אשמח לקבל עזרתכן

אשמח לקבל עזרתכן
לקחתי את נושא הכושר מאוד ברצינות ואני מתעמלת 3-4 ימים בשבוע.
אתמול עשיתי אימון של שעה וחצי, חצי שעה ריצה עם הפוגות קלות של חצי דקה הליכה מדי פעם, ולאחר מכן קצת מכשירים אחרים, ושוב חצי שעה ריצה עם הפוגות קלות של חצי דקה בהליכה,
סיכום דופק ממוצע ל75 דקות פעילות 154,
אחרי מספר דקות של התאוששות הרגשתי שאני רואה את הכל באור שונה, אני גם לא יודעת להגדיר בדיוק מה הרגשתי אבל זה היה מאוד מפחיד, חששתי שאני הולכת לאבד את מאור עיני... ניסיתי לעצום עיניים ולפתוח, אבל הכל ראיתי בגוון מוזר... אפילו פחדתי לספר למדריך בחדר כושר, חשבתי שאולי זה בגלל שעשיתי פעילות בזמן מחזור? ופעם הייתי יותר מחפפת? הקפדתי לשתות מספיק, ככה שזה אפשרות של חוסר שתיה יורדת מהפרק.
אני מפחדת ללכת לכושר, ואשמח לשמוע מה דעתכן... עברתן פעם דבר כזה? מכירות את המצב הזה?
תודה רבה.

לראות שחור
התיאור שלך נשמע כמו מה שמרגישים כשכמעט מתעלפים (או שניה לפני התעלפות)
זה קורה למשל כשקמים מהר מדי מישיבה לעמידה ויש סחרחורת.
אני לא מומחית אבל אולי זה קשור לנפילת סוכר או משהו כזה? כדאי לחשוב מה את אוכלת לפני האימון, ואיך לעצור לפני שמגיעים לקצה.
&nbsp

מור שלז

New member
נשמע מפחיד!
קודם כל, אני מציעה לך להתייעץ עם רופא משפחה, אולי לבצע בדיקות דם תקופתיות (כל מי שעוסקת בספורט באופן קבוע מומלץ לה לבצע בדיקות דם כשגרה).
&nbsp
אני מכירה את התופעה שתיארת בכמה מצבים שונים: אנמיה (תקופה ארוכה סבלתי מהמוגלובין נמוך ופריטין נמוך - את זה מגלים בבדיקות דם כאמור) ונפילות לחץ דם - במקרה שלי יש לי לחץ דם מאוד נמוך והרבה פעמים אצלי זה מתרגם להתעלפות (בדרך כלל בימים חמים בקיץ, כשאני מתאוששת אחרי פעילות מאומצת).
הנה כתבה שכתבתי פעם כאן בפורום, אחרי אחת הפעמים שבהן זה קרה לי, עם עוד קצת מידע על הנושא, על השפעת התייבשות ובמיוחד אובדן מלחים:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Articles/Article.aspx?ForumId=2139&aId=101085
&nbsp
בנוסף, הייתי בודקת גם את נושא התזונה (למרות שאצלי לפחות נפילות סוכר משפיעות יותר בזמן האימון, ולא אחרי ההתאוששות).
&nbsp
ובשורה התחתונה - שוב ממליצה לך להתייעץ עם רופא משפחה, ולבקש ממנו הפנייה לבדיקות דם.
&nbsp
תרגישי טוב, ותעדכני איך הולך

תודה רבה
קראתי בעיון וזה היה מעניין...
היום אני מתכננת לעשות אימון נורמטיבי, נראה איך ארגיש אחרי האימון...

galyam7

New member
מסכימה עם מור
הייתי ממליצה לבדוק את זה.
את "מתחילה" בספורט? אם כן, זה יכול להיות חוסר איזון כלשהו שאת לא מכירה.
עם הזמן, לומדים להכיר מה כואב, ממה להיזהר וכאלה...
לי אישית היו תופעות שונות בתקופות של לחץ, וגם כן היתה לי איזו בעיה של החלקיקים באוזן שאני לא זוכרת את שמה, שהולכים לטייל מהמקום וזה גורם לסחרחורות. אבל לא נשמע שזה בידיוק מה שיש לך.
בכל מקרה, לישון טוב, לאכול טוב, ואפילו להפחית קצת בפעילות הספורטיבית עד שמתייעצים עם רופא/ה, זה מומלץ. סה"כ הספורט זה בשביל הכיף ובשביל הנשמה, לא בכדי להרוג את עצמנו.

אז ככה

אתמול התאמנתי בחדר כושר, עשיתי ריצה (שעה) כמעט כל הזמן ברצף, למעט 3 פעמים שעברתי להליכה בכדי לשתות, הייתי בדופק ממוצע 130
והרגשתי מצויין אחרי האימון,
ככה אני חושבת למצוא מה בדיוק לא תקין או איפה לבדוק את הבעיה...

למעלה