אשמח לקבל יעוץ ועזרה

אשמח לקבל יעוץ ועזרה

אני עובדת במקום עבודתי כמעט שנה. במקום עבודתי, אחת לשבוע יש לכל העובדים סוג של הדרכה. (מדובר במוקד שירות טלפוני) ההדרכות ברוב המקרים חוזרות על עצמן בלופ חוזר ומתבצעות בשעות מאוד לא נוחות. השבוע, לא הסתדר לי להתייצב לאחת ההדרכות, והודעתי זאת מראש למנהלים שלי - כדי שיחפשו לי מאוד אחר לעשות אותה. למרות שהיו מספר מועדים אחרים - התעקשו שאלך דווקא להדרכה במועד הספציפי שהם קבעו לי בעצמם למרות הכל ואיימו שאם לא אלך ההיעדרות תפגע לי בתמריץ. אני שלא הצלחתי להגיע להדרכה - הגעתי היום לעבודה באופן רגיל. כ- רבע שעה לאחר הגעתי צעק לי המנהל הישיר שלי להיכנס אליו לחדר. הוא דיבר אליי בצורה לא יפה, תקיפה ולא נעימה כמו "אהה...לא הצלחת להגיע להדרכה..." בטון מזלזל. למרות ההסברים שלי הוא לא היה מוכן לקבל זאת ואמר בתנועת נפנוף יד גדולה : "טוב, XXXX קחי את הדברים שלך, ותלכי הביתה, אני לא רוצה אותך פה במשמרת שלי" אני שנותרתי די המומה..אמרתי לו.."אוקיי" והלכתי. לאחר מספר שעות הוא התקשר להודיע לי על פגישה שתיהיה לנו בשבוע הבא עם מנהל או בכיר ממשאבי אנוש. האם מותר היה לו לסלק אותי הביתה בשל היעדרות שלי מהדרכה?

היי ../images/Emo140.gif

לגבי השאלה אם מותר לו לסלק אותך הביתה אנא פני לפורום דיני עבודה. לגבי היחסים בעבודה: את ידעת שהבוס שלך עומד על כך שתהיי נוכחת בהדרכה. בשורה התחתונה, הוא הבוס. אם לא נח לך......ההדרכות מתבצעות בשעות לא נוחות לרב. היחס של המנהל לא סימפטי. אולי כדאי שתשקלי לעבור למקום אחר שבו השעות יהיו נוחות לך. זה זהמנהל אמר לך ללכת הביתה. זה ממש עובר את הגבול. אני הייתי מתחילה לחפש עבודה. חוקית, מנהל יכל לאלץ עובד לקחת חופשה. את צריכה לבדוק בפורום דיני עבודה אם מותר לו גם לשלח אותך הביתה לאחר שהגעת לעבודה.

למעלה