אשמח לקבל עזרה וייעוץ

n o a g

New member
אשמח לקבל עזרה וייעוץ

סיממתי לימודי עבודה סוציאלית בשנת 1996 ומעולם לא עסקתי במקצוע (מעבר לעבודה המעשית), לאחרונה מדגדג לי בבטן לעבוד בתחום ורק עכשיו אני דואגת להוצאת התעודה מהאניברסיטה. השאלה שלי אם אני לא "חורקת" מידי בגלל השנים הרבות שעברו בין הלימודים המעשיים והתיאורטים לתחילת העבודה, האם יש סיכוי בכלל למצוא עבודה במצבי, האם במקום עבודה אני אקבל הדרכה ספציפית, בקיצור קצת מבולבלת ואשמח לשמוע את דעתכם, חשבתי גם לחזור ללימודים או ללמוד לימודי המשך בתחום אבל אני מבינה שכל הקורסים וגם תואר שני דורשים עבודה מעשית בשטח (חוץ מתואר שני בבר אילן ללא מסלול שלא ממש הבנתי מה זה יתרום לי) סליחה שארוך...

SuperGirl 25

New member
נראה לי שזה בעייתי מאוד

שימי את עצמך במקום המעסיק-את מי היית מקבלת? מישהו שסיים רק עכשיו או אותך? או מישהו עם ניסיון או אותך? אם היית מסיימת לפני שנתיים-שלוש-ארבע עוד מילא, אבל 96? בקשר להדרכה- לא בכל מקום זה מתנהל באופן שוטף ועמוק. על תיבני על זה כמשהו בטוח נראה לי שכדאי ללמוד משהו בתחום, ש"ישדרג" את קורות החיים שלך והידע המקצועי.

n o a g

New member
דווקא השנים שעברו מאז

התנסויות החיים, הבגרות (סיימתי ללמוד בגיל 24) מרגישה שעשו אותי עובדת סוציאלית טובה יותר, כן אין ספק שמעביד יעדיף אדם "טרי" ולא "חלוד" כמוני. אכן אני רוצה ללמוד משהו בתחום שישרד את הידע המצועי שלי אבל בכל ההשתלמויות אני רואה שתנאי הקבלה הם אנשי מקצוע שעוסקים בתחום (לדוגמא השתלמות בתחום הטיפול משפחתי והזוגי)

reuthal

New member
גם בר אילן דורשים עבודה מעשית

ניסיון של שנתיים לפחות בתחום.

n o a g

New member
כן אבל יש תואר שני

עם התמחות במחקר של דורשת עבודה מעשית של שנתיים, אבל אני רוצה לחזור למקצוע כדי לעבוד בתחום הטיפולי למרות שמתחברת גם למחקר השאלה עד כמה זה פרקטי אח"כ בתעסוקה.

עו"סים מעלים חלודה עם הזמן?

אני חושב שלא. מה שעלול להשתנות הוא ההתכווננות לעבודה עם אנשים. סטודנט יוצא מהלימודים כשהוא כבר על הגל של עבודה עם אנשים, ויתכן שלאחר הפסקה ארוכה יהיה צורך להתרגל מחדש למפגש הזה עם אנשים, בסיטואציה של עזרה. מבחינת המעסיקים בהחלט יתכן שהם לא יתעלמו מהעובדה שזמן רב לא עסקת במקצוע, בעיקר אם כלל לא ניסית לעבוד. אבל לא כדאי להתייאש. על אף רוח היאוש השורה בינינו בעניין שוק העבודה, אנשים מוצאים בסופו של דבר עבודה, גם הסטודנטים החדשים. אני חושב שכדאי שתשאלי את עצמך מה את יכולה לתרום למקום עבודה פוטנציאלי, מעבר ל"כישורי" עובדת סוציאלית, ועם זה תגיעי לראיונות העבודה.

n o a g

New member
אחרי הלימודים

עברתי תקופה לא קלה בחיי האישיים ובצבי הריגשי אז החלטתי שיהיה לי קשה לעבוד בעבודה שדורשת את כישוריי הטיפוליים, לא התרחקתי לגמרי ועסקתי בכח אדם ומשאבי אנוש תקופה מסויימת כך שעבדתי מול אנשים, עסקתי ברווחת עובדים וכו'. אני עו"ס בחיי היום-יום, כל חיי ידעתי שארצה לעסוק בתחום הטיפולי והקדשתי המון מזמני לעבודה בקהילה מגיל צעיר, אני פשוט מנסה לחשוב כיצד אני משתפשפת שוב, השתלמויות, התנדבות, כל דבר בכדי לקבל את הביטחון לעסוק במקצוע.

ixmix

New member
סיממת לימודי עבודה סוציאלית?!? ../images/Emo6.gif

מה פרויד היה אומר?...

yifat24

New member
אני סיימתי עכשיו

ואני חייבת לציין שאני מחפשת עבודה כבר מספר רב של חודשים ולא מוצאת כלום, בקושי יש ראיונות.

למעלה