אשמח לקבל טיפים לאיקלום גורים בבית חדש

אשמח לקבל טיפים לאיקלום גורים בבית חדש

מוסר היום שני גורים בני חצי שנה (ימסרו ביחד).
הם יהיו מבודדים בחדר משלהם לכמה ימים, תנו לי טיפים שאעביר למאמצות, איך נאקלם אותם ונגרום להם להרגיש בטוחים כמה שיותר מהר.
תודה

dimitrygo

Active member
מנהל
כמו שכתבת מתחילים התאקלמות בחדר אחד שבו יש הכל מה שחתולים

כולל ארגז חול, אוכל ומים (מרוחקים כמה שיותר מארגז חול), מקומות מרבץ ומקומות מסתור. אם יש עמוד גירוד אז גם אותו. החלונות בחדר צריכים להיות סגורים לגמרי, אלא אם יש בהם סורגים. במקרה כזה אפשר לחבר רשת צפופה יותר אל הסורגים כדי למנוע מהחתול לברוח.
כשרואים שהחתולים התרגלו לחדר שלהם ומראים סימנים שהם מוכנים לחקור את שאר הסביבה אפשר לפתוח את הדלת ולתת להם לצאת ולהסתובב, אבל שתמיד תהיה להם אפשרות לחזור לחדר שהם רגילים אליו. גם בשלב הזה כל החלונות והדלתות בבית צריכים להיות סגורים.
כשהם מתרגלים לכל הבית ומרגישים בו נוח אפשר "לפרק" את החדר שבו הם שהו בהתחלה ולמקם את כל האביזרים במקומות הקבועים שלהם בדירה.

Yukita

Active member
מנהל
כל העצות הטובות

למעשה ניתנו לך על ידי דימה

&nbsp
אז אני מרשה לעצמי בעיקר לאחל מזל טוב והרבה הרבה בהצלחה לשני המקסימים - אני מניחה שאלו המתוקים שאת תמונותיהם העלית לפורום במהלך חיפושי בית. שייקלטו בקלות וייהנו מחיים ארוכים ומלאי אהבה!

sashalola

Well-known member
הגורים הפרוותיים היפים שאנחנו מכירים מהתמונות?

אז קודם כל מזל טוב על מציאת הבית והמון הצלחה לשמנמנים,
מלבד העצות המעולות שכבר נכתבו,
רוצה להוסיף עוד משהו חשוב,
רצוי לשמור על סביבה שקטה ורגועה בימים הראשונים, ולא לנסות לכפות מגע במקרה והגורים חוששים מנוכחותם של אנשים זרים.
להיכנס לחדר בזמנים קצובים, לשבת בחדר, לא לעשות רעש ותנועות פתאומיות, ליצור משחק עם חכה, לזרוק כדורים עכברים וכו'... להציע צ'ופרים ולאפשר לגורים להתקרב לבד.
שיהיה המון בהצלחה

בנוסף לעצות המצוינות שקיבלת

כדאי להשקיע מן ההתחלה בבניית קשר ואמון עם המאמץ החדש. שיבלה איתם זמן רגוע של ליטופים ומשחקים בחדר האיקלום, וכמה שיותר.
בהצלחה :)

למעלה