אשמח לרעיונות לתיבול שיפודי פרגיות לפני הצלייה

yair_bar

New member
מנהל
אשמח לרעיונות לתיבול שיפודי פרגיות לפני הצלייה

קניתי 3 קילו שיפודי פרגיות ואני רוצה לנסות כמה תיבולים מעניינים להכנה על הפלאנצ'ה.

הדבר היחיד שצריך לשים אליו לב הוא שאם משתמשים במרכיב שמכיל הרבה סוכר הוא נוטה להתקרמל ואז להשרף על הפלאנצ'ה.
 
אני הכי אוהבת בתיבול טנדורי. בדיוק מתכננת לשבת


וחייבת לציין שקונה משחת תיבול מוכנה בטיב טעם למרות שודאי יש מתכונים ברשת למשל כאן: http://byrdrecipes.blogspot.co.il/2011/01/blog-post_10.html 
 

yair_bar

New member
מנהל
רעיון מצויין

לא יודע איך לא חשבתי על זה - אתמול אכלתי בטנדורי. אמנם מנות על בסיס פאניר אבל אני מאד אוהב צ'יקן טיקה.
&nbsp
הקישור שצירפת הוביל לדף לא קיים באתר - האם יש שם מתכון לתערובת תיבול?
&nbsp
את קונה תערובת מוכנה מהסגנון של asian home gourmet?
 
כן היה שם מתכון לתיבול וגם אני לא מוצאת כעת

כנראה משהו בקישור השתבש.
אנסה לאתר מחדש.
 
אוי צבע מאכל?!

ואני חשבתי שהצבע בא משורש הקרי
ומהזערפן
למי שלא פתח וקרא "5 טיפות צבע מאכל אדום (זה בעצם הצבע האדום הבוהק שאנו מכירים מהמאכל הזה..כן כן) "
 

yair_bar

New member
מנהל
מכיר את החברה

הייתי רוכש מוצרים שלהם ב-2002 כשגרתי במדינה אחרת. שמח לראות שהם נמכרים בארץ.
&nbsp
את מוסיפה משהו לתערובת בצנצנת או משתמשת במוצר as is?
 
אני מוסיפה מעט מיץ לימון כי אני לא משתמשת ביוגורט עם בשר

בעבר ניסיתי גם מעט קרם קוקוס. בכל מקרה זה טעים כמות שזה.
 

yair_bar

New member
מנהל
יופי - אני מאמץ את הרעיון של הלימון

גם אני לא מערבב בין בשר וחלב.
&nbsp
איכשהו גם אני לא מתחבר לטעם של חלב קוקוס
 
כמה רעיונות


בהרט מלח פלפל שמן זית
זעתר שמן זית
סומק שמן זית
זנגביל מלח פלפל שמן זית
 
שכחת

טימין רוזמרין שמן זית
קורקום כמון שמן זית
אירית פטרוזילה שמן זית
פפריקה שמן זית
פלפל שחור שמן זית
****** שמן זית
 

salo22

New member
זה לא תמיד סוג התיבלון


אלא איפה קונים אותו, שוב אזכיר את חבשוש, אם אתה מזדמן לשם, יש תבלין שאוורמה, ראס אל חנות וגראם מסלה שיהפכו כל אוכל לטעים יותר. מהנקודה הזו אפשר כמובן לחשוב במה להשתמש מתי, אני מוסיף אפילו מהשלישייה הזו ביחד, כמעט בכל תבשיל שעושה כרגע, או בשר צלוי וכולי. לזה אפשר להוסיף פפריקות מעושנות\מתוקות\חריפות וכמובן גורמים נוספים למרנידות.
 

yair_bar

New member
מנהל
אני עובד בקרבת מקום

באמת נתנו רעיון טוב להכין משהו בסגנון הודי - גראם מסאלה יכול להשתלב מצויין. אולי אכין עם הבלנדר סטיק ממרח של שום, ג'ינג'ר ופלפל חריף ועם זה נתקדם ונקווה לטוב.
&nbsp
&nbsp
 

salo22

New member
גם אני עושה המרינדות עם הסטיק בלנדר

תנסה משהו בכיוון שהצעת עם שום, ג'ינג'ר, גראם מסלה\ראס אל חנות, אפשר מעט למון גראס מגורד או קליפת לימון, על בסיס מעט חלב קוקוס טוב, אם יוגורט לא בא בחשבון. אני הייתי מוסיף גם עשבים ירוקים לטחינה, קצת פטרוזיליה, כוסברה ותמיד אפשר גם בזיליקום וטיפה שמיר
ירוק זה תמיד בריא וטוב ומשדרג כל דבר. וכמובן יש עוד תבלינים יבשים שיכולים ללכת טוב, בעיקר כשקולים תערובת מתבלינים שלמים וטוחנים לב, עם גרגירי פלפל בצבעים שונים וכולי.
אגב לגבי הצבע האדום בטנדורי, אפשר גם להשתמש באבקת\ממרח צאר סיו סינית אדומה בתערובות, שמוסיפה גם חריפות ובעיקר הרבה צבע וקצת גוון מעושן, ניתן למצוא במזרח ומערב.
אני מנסה כרגע תערובות בכיוון ההודי על בסיס משחת קשיו ביתית, לאחר השריית קשיו לא קלוי במים וכולי, זה כיוון מצויין גם למרינדות וגם לרטבים וכמובן בשימוש רב יחסית במטבח ההודי.
 

yair_bar

New member
מנהל
כן - עם קשיו אני מכין לעתים רטבים הודיים

במיוחד כשאני מכין מנות עם "פאניר".
&nbsp
מחית קשיו - אחד הדברים המיוחדים
 
למעלה