בכל אופן לשאול זה לא בושה אף פעם!!! "מכל מלמדי השכלתי" לא כך?? קשכה

למעלה