אשמח לקצת עזרה

zabcde

New member
אשמח לקצת עזרה

אני בת 21, השתחררתי לפני חודש מקבע. קצת רקע: עד כיתה יא הייתי ממש חרשנית, אהבתי מאוד ללמוד... לא יודעת מה קרה אבל משהו בטוח קרה ובכיתה יב הכל השתנה. לא היה לי חשק לזה יותר ולא רציתי להיות בבי"ס. הציונים שלי ירדו ולא נהנתי מהלימודים (חוץ ממתמטיקה) אמרו לי שזה אולי בגלל שלחצתי על עצמי מידי (ניסיתי בכיתה י' ללמוד גם לתואר ראשון ובכיתה יא גם עשיתי פסיכומטרי) ואני חושבת שזה בעיקר בגלל שלא למדתי נכון (הייתי משננת הכל בעל פה וכשהגיעו הבגרויות המוח שלי קרס לגמרי. הציון הפסיכומטרי שלי לא משהו בכלל.... והממוצע בגרויות גם. אני לא רואה את עצמי משפרת אותם בתקופה הקרובה. אני מאוד מאוד אוהבת חיות והחלטתי שאני רוצה ללמוד וטרינריה. בשביל זה צריך תואר ראשון במדעי החיים. החלטתי ללמוד אותה באוניברסיטה הפתוחה. עשיתי קורס אחד ללא נקודות שלא עניין אותי ועכשיו נרשמתי לעוד קורס אחד. לאחרונה התחלתי להתנדב בקביעות אצל וטרינר ואני מתחילה לחשוב שזה לא בשבילי... אני עדיין מאוד אוהבת חיות אבל אני לא רואה את עצמי עושה את הדברים שאמורים לעשות להם. בנוסף, קיבלתי את הספרים של הקורס הקרוב וזה נראה לי גדול עליי כי אני כבר לא יודעת איך ללמוד... אני ממש ממש אבודה וחושבת כל היום מה אני אעשה כשאני אהיה גדולה. אני חייבת לציין שאני אחת שדורשת מעצמה המון.. ולכן קשה לי יותר. בצבא עסקתי במחשבים אבל אני נורא לא אוהבת את זה והבטחתי לעצמי לעבוד רק במה שאני אוהבת כי כך הביצועים שלי טובים יותר. יש רעיונות מה לעשות??

דנה1233

New member
למשל-

עבודה בפינת חי, טיפול באנשים באמצעות בעלי חיים (אם יש לך חוץ מאהבה לבעלי חיים גם נטייה לטפל באנשים) ויש עוד.

בחירת מקצוע

הי, את מספרת שציוניך לא גבוהים אך שאינך רואה את עצמך משפרת אותם בתקופה הקרובה וזה כמובן מצמצם אפשרויות. את מספרת על אהבת החיות ושאת מתנדבת בקביעות אצל הוטרינר. האם את אוהבת את העבודה שם? יש קורס של סייעות לוטרינרים. עוד רעיונות לעיסוקים עם חיות: אפשר ללמוד אילוף כלבים, טיפול באמצעות בע"ח, טיפול בחיות בספארי (עבודה יותר פיזית), רכיבה טיפולית. מאד חשוב לך לעסוק במקצוע שאת אוהבת ואני מאד מאד מבינה אותך. מה עוד את אוהבת לעשות? מה עוד מעניין אותך? מה את מחפשת במקצוע? מה חשוב לך? דמייני את עצמך בעוד 5 שנים, איפה היית רוצה להיות? מה העיסוק שלך? מה יש בעיסוק שמושך אותך? איך נראים החיים שלך כשאת עוסקת באותו התחום? יכול להיות שאם תהיה לך מטרה מספיק מושכת ואמיתית, תוכלי למצוא בתוכך את הכוחות לשפר את הבגרויות. יהיה לך למה. אשמח להמשיך ולסייע. בברכה אילת לבנון

zabcde

New member
תשובות

אני מאוד אוהבת את העבודה אצל הוטרינר... לפעמים קצת קשה אבל בסך הכל נחמד. בקשר לקורס של סייעת וטרינר - יש לי את החוברות שלו בבית, הוא די יקר ואת רוב המידע שמלמדים שם אני יכולה ללמוד בחינם אצל הוטרינר שלי כך שזה לא ממש עוזר.... חשבתי על טיפול באמצעות בעלי חיים אבל השאלה היא איך עושים את זה... היה פרויקט בארץ ששמעתי עליו שבכיתה בעייתית התחילו לעשות להם שיעורים לאילוף כלבים וזה מאוד עזר וזה משהו שמעניין אותי אבל עוד לא בטוחה לגביו. נניח וזה מה שאני ארצה לעשות.. איזה תואר כדאי לעשות בשבילו? נורא חשוב לי להיות עם תואר, נשמע דבילי אבל במשפחה שלי זה די חשוב... מה עוד אני אוהבת? אני לא יודעת.... לתת שירות אני חושבת, בצבא תמכתי באנשים ועזרתי לנהל צוות ומאוד אהבתי את זה... חוץ מהקטע של המחשבים :) האמת שהיום אני לא מצליחה לראות את זה עצמי בעוד 5 שנים.... כי אני לא יודעת מה אני רוצה לעשות... אני מקווה שעוד 5 שנים אני לא אבודה כמו היום.

דנה1233

New member
לא ברור.

מהודעתך הכותבת ניתן להבין כי העבודה אצל הווטרינר לגמריי לא מלהיבה אותך. (וכאן את כותבת להיפך). לגבי אילוף בעזרת בעלי חיים- את יכולה להתקשר למקומות בהם מלמדים את המקצוע ולברר פרטים. כשאת כותבת לתת שירות- לנהל צוות- לתמוך באנשים- האם את יכולה להיות יותר ספציפית ? כי זה יכול להתאים להרבה מאוד עבודות השונות לגמריי זו מזו באופיין ובמהותן. מה דעתך על ההצעות שהועלו פה בפנייך?

zabcde

New member
תשובות - ותודה על התשובות שלך

העבודה אצל הווטרינר מאוד מלהיבה אותי אבל בתור אסיסטנטית ולא בתור הווטרינרית... ניהול פינת חי יכול להיות נחמד... אבל אני חושבת קודם על מה כדאי לי ללמוד ואז להתחיל לעבוד בתחום.. ובקשר לצבא - הייתי בצוות תמיכה של מחשבים, בו נתתי שירות לכל היחידה שלנו. לאחר מכן הייתי אחראית על 2 פרויקטים גדולים (פחות אהבתי את זה כי שאני אחראית על נושא גדול ולא על משימות קטנות אני נוטה למרוח את זה). ולאחר מכן הייתי עוזרת ראש צוות..

למעלה