רטבים לפסטה/ספגטי
בחבילה קנויה יש 500 גרם ממליץ לבשל לפי הוראות היצרן כ1/2 חבילה
להניח בצלחת הגשה ואת הרוטב בצלחת נפרדת וכל אחד ימשוך לצלחתו כרצונו
.
רוטב שמנת
טגני בחמאה(או שמן זית) בצל שלם חתוך לטבעות עד שיקבל צבע שקוף הוסיפי את הפיטריות
בחשי הייטב ותשאירי על אש קטנה
כ10 דקות על האש ותבחשי מפעם לפעם.
הוסיפי כוס מים רותחים
ושקית של רוטב פיטריות של אוסם(או מרק עוף או מרק פיטריות)
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
לבחוש הייטב.
להוסיף תוכן של גביע שמנת מתוקה לבשל עוד כ3 דקות תוך כידיי בחישה
להוריד מהאש
מצוין עם פסטה
ועוד מספר הצעות
1בצל קצוץ
1/4 כוס שמן
גמבה
פלפל חריף
5 שיני שום קטושות
5 פטריות טריות
2 עגבניות מגורדות
2 כפות רסק
פלפל שחור
מלח
פפריקה מתוקה
אורגנו
בשר חזה עוף
לטגן את הבצל להנמיך את האש
להוסיף את השום ולטגן עוד כדקה
להוסיף את הרסק ולבחוש הייטב
להוסיף את שאר המרכיבים
לבשל כ15 שעה
להוסיף את חזה העוף ופטרוזיליה קצוצה החתוך לרצועות לעוד 10 דקות
לבשל ספגטי כאשר הספגטי מוכן להוסיף לסיר עם הרוטב לבבחוש הייטב כדקה
ולהגיש
ניתן במקום חזה עוף לטגן במחבת ללא שמן 300 גרם בשר טחון לבחוש נמרצות לקבלת מרקם של כדוריות בשר להוסיף לרוטב לבחוש ולהגיש
פוקסי
רוטב טונה
לחתוך בצל לטבעות
ולטגן
להוסיף את הפלפל חתוך לרצועות
פפריקה חריפה.
עם יש לך טבסקו רצוי מספר טיפות
וכף פפריקה מתוקה
לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות
לאחר שהבצל מקבל צבע שקוף להוסיף את העגבניות.
לבשל חצי שעה
להוסיף את הטונה
ועכשיו
עם יש לך כוסברה תוסיפי חצי חבילה לפחות
במקרה ולא. תוסיפי כף של אורגנו.
אין אורגנו? תוסיפי כפית כמון ורבע כפית כורכום
תני לכל זה להתבשל עוד 5 דקות.
לצקת מעל לפסטה המוכנה.
בתאבון
פוקסי
רוטב קפונטה לפסטה
מקור המתכון:
3 חצילים גדולים, חתוכים לקוביות
שמן לטיגון עמוק
6 גבעולי סלרי אמריקני, חתוכים לאורך ואחר כך לקוביות קטנות
1/4 כוס + 4 כפות שמן זית
2 בצלים אדומים, קצוצים גס
שיניים של ראש שום שלם קלופות ופרוסות דק
5 עגבניות גדולות, קלופות ומגולענות: חציין חתוכות לקוביות קטנות וחציין טחונות גס
צרור בזיליקום
1/2 צרור פטרוזיליה
עלים מגבעול סלרי אחד
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
.
מתכון ל - 6 מנות
u ממליחים את החצילים במלח גס, מניחים לחצי שעה במסננת (אפשר עם משקולת), שוטפים ומטגנים בשמן חם עד להזהבה. u בסיר גדול מטגנים את הסלרי ב4- כפות שמן זית במשך 10 דקות ומוציאים מהסיר יחד עם השמן. u מאדים את הבצל ב1/4- כוס שמן זית במשך 10 דקות על אש נמוכה ונזהרים שהבצל לא ישחים. מוסיפים את השום, הסלרי (עם השמן שלו) והעגבניות ומבשלים חצי שעה. u קוצצים או מרסקים במעבד מזון את הבזיליקום, הפטרוזיליה ועלי הסלרי. מוסיפים לרוטב ומבשלים רבע שעה. u מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מסירים מהאש ונותנים לנוח 10 דקות. u מוסיפים את החצילים המטוגנים, מערבבים ומגישים עם פסטה טרייה
מתוך על השולחן
רוטב בולונז
אני שם במחבת אחד
שמן זית ומטגן בצל חתוך לרצועות
מוסיף כ4 שיני שום
פלפל שחור
אורגנו יבש שאני ממולל אותו בין כפות הידיים שיהיה יותר עדין
מוסיף פלפל חריף או שניים תלוי בכם
כף מרק עוף
ומלח
במחבת שני אני שם את הבשר הטחון ללא שמן,
בוחש ללא הפסקה הבשר הופך צבע לאפור
ומקבל מרקם של כדורים קטנים שנראים יבשים
כאשר כל הבשר אפור ולמעשה במחבת יש כדורי בשר קטנטנים
הופכים את מחבת הבשר אל הרוטב המתבשל
למי שאוהב מוסיפים כוזברה קצוצה טריה
מבשלים עוד 5 דקות
ונהנים