אשמח לקבל כיוון

client

New member
אשמח לקבל כיוון

שלום, במהלך יום האתמול הייתי מערב בתאונת דרכים בדרכי מהעבודה חזרה הביתה. התאונה היתה תאונת שרשרת בה היו מעורבים 3 רכבים כאשר אני האמצעי. הסנדוויץ. במהלך התאונה פוניתי למיון באמצעות ניידת מד"א שהוזמנה כתוצאה מכאבי ראש וצוואר שהיו לי. כמו כן, ניידת משטרה (משטרת התנועה ואופנוע שלהם היה באירוע). אני פוניתי למיון ושחררתי אתמול בלילה. היום ניגשתי למשטרה, מחוז ת"א (ביפו) להוציא דו"ח וכן פניתי למרפאת קופת חולים שהפנתה אותי למחלקת תאונות בזמנהוף. שאלותיי: 1. הממצאים הרפואיים הראושנים הם שיש לי קרעים מיקרוסקופיים בשרירי הצוואר כן קרעים בצד שמאל. עדיין לא קיבלתי תעודת מחלה או משהו אחר, חוץ דו"ח של המיון עם המלצה ל-7 ימי מנוחה. מה עושים? מי צריך לשלם את כל החניות, הנסיעות למרפאות? 2. אני מניח שאצטרך תקופה של פיזיטורפיה? מי משלם? 3. האחות אמרה שאני תריך טופס בל 205 מהמעביד, הבנתי, והמעביד ישלח אבל בשביל מה? 4. האם יש סיבה לתביעה, כנגד מי? 5. יש לי ביטוח מנהלים, האם שם יש סיכוי לתביעה? רב הנסתר על הגלוי... אשמח לקבל תשובה, הפנייה לעו"ד משהו?

תאונת דרכים כתאונת עבודה

במידה ונפגעת בתאונת דרכים בדרכך מן העבודה לביתך, הרי שמדובר בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה על פי חוק הביטוח הלאומי. לכן, יש לנהל במקרה זה שתי תביעות. האחת, נגד המל"ל מכח ביטוח נפגעי עבודה שבו אתה מבוטח, השניה מכח חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, שם הכתובת שלך היא חברת ביטוח הרכב (ביטוח החובה). עם טופס ב.ל. 250 מן המעביד אתה תקבל מן הרופא המטפל "תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה" המתעדת את ימי אי הכושר לעבודה שנתנו לך (תחת ביטוח נפגעי עבודה אתה יכול לקבל עד 13 שבועות של ימי אי-כושר לעבודה). את התעודה עליך להחזיר למעביד והוא יגיש טופס "הודעה על פגיעה בעבודה" לביטוח הלאומי (הקפד שהפרטים בטופס, כולל העובדה שהיית בדרך לביתך מן העבודה, ימולאו בדייקנות). מכאן, בהנחה שהמתקיימים בך התנאים בחוק, ישלם לך המל"ל (ישירות או באמצעות המעביד) דמי פגיעה בעבודה הבאים להחליף את שכרך. עבור כל שאר נזקיך, הנובעים מן הפגיעה בגופך בתאונה, כגון: נסיעות, חניות, כאב וסבל, תקבל פיצוי מחברת הביטוח. חברת הביטוח לא תפצה אותך עבור אותם הפסדי שכר שהביטוח הלאומי כבר שילם. אשר לביטוח המנהלים שלך, בדוק את תנאיו עם סוכן הביטוח שלך, יתכן ואתה זכאי לפיצוי גם משם.

למעלה