אשמח לקבל עצה מכן

גילי 29

New member
אשמח לקבל עצה מכן

אז ככה ,אני ואשתי היינו בסקירת מערכות מורחבת מטעם מכבי בבוקר והרופא אמר לנו שכנראה לעוברית שלנו יש קלאבפוט ,והוא לא יכול היה לומר לנו בברור כי מידי פעם היה נראה שהכף רגל בסדר וכנראה שהכיפוף נובע מנגיעה ברחם .מה שאותי עצבן שלפני שבועיים וחצי עשינו מיני סקירה אצל רופא פרטי והוא לא אמר לנו שום דבר בנוגע לנושא הזה אשתי נכנסה קצת לפניקה ובכתה .כנראה שנחזור שוב פעם לרופא הפרטי שיבדוק שוב את הנושא . שאלתי היא האם זה משהו שצריך להדאיג אותנו,האם צריך לעשות מיי שפיר.אשמח לקבל מכן אינפורמציה בנושא ובכלל תודה גילי

Adoushi

New member
גילי שלום

אני איהאב, אבא ללידיא, בת תשעה חודשים שנולדה עפ קלאב פוט בשתי הרגליים. ראשית, להירגע..קלאב פוט הנה בעיה אורטופדית ברת-תיקון. כפות הרגל בקלאב פוט נוטות פנימה..במידה והקלאב פוט לא מטופל, ההליכה תהיה על גב הרגל במקום הכפות. ישנם שני סוגים של קלאב פוט: קלאב פוט תנוחתי - נובע מתנוחת העובר ברחם, זהו קלאב פוט שמתקן את עצמו לרוב ללא התערבות או עם התערבות מינימלית של גיבוס. קלאב פוט "אמיתי" - גנטי, אשר אחר הגנים פגום וגורם לעיוות בכף הרגל. הסוג הזה דורש טיפול מאסיבי יותר..השיטה שרוב הרופאים מטפלים בה היום היא שיטת פונזטי המוגדרת כלא ניתוחית. הטיפול מתחיל בגיבוס שבועי..5-7 תלוי בדרגת הקושי. אחר כך מבצעים ניתוחון קטן של חיתוך גיד אכילס במטרת הארכתו (בקלאב פוט הוא קצר מהרגיל) ואחר כך מגבסים לשלושה שבועות עד איחוי בגיד והשלב הסופי הוא נעליים מיוחדות שמחוברות במוט ביניהם. זה קצת מעל המזלג..לפי מה שאתה מתאר זהו ק"פ תנוחתי. אשמח לייעץ או לעזור בכל דבר. אתם יכול לפנות במסרים אישיים אם תרצה לדבר בטלפון ולהירגע יותר מאיפה אתם בארץ?

טאניוש

New member
שלום גילי

היום היה שירשור בנושא (בעמוד הזה,הודעה של סופרביטל).במקומכם הייתי עוקבת אחרי הממצא-כי אצלכם ק"פ בגדר חשש,יכול להיות שבעוד שבוע לא יראו בכלל,ואתה אומר גם שלפני שבועיים וחצי לא היה (לא נראה לי שרופא פרטי פספס,פשוט לא היה לדעתי).לנו אמרו שיש בטוח רק קשה להגיד מה חומרת הפגיעה. בכל אופן,ברוב המקרים מדובר בבעיה אורטופדית בלבד,וכאשר ק"פ הוא הממצא היחיד זה לא סימן לשום דבר. לא צריך להכנס לפניקה,מדובר במום שהוא בר תיקון בקלות יחסית!

גילי הנה קישור

לדיון שנפתח פה הבוקר להורים חדשים שגם להם בסקירת מערכות נתגלה ק"פ ברגלי העובר. כדאי לך לקרוא וזה בוודאי ירגיע אותך http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=949&msgid=35581305 בכל מקרה, ברוכים הבאים לפורום ונשמח לייעץ ככל שנוכל. יעל

גילי שלום

לנו יש תינוק נהדר בן חמישה חודשים - נטע. את הק"פ גילו רק בסקירה השניה. לאחר שהבנו שהילד בריא ושאר המערכות היו בסדר בסקירה, בררנו עם רופא שלנו ביישוב - אפילו לא אורטופד, שאמר שהק"פ ניתן לטיפול ולתיקון. אחרי השיחה הזו נרגענו וחיכינו ללידה. מי שפיר עשינו בשל גילי המופלג בבי"ח פוריה - לא מומלץ. ניראה לי שיכולתי לעשות מי שפיר בדרום לבנון- היה לי יותר קרוב גיאוגרפית ואותה רמת שירות ומקצועיות... הק"פ אינה מחלה. היא בעיה אורטופדית שניתנת לתיקון. כך צריך להתייחס לזה. בהצלחה, אורנית

הי גילי ברוכים הבאים ../images/Emo39.gif

כנסו בבקשה לאתר שלנו. יש שם המון מידע בעברית. "בקרו" גם בנספחי האתר. באיזה שבוע אתם? נשמח כאן באתר להפנות אתכם לאורטופדים טובין לייעוץ לפני הלידה. עידית, אמא של אושרי בן כמעט 11 חודשים.

אתה מתכוון לסקירה של שבוע 22?

סקירות לא עושים במסגרת קופת חולים. נקודה. קראתי מספיק על החפיפניקיות ועל חוסר המומחיות של העוסקים במלאכה. לכו לד"ר וולמן מת"א. הוא נחשב בין המומחים. וגם תקבלו קבלות על יעוץ שתוכלו להגיש למכבי וככה זה כמעט ולא יעלה לכם. ואם אכן יש ק"פ או חשד לק"פ תמשיכו איתו מעקב על הלידה. ודרך אגב - אכן יכול להיות שפעם רואים ופעם לא וזה לאו דווקא אשמת הרופא. יכול להיות שהוא מכופף את הרגל ואחרי כמה שבועות מיישר. יש לי סיפור על בחורה שעשתה כמה סקירות אצל מומחים גדולים וכולם הכינו אותה לתינוק ק"פ בשתי הרגליים. ואז היא ילדה תינוק ללא ק"פ כלל...

למעלה