אשמח לקבל מתכון ללחמניות ישראליות

אשמח לקבל מתכון ללחמניות ישראליות


אני אסביר את כוונתי:
אני גרה בחו"ל והלחמניות פה די מעפנות-מתקשות מיד אחרי יום. על הלחם- ניסיתי כבר כמה סוגים ורובם לא טעימים לי.

אני כבר שנה וחצי פה וטרם ביקרתי בארץ ומאוד מתגעגעת ללחמניות סטייל לחמניות המבורגר שהן רכות וטעימות וגם יום למחרת עדיין מרגישות טריות ואינן מתקשות.

אשמח לקבל מתכון ללחמניות כאלו.
הדגש הוא על קמח לבן ועל לחמניות רכות


תודה מראש לעוזרים/ות
 

סיסייד

New member
היי פרפרי


זוכרת אותך מפורום אחר לפני כמה שנים. מקווה שהתרגלת וכיף לך שם! מה שמצחיק שבדיוק נכנסתי לפה פעם ראשונה לשאול איפה קונים וויטפיש מעושן בארץ כי אני מתגעגעת לטעם של ניו יורק

&nbsp
בכל אופן, עם מתכון אני לא יכולה לעזור, אבל תקני בסופר bulkie rolls
&nbsp
במארזים לא במאפיה.
&nbsp
אלו לחמניות גדולות וטעימות שבהחלט נשמרות רכות.
 
היי


כבר ניסיתי את הסוג הזה- לדעתי... יש לך תמונה של זה?
זה טעים כשזה ממש טרי ואלא אם מקפיאים(מה שאני לא אוהבת לעשות
)- יום למחרת כבר לא טעים, לכן מחפשת משהו שאוכל לאפות פעם בכמה ימים ויהיה לי לחמניות

&nbsp
תודה בכל מקרה

&nbsp
נ.ב. מאיזה פורום את מזהה אותי? לא זוכרת את הכינוי שלך.
 

סיסייד

New member
לינקים

&nbsp
http://www.calisebakery.com/retail-product-list/
&nbsp
http://shop.mywebgrocer.com/shop.aspx?strid=89D63762&_ga=1.59360235.730782033.1453923077
&nbsp
תרשמי calise bulkie rolls בחיפוש
&nbsp
יש אותם ברוב הסופרמרקטים
&nbsp
ואיזה סוג של לחם את אוהבת? לבן, מלא, בגטים? אישית אני מריירת פה עם מחשבות על בייגלס (אמיתי) שגם בעייתי בארץ.
&nbsp
חבל שלא מצאת משהו שטעים לך יש מגוון עצום של הכל מהכל תלוי איפה מחפשים.
&nbsp
אני בזמנו הייתי בפורום פעוטות אבל עם 2 כרגע אין ככ זמן להכנס לתפוז

&nbsp
בהצלחה עם מתכונים
 
אני אוהבת בעיקר רק דברים מקמח לבן-יודעת שזה לא בריא

אבל זה מה שהכי טעים לי

הבייגלים פה מאוד קשים לי, אפילו ב-H&H שנחשבים הבייגלים הכי טעימים בניו יורק לפי מקורבים
- ממש לא נפלתי...
&nbsp
אוהבת בעיקר לחמניות רכות. מצאתי את המתכון הזה-http://www.tals-cooking.com/לחמניות-ההמבורגר-הטובות-בעולם/
&nbsp
קוראת בדיוק בתגובות ויש ממש תגובות נלהבות

אני רוצה להכין אבל מצד שני- אמורה לנוח ולא להתאמץ יותר מידי.
&nbsp
יש בוולפוד לחם שומשום שאני אוהבת אבל הוא ענקי ואי אפשר לקנות רק חצי ואני לא מקפיאה אז מתבאסת לקנות כי לא תמיד יש חשק לאכול.
אם אכין לחמניות ביתיות נראה לי שכן אקפיא ואז אפשיר כל יום איזו לחמנייה או 2.
בעלי אוכל לחם מחיטה מלאה מיוחד, ללא סוכר (או טעם
).
 

סיסייד

New member
בייגלס אכן קשים

לדעתי אבל ess-a-bagel בניו יורק הרבה יותר טעימים מH&H...
&nbsp
הכל עניין של טעם. מקווה שאת נחה מסיבות טובות ובהצלחה עם החיפושים אחר מתכון מנצח!
 
תודה


מחר בבוקר נראה לי שאכין על פי המתכון של בצקניקי של ניקי ב.- קיבלתי עליו המון המלצות והוא נראה קל ומהיר הכנה

&nbsp
 

פ הילה

New member
לחמניות המבורגר מאת סמדר זורע-ברמק,

לחמניות להמבורגר מאת סמדר זורע-ברמק, מתוך אתר בישולים

מצרכים
מזון מהיר, פרי התרבות האמריקנית, אהוב במיוחד על הילדים, ובינינו, הוא פתרון לא רע כאשר אין חשק או זמן לטרוח. כשאנו מכינים את הלחמניות בעצמנו, בבית, המזון המהיר כבר הרבה פחות "מהיר", אך מצד שני, גם המצפון המחמיר עם עצמו יכול להישאר נקי יותר. אפילו המבורגר שנולד מהמקפיא לא יכול להיקרא "ג’אנק פוד" כשהוא נתון בתוך לחמנייה ביתית איכותית.

ל- 10-8 לחמניות

4 כוסות קמח לחם לבן
2 כפיות מלח
1 כפית סוכר
2 וחצי כפיות שמרים יבשים
25 גרם מרגרינה, רכה (הערה שלי אפשר להמיר לשמן 21 גרם)
1 ביצה, טרופה
1 ורבע כוסות מים פושרים

לציפוי:
מים, להברשה
מעט שומשום




אופן ההכנה
מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח. מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים עם הקמח.

מוסיפים את המרגרינה, הביצה והמים ומערבבים לבצק אחיד.

לשים את הבצק על משטח מקומח קלות כ-10 דקות עד שהוא רך וגמיש מאוד.
מגלגלים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד שהבצק הכפיל את נפחו, כשעה.

מוציאים את האוויר מהבצק שתפח ולשים אותו מעט. מחלקים ל-10-8 חלקים שווים ומגלגלים כל חֵלק לכדור חלק. מניחים את הכדורים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, במרחק מה זה מזה, ומשטחים אותם מעט באצבעות עד קוטר 8 ס"מ בערך. מכסים בניילון ומשהים לתפיחה עד שהלחמניות הכפילו את נפחן, כ-60-45 דקות.

מברישים בעדינות את הלחמניות שתפחו במעט מים וזורים עליהן מעט שומשום.

אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 צ’), כ-20-15 דקות או עד שהלחמניות השחימו קלות.

מוציאים את הלחמניות מהתנור, מניחים אותן על רשת, מכסים אותן מיד במגבת עבה ומניחים להן להצטנן כך.
 

פ הילה

New member
לחמניות שמש של קרין גורן

את צורת השמש המיוחדת אני יוצרת בעזרת כלי פשוט שבכלל מיועד למשהו אחר – פולחן תפוחים. לוחצים אותו על כדורי בצק ומתקבלת דוגמת פרח (או שמש, תלוי איך מסתכלים על זה). חמאה וריבה ליד, ואתם מסודרים.
בדרך כלל אני מכינה אותן מבצק בריוש, אבל הבריוש צריך לילה קירור אז היום אכין מבצק לחמניות מתוקות נהדר וקל ומהיר יותר להכנה.
שימו לב: בסרטון נשמט המלח מהבצק- מומלץ לא לוותר עליו.
כמות: 6 לחמניות
חומרים
לבצק:
½ 3 כוסות קמח (500 גרם)
1/2 שקית שמרית (25 גרם)
1/2 כוס סוכר
100 גרם חמאה מומסת, פושרת
3/4 כוס חלב פושר
1 ביצה
1/2 כפית מלח
לזיגוג:
1 ביצה טרופה עם כפית מים
לקישוט:
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומתפיחים:
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית.
מוסיפים סוכר, חמאה מומסת, חלב, ביצה ומלח ומעבדים 8-5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק וכמעט לא דביק. מרססים בשמן למניעת התייבשות, מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מעצבים לחמניות פרח ומתפיחים:
מגלגלים את הבצק לכדורים שווים בגודל של קלמנטינה בערך. מניחים באופן מרווח מאוד על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים בצד ל-10-5 דקות (כדורי הבצק חייבים לנוח קצת, כדי שלא יתכווצו בעיצוב עם פולחן התפוחים).
טובלים את פולחן התפוחים בקמח או מתיזים עליו שמן (למניעת הדבקות) ולוחצים אותו למרכז כל כדור בצק, עד שהבצק משתטח ומקבל צורת שמש (אם הבצק נחתך לשמיניות – סימן שצריך ללחוץ קצת פחות חזק...).
מניחים בצד להתפחה עד להכפלת הנפח.
מזגגים, מקשטים ואופים:
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מברישים את הלחמניות בזיגוג ביצה ומפזרים סוכר מעל.
אופים בתנור כ-10 דקות, עד שהלחמניות שחומות אבל עדיין רכות למגע. מצננים מעט ומגישים. הלחמניות נשמרות יום אחד בטמפ' החדר. לאחסון ארוך יותר מומלץ להקפיא לאחר האפייה (כשרוצים לאכול מפשירים ומחממים 5 דקות בתנור חם).
 
למעלה