אשמח לרעיון /מתכון למנה עיקרית צמחונית או טבעונית

michalgad

Active member
בלי טופו ולא מרק/סלט
מרגיש שמגישה תוספות אז מחפשת משהו יותר ממלא
 

עדיקים

Active member
אני לא טובה במנות צמחוניות אבל יודעת שאצלנו הצמחונים פשוט מבקשים תבשיל עם קטניות זה פתרון עבורם, אולי בשבילך זה נראה כתוספת להם זה יראה כמנה עיקרית.

דוגמאות שיש לי ממה שאני כן מכינה-
מג'דרה
קיצ'רי-אורז עירקי עם עדשים אדומות
יש לי גם תבשיל אורז עם ירקות ושעועית אדומה של בני סיידא ממש מעולה אבל המון עבודה אם תרצי אקליד לך מתכון בערב מהבית.
 

mיטלמן

Well-known member
מה שעדיקים אמרה,

הרחבה:

למשל פלפלים ממולאים בעדשים ואורז, או הבצלים של אורני כנ"ל,

קציצות עדשים, אין לי מתכון וזה היה מזמן, עשינו שת"פ לליל סדר טבעוני אצל החלק הטבעוני במשפחה, עברו 9 וחצי שנים,

צעירה הכינה את הקציצות, יש המון מתכונים ברשת, אני הכנתי את הרוטב שהיה שקשוקת דלעת של מאיר השמן, בישלנו את הקציצות בתוכו במקום להמשיך עם ביצים כמו בשקשוקה קלאסית.


שקשוקת דלעת של מאיר השמן, הכנתי בשני שלבים ביומיים.

הבאתי ליום הולדת של חברה את הרוטב המוכן מראש, ובאתי עם ביצים מהבית ש"הוגלשו"
לתוכו לאחר חימום,
בפעם אחרת הבאתי לצימר שהגעתי אליו לא.ב. משפחתית, כמובן שרק עם הרוטב והביצים בנפרד, לאחר הארוחה נשאר עוד רוטב והתענגו עליו עוד יום.
 

mיטלמן

Well-known member
מה שעדיקים אמרה,

הרחבה:

למשל פלפלים ממולאים בעדשים ואורז, או הבצלים של אורני כנ"ל,

קציצות עדשים, אין לי מתכון וזה היה מזמן, עשינו שת"פ לליל סדר טבעוני אצל החלק הטבעוני במשפחה, עברו 9 וחצי שנים,

צעירה הכינה את הקציצות, יש המון מתכונים ברשת, אני הכנתי את הרוטב שהיה שקשוקת דלעת של מאיר השמן, בישלנו את הקציצות בתוכו במקום להמשיך עם ביצים כמו בשקשוקה קלאסית.


שקשוקת דלעת של מאיר השמן, הכנתי בשני שלבים ביומיים.

הבאתי ליום הולדת של חברה את הרוטב המוכן מראש, ובאתי עם ביצים מהבית ש"הוגלשו"
לתוכו לאחר חימום,
בפעם אחרת הבאתי לצימר שהגעתי אליו לא.ב. משפחתית, כמובן שרק עם הרוטב והביצים בנפרד, לאחר הארוחה נשאר עוד רוטב והתענגו עליו עוד יום.
 

ויוי 25

Well-known member
ההמלצה שלי למנה ראשונה שאי אפשר לטעות בה ,תמיד מצליחה ומהירת הכנה:
מנה מרק -ברוקולי משובח, (10 דקות הכנה בלבד,)
מנה נהדרת שתמיד זוכה למחמאות .

מומלץ להשתמש ב-ברוקולי קפוא:
לאחר 2 דקות הרתחה של הברוקולי הקפוא בסיר מים ,להעביר את הברוקולי למסננת.
ואת המים הרותחים שנותרו בסיר הבישול להשאיר לצינון.

בינתיים, מחממים במחבת 3 כפות שמן ומטגנים בצל קצוץ ,עד שהופך לשקוף ,
מוסיפים למחבת עם הבצל 3 שיני שום פרוסות,וממשיכים לטגן עוד 3 דקות על הלהבה הנמוכה,
ולאחר מכן,מכבים אש ,ומצננים מעט.

מעבירים למעבד-המזון את הברוקולי המסונן ,
מוסיפים 3 כוסות מים מסיר הבישול ,
מוסיפים גם את הבצל והשום שבינתיים הצטננו במחבת,
ומתבלים בחצי כפית מלח מעט פלפל-שחור, וכפית אגוז מוסקאט ,
מוסיפים מיכל של שמנת -לבישול, ומערבלים כמה שניות ביחד במעבד המזון ,
מתקבל מרק מוקרם וסמיך מאוד ,פשוט להכנה מיוחד וטעים!

אופצייה להגשה :
אפשר לפזר מעל המנה רצועות עלי- בזיליקום וכף אגוזי -לוז קלויים (או לפזר 3 כפות אפונה מבושלת.)
אפשר להכין ערב מראש ולשמור במקרר,לפני ההגשה לחמם .
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה שעדיקים ומיטלמן אמרו...
חמשת הסנטים שלי:
חמין צימחוני- כמו חמין רק בלי בשר שאוכלת במהלך השבוע כעקרית או כתוספת.
דאל- דומה לנ"ל, מחומוס או עדשים.
 

צליליתה1

Well-known member
פשטידה
מכינה את זו, קלה להכנה וגם הלא טבעונים נהנים

 
למעלה