אשמח לקבל תשובה

shahar1971

New member
אשמח לקבל תשובה

מה עומד מאחורי מוסר התשלומים של שוטף פלוס 60, 90, 120 וכו' ? מה מצדיק עיכוב של 4 חודשים בתשלום לעצמאיים? מדוע זה לא מושווה למוסר התשלומים שקיים עבור שכירים?
 

ל ב י א 2

New member
תנאי אשראי בשוק תחרותי

תשלום דחוי אינו בגלל מוסר תשלומים נמוך (מוסר תשלומים נמוך זה שמבטיחים ש+X ומשלמים ש+2X...) תנאי התשלום נקבעים בעת קבלת ההזמנה- חוזה. ברור למדי שנותן השרות או המוכר רוצה לקבל את התמורה מוקדם ככל האפשר. הלקוח מצידו מעוניין לדחות את התשלום ככל שניתן (לפעמים עד שאחרי שבדק את הסחורה, לפעמים עקב "בירוקרטיה" של אישור התשלום ע"י גורמים שונים במערכת והכנת הצ'ק ולפעמים סתם על מנת להקל על תזרים המזומנים שלו). בענפים מסוימים התפתחו "הרגלים" של מתן אשראי ללקוח של חודשיים - שלושה ממתן השרות ועד קבלת התשלום, ועקב המצב הכלכלי "נמתחו" ל-4 חדשים ויותר. לעיתים גם שכירים מקבלים תשלום משכורת באיחור (ראה עוביד הרשויות). בכל מקרה אין זה קורח המציאות ואם כנותן שרות לא מתאים לך לקבל תמורה בתנאי תשלום שכאלה יש להגדיר זאת מראש - כחלק מהצעת המחיר.
 

shahar1971

New member
לא הבנתי

הרי תנאי תשלום שהם שונים מ-חודש בחודשו כלל לא מוצעים לעובדים השכירים. השאלה שלי היא מדוע מלכתחילה הם משהו שנתון למו"מ מול עצמאיים.
 

ל ב י א 2

New member
תנאי תשלום לשכירים

תנאי תשלום לשכירים הם שונים ומגוונים בהתאם לרמה למקום העבודה ולהסכם הקיבוצי: -בתחילת החודש עבור החודש הבא -בסוף החודש -באמצע החודש העוקב - פעם ברבעון - מקדמות החודש וחישוב מדוייק (כולל בונוסים ושכר עידוד) בעוד חודשיים וכן הלאה התנאים כמובן נתונים למו"מ עבור העובדים (השכירים) בד"כ ע"י ההסתדרות העצמאים דואגים לעצמם...
 
לדעתי, הבלתי קובעת בעליל

שוק תחרותי ותנאי אשראי "מתוחים" הם שני קצוות של אותו הקוו שמראים דבר והיפוכו. אם כבר, אז שוק תחרותי זה שוק שאין בו ש+30 או 60 או 90... אלא תחרות על מי ישלם יותר מהר על השירות/מוצר נהדר שקיבל... חלומות! אז מה? מותר לחלום. בכל מקרה, אני חושבת ש"השוטף +" שוטף את הכלכלה שלנו בדיוק לכיוון שמי האסלה הולכים איליו, והיה עדיף לחשוב איך משלמים בלי התחכמויות ותירוצים והסברים והשד יודע מה. זה לא קשור למוסר, זה קשור לחוצפה, חוסר אכפתיות ואטימות... נו, ועכשיו ערב טוב
 

missB

New member
מחזירה את השאלה אליך

האם אי פעם קנית מוצר בתשלומים או בשיקים דחויים? אם כן אז משמעות הדבר מבחינת מי שמכר לך את המוצר הוא שהוא נתן לך משהו היום וקיבל כסף בעוד X זמן. מאחר והאפשרות לפצל ו/או לדחות תשלומים מהווה שיקול לעיתים אצל לקוחות לגבי אם ואצל מי לקנות, ברור שיציעו לך הצעות 'מפתות' כדי לבצע מכירה. זה עובד כך גם אצל מי שמוכר ללקוח פרטי וגם אצל מי שעובדים במגזרים עסקיים/ציבוריים. בכל אופן יש להפריד בין תנאי תשלום לבין מוסר תשלומים. תנאי תשלום זה מה שמוסכם ומוגדר ע"י הספק והלקוח בעת ביצוע העסקה. אם הספק מוכן לקבל תשלום בעוד X זמן, אין פה בעיה. מוסר תשלומים מתייחס לביצוע בפועל לעומת ההסכם שהיה. כאשר מסכימים על תשלום בעוד חודש אבל משלמים בעוד חודשיים שלושה ויותר, זה כבר לא תקין ויכול לגרום לבעיות רציניות. בעיות כאלה קיימות (אם כי בהיקף נמוך יותר) גם במגזר השכירים (ראה דוגמת הרשויות המקומיות שהיתה לאחרונה).
 
מחלה מידבקת....

אני קונה בתשלומים כי מי שמוכר לי קנה בתשלומים ממי שמכר לו, שקנה בתשלומים, ממי שמכר לו וכן הלאה... מה יוצא? שלבוס שלי אין כסף לתת את המשכורת, או התמורה עבור השירות שקיבל כי עדיין לו שילמו לו ממש "במקרה" ורק החודש, אלה שלא קיבלו את התשלומים הפרוסים בזמן, מאלה שבמקרה החודש נמצאים בקשיים בגלל התשלומים שלו כובדו באיזה חשבון בנק. לא טוב. לא טוב כולל זה שחושבים שזה איזה שהוא יתרון בקנייה... אני בכל אופן, לא מעדיפה קנייה כן או לא, בגלל תשלומים אלא בגלל איכות. ואם אין תשלומים ויש איכות, אז אקנה. אם אין איכות ויש תשלומים, לא.
 

הומינר

New member
תשלומים = רעה חולה

כאשר מוצר נקנה/נמכר בתשלומים, ישנה ערבוביה של 2 סוחרים, הסוחר או היצרן של מוצר, והסוחר בממון, הסוחר במוצר, יודע את עלות ייצור המוצר, מוסיף עליו את הרווח המגיע לו והוא הוא מחיר המוצר בחנות. הסוחר בממון, יש לו את הממון, קובע את עלות הממון בהתאם לשוק הממון, ולפי זה מוכר את סחורתו לכך וכך חדשים, ומחירו נקבע לפי אורך הזמן בו הקונה מחזיק ברשותו את הממון, והקונה יודע כמה עולה לו הממון. ברגע שהיצרן של המוצר, מוכר את סחורתו בתשלומים, הוא הופך להיות הן משווק המוצר, והן משווק הממון, ומאחר והיצרן גם הוא צריך לשלם עבור הממון של התשלומים, הקונה חייב להוסיף דמי תיווך על הממון שהוא מקבל מהיצרן של המוצר, והקונה לא יכול לדעת מהו האחוז של מחיר הממון, ולכן לקבוע את מחיר המוצר, ללא תשלומים, ולשלם בכרטיס אשראי, עדיף משום שמחיר כרטיס האשראי, ידוע, ומחיר המוצר ידוע, ואז הקונה יכול לקבוע את כדאיות הקניה
 
למעלה