אשמח לקבל כל תגובה בנושא התפתחות של

77771

New member
אשמח לקבל כל תגובה בנושא התפתחות של

שלום לפני מספר שבועות כתבתי באתר זה ,וכעת אני עושה זאת שוב אני קרובה ליאוש- אנא עזרו לי תינוקי בן 10 חודשים אינו מנופף לשלום, אינו מוחא כפיים ואינו מצביע. כן עושה: משחק איתנו במחבואים וקוקו, מפרק מגדל, מסתובב כאשר קוראים לו, אומר אבא, מושיט ידיים למעלה בכדי שנרים אותו, אוהב חיבוקים ונישוקים, צוחק בקול כאשר עושים לו פרצופים ומצחיקים אותו, סקרן, כאשר אני מראה לו איך שמים קוביה על הראש- הוא גם מנסה לשים לעצמו על הראש ... אני מאוד מודאגת מכך שאינו עושה כפיים, נפנוף לשלום וגם אינו צביע. השבוע היינו בבדיקה אצל מנהל מכון התפתחות הילד בהרצליה- הד"ר בדק אותו במשך כשעה ולסיכום אמר שאינו נביא אך כרגע לא נראית בעיית תקשורת- וקבע לנו תור לעוד 4 חודשים לביקורת. כמו כן התייעצנו עם קלינאית תקשורת וגם היא טוענת שאין כרגע בעיה הניראית לעין. אני מאוד מאוד מאוד חוששת- מדוע כל הילדים בגילו כבר מוחאים במרץ כפיים, מנופפים לשלום ומצביעים על מה שרוצים והוא לא? מה לעשות ??..??.?

77771

New member
המשך

תינוקי גם יוצר קשר עין. בנוסף כאשר נמצא בחברת אנשים- בוחן אותם ונועץ בהם מבטים ולאחר מספר שניות או דקות גם מעיז, מתקרב , נוגע וכ"ו.

../images/Emo13.gif לא כדאי להיות קרובה ליאוש,

פשוט לנסות לבדוק את המצב, ובמידה והתשובה שקבלת לא מרגיעה/או משביעה את רצונך פשוט ללכת ולשמוע second opinion . אפשר לפנות לרופא התפתחותי, וקלינאית נוספת וזאת על מנת להצליב את המסקנות. אפשר (וצריך..)לבקש מהקלינאית הדרכה מה את יכולה לעשות בינתיים בבית. אפשר לפנות לאבחון למרפאה בעסוק /או פסיוטרפיסטית על מנת לשלול קשיים מוטוריים. ובכל מקרה לבקש להשאיר את הילדון במעקב צמוד על מנת לבדוק התקדמות והתפתחות. ורק לא להתייאש...

למעלה