חלה בשני טעמים
[חלה בשני טעמים]
חלה בשני טעמים ושני צבעים
1 ק"ג קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
כף סוכר
1/2 1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
3/4 2 כוסות מים
מכינים גומה בקמח שמים כף סוכר כף שמרים 3/4 כוס מים חמימים(אצלי חמימים זה מים שאני יכול לטבול בהם את האצבע)
גורף מהשוליים מעט קמח לקבלת עיסה עכורה
ממתין כ10 דקות עד אשר העיסה מבעבעת
מוסיף את השמן
מוסיף את שאר המים החמימים
מכין גומה בקמח בצידי הקערה ושם את המלח
ולש לבצק יציב ולא דביק
לאחר שהבצק מוכן בקערה מוציא מהקערה וממשיך ללוש את הבצק בין הידיים בתנועות קיפול,
שם בקערה גדולה שיהיה לבצק מקום לתפוח כרצונו
לאחר כשעה כאשר הבצק תפח מאד מכין משטח לישה מרדיד אלומיניום לש את הבצק הייטב אפילו שומעים את האוויר בורח החוצה
מכין שלוש רצועות בצק וקולע צמה מניח על משטח התבנית נייר אפיה שם את החלה על התבנית באלכסון מבריש עם חלמון ביצה מדולל בכף מים מפזר שומשום
עכשיו מדליק את התנור לחום של 180 מעלות, ועד אשר התנור מגיעה לחום הדרוש החלה תפחה פעם שניה מכניס לתנור עד קבלת צבע חום זהוב ושיפוד במבוק נכמס ויוצא נקי.
חלה מתוקה על בסיס סילאן
אותו התהליך רק מוסיפים כוס ורבע סילאן במקום אחד מכוסות המים במתכון המקורי.
בזמן הלישה יש להוסיף קמח לקבלת בצק יציב ולא דביק.
יש להקפיד שהבצק לא יהיה רך מידיי אפילו עם הוא לא דביק, מכוון שאז החלה תקרוס ממשקלה העצמי ותהיה שטוחה,
אני בודק את חוזק הבצק בזה שבגמר הלישה אני מכין כדור מהבצק ומחזיק אותו ביד, הכדור צריך להשאר כדור ולא להמעך אט אט
כל טוב
פוקסי