מאק אנד צ'יז?
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/06/blog-post_22.html[/URL]
רכיבים:
1 שקית פסטה צינורות, לבשל במי מלח עד שמתרכך
1 סלסלת פטריות פרוסות
3 כפות קמח
1 כפית מלח
1 ליטר שמנת לבישול/חלב
250 גר' גבינת קצ'קבל
אופן ההכנה:
מטגנים את הפטריות ב-4-5 כפות שמן, כשהן מתחילות להזיע
מוסיפים את הקמח, בוחשים במהירות
מוסיפים את הנוזלים והמלח ומערבבים עד לרתיחה ולהסמכה
כשהרוטב סמיך ומבעבע חותכים את הגבינה הצהובה לפיסות קטנות
מכניסים לרוטב
הגבינה תימס תוך דקות ספורות ואז אפשר לערבב
לערבב את הפסטה עם הרוטב
להעביר לתבנית חד פעמית בגודל דף מחשב
לאפות בחום 195 מעלות 45 דקות
ואפשר כמובן עוד מלא גיוונים על המאפה המצויין הזה.
מה עוד כיף בו? שאפשר להכין תבנית גדולה, לחתוך למנות ולהקפיא.
מרק טוב? אולי מרק קרופניק? מלא תוכן
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/01/blog-post_3.html[/URL]
רכיבים:
3 כפות שמן
2 בצלים קצוצים
2 גזרים,
1 שורש פטרוזיליה,
3 גבעולי סלרי,
3 שיני שום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
8 כוסות מים
מלח מעט ופלפל שחור, טחון טרי
2 כפיות גדושות אבקת מרק בטעם עוף
1 כוס גריסי פנינה, שהושרו במים רותחים לשעה
250 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות
חופן פטריות מיובשות שהושרו במים רותחים לשעה ונקצצו
2 כפות גדושות אבקת מרק פטריות מעורבבות בחצי כוס מים
אופן ההכנה:
קוצצים במעבד מזון את הגזר, שורש פטרוזיליה שום וגבעולי סלרי
בסיר גדול מחממים שמן ומאדים את הבצל עד שמתחיל להזהיב.
מוסיפים הירקות הקצוצים ומאדים כ- 10 דקות
מוסיפים את הפפריקה וממשיכים לאדות תוך כדי עירבוב, עוד כמה דקות.
מוסיפים את גריסי הפנינה והפטריות