אשמח לקבל טיפים לאפיה

אשמח לקבל טיפים לאפיה

שלום חברים
בא לי לאפות חלה לשבת.
לרוב שאני אופה את החלה היא יוצאת טעימה אבל העיצוב שלה .... פשוט לא יפה.
היא לא עומדת כפי שהיתי רוצה.
יש למשהו רעיון או טיפ, מה אני עושה לא נכון? או לחילופין מה עלי לעשות

תודה
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אי אפשר להתייחס למה אתה עושה לא נכון

&nbsp
אם לא תגלה לנו מה אתה עושה ואיך.
&nbsp
בעקרון יכול להיות שהבצק שלך רך מדי והדבר פוגע ביכולת העיצוב שלו.
&nbsp
אפשרות נוספת היא שאתה בוחר בשיטת קליעה שטוחה שגורמת לחלה נמוכה. בד"כ שיטת קליעה שמבוססת על 4 פתילים תתן חלה בגובה סביר.
&nbsp

 
ומה אני עושה

קמח
מים 40%
שמרים 42 גר' לקילו חמח
12גר סוכר ומלח לקילו 1:1
הכפלת גודל, עיצוב = קכליעה מי 2 פתילים
ביצה + סומסום
התפחה שניה
ואפיה
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני יכול להציע לך את המתכון שלי

אצלי זה תמיד מצליח, מקווה שיצליח גם אצלך.

לגבי קמח התירס אני משתמש בקמח הכי דק במרקם של קמח רגיל, אני אוהב את הסוג הצהבהב שנותן גם צבע יותר יפה לחלה.

אתה יכול לוותר על קמח התירס ולהפחית 50CC מהמים.
 

פוקסי99

New member
חלה בשני טעמים

[חלה בשני טעמים]
חלה בשני טעמים ושני צבעים
1 ק"ג קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
כף סוכר
1/2 1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
3/4 2 כוסות מים

מכינים גומה בקמח שמים כף סוכר כף שמרים 3/4 כוס מים חמימים(אצלי חמימים זה מים שאני יכול לטבול בהם את האצבע)
גורף מהשוליים מעט קמח לקבלת עיסה עכורה
ממתין כ10 דקות עד אשר העיסה מבעבעת
מוסיף את השמן
מוסיף את שאר המים החמימים
מכין גומה בקמח בצידי הקערה ושם את המלח
ולש לבצק יציב ולא דביק
לאחר שהבצק מוכן בקערה מוציא מהקערה וממשיך ללוש את הבצק בין הידיים בתנועות קיפול,
שם בקערה גדולה שיהיה לבצק מקום לתפוח כרצונו
לאחר כשעה כאשר הבצק תפח מאד מכין משטח לישה מרדיד אלומיניום לש את הבצק הייטב אפילו שומעים את האוויר בורח החוצה
מכין שלוש רצועות בצק וקולע צמה מניח על משטח התבנית נייר אפיה שם את החלה על התבנית באלכסון מבריש עם חלמון ביצה מדולל בכף מים מפזר שומשום
עכשיו מדליק את התנור לחום של 180 מעלות, ועד אשר התנור מגיעה לחום הדרוש החלה תפחה פעם שניה מכניס לתנור עד קבלת צבע חום זהוב ושיפוד במבוק נכמס ויוצא נקי.

חלה מתוקה על בסיס סילאן
אותו התהליך רק מוסיפים כוס ורבע סילאן במקום אחד מכוסות המים במתכון המקורי.
בזמן הלישה יש להוסיף קמח לקבלת בצק יציב ולא דביק.
יש להקפיד שהבצק לא יהיה רך מידיי אפילו עם הוא לא דביק, מכוון שאז החלה תקרוס ממשקלה העצמי ותהיה שטוחה,
אני בודק את חוזק הבצק בזה שבגמר הלישה אני מכין כדור מהבצק ומחזיק אותו ביד, הכדור צריך להשאר כדור ולא להמעך אט אט
כל טוב
פוקסי



 

TCHM

New member
מעבר למה שכתב שיח שזה הכל נכון...

כל כדור בצק יש לשטח עם מערוך לכיוון אחד לאליפטה ארוכה
בעובי 6 ממ בערך, לגלגל צפוף מהצד הארוך לגלילה ולהניח למנוחה
של 5 דקות.
לגלגל ולמתוח את הכרוכית בעדינות לאורך הרצוי ולקלוע לחלה.

כמות הנוזלים לבצק עד 56% וזה כולל את הביצים.
 

חנהפ

Active member
היות ולא ברור מה אתה עושה

וגם טוב מראה עיניים שאלף מילים שנכתוב
פשוט תגגל לסרטונים שמראים איך לקלוע חלה
עוד אופציה להניח את החלה בתבנית אינגליש רחבה כך תצמח לגובה ולא לרוחב
המתכון שלי אהוב ומניב חלות גבוהות

1 קילו קמח מנופה

2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר אפשר להסתפק ב1/4 כוס אם לא רוצים חלה מתקתקה
2 ביצים
1כף מלח
כמעט 5 כוסות מים חמימים - כוסות ח"פ
חצי כוס שמן
לשים ומתפיחים כמו שכתוב לעיל.
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/search?q=%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%AA[/URL]
 
למעלה