אשמח לשמוע אם יש המלצות לוויטמינים

fergiG

New member
אשמח לשמוע אם יש המלצות לוויטמינים

להיריונית טבעונית.. איפה קונים הכי בזול ומה כדאי
אני צריכה פרנטל, ויטמין D וסידן ואומגה 3
הבנתי שאומגה מ3 יכולה להגיע בורסיה הצמחונית מזרעי צ'יה.. מישהו ניסה? יש עוד אופציות

vegetalien

New member
מבחינת קניות בזול,

כדאי לקנות תוספי ויטמין D3 (טבעוני. אין בארץ) ואומגה-3 (EPA/DHA. אם את מעוניינת בצ'יה, הולכים לסופר וקונים.
) מחו"ל, דרך אתר iHerb.

דוגמה לוויטמין D3 טבעוני ולא-יקר: קישור

לגבי אומגה-3: אם את מסתפקת במקור התזונתי הצמחי, אפשר לקנות בזיל-הזול זרעי פשתן בשוק, לטחון בבית ולאכול. אפשר גם לקנות זרעי צ'יה, שהם יקרים יותר.
עם זאת, אם תבחרי לחפש בשביל ההריון אומגה-3 ממקור "דגי" (כלומר, בהרכב חומצות השומן שיש בדג, לא בצ'יה/פשתן), אפשר לקנות תוספים כאלו בגירסה טבעונית, שמופקת ממיצוי שומן של מיקרו-אצות.
חומצות השומן האלה זהות בהרכבן לחומצות השומן שמופקות מדגים חסרי-מזל. הגירסה הזולה (והעשירה ביותר מבחינת תכולה) מופיעה כאן.

לגבי תוספי Prenatal וסידן, נקל למצוא פה בארץ (אף שסידן מגיע בד"כ עם ויטמין D3 מן החי...), אבל ברור שאפשר להריץ חיפושים לגבי תוספים כאלו באותו אתר, אם את מעוניינת ברכישה מרוכזת.
לדוגמה, מולטי-ויטמין Prenatal של DEVA.

אמנם נראה כאילו אני עושה פרסום/יח"צ לאתר המדובר, אבל למען האמת אני מציין אותו מאחר שמחירי המשלוח לארץ זולים מאוד (4$), המשלוח מהיר (כשבוע), והכי חשוב: הוא מציע תוספים שחלקם חסרים לנו פה בארץ.
וגם מה שכן יש פה, בד"כ זול בהרבה שם (נסי לראות את ההבדלים במחירי B12 לעומת פה. שודדים אותנו לאור יום, כאילו שכר המינימום בארץ הוא כמו באירופה).

ו אולי

New member
מצטרפת להמלצה על iHerb, אבל לגבי ה Ovega-3...

מהנסיון שלי עם Ovega-3 כנראה שבכל אחד מהבקבוקים שקניתי היו חסרים כדורים, ובאחד מהם היו רק 46 במקום 60.

פניתי ל iHerb רק לגבי הבקבוק שהיו בו 46 כדורים והם זיכו אותי על ההפרש, בשאר הבקבוקים היו חסרים כדורים בודדים. כשהבנתי שזאת בעיה קבועה פניתי לייצרן, הם טענו שהם לא מודעים לבעיה ויבדקו אותה, הציעו שאשלח להם את הבקבוקים והם יחליפו לי. ויתרתי על ההחלפה, לא רציתי התעסק עם משלוח הלוך וחזור לארה"ב בשביל כמה כדורים.

זה האומגה 3 היחידי שמצאתי שהוא טבעוני ומכיל מינון גבוה של DHA ו EPA, חבל לי שאי אפשר לסמוך עליו.
אני מאד מאד מקווה שלמרות שהם "טעו" בעקביות בכמות הכדורים בבקבוק, שלא היו להם "טעויות" דומות גם במינון של האומגה שבתוך כל כדור.

fergiG

New member
טוב שאת אומרת..

גם אני מקווה שהמינונים בסדר.. איך שמת לב בעצם? לפי כמות הימים שלקחת או שאת סופרת את הכדורים?
יתכן שלא הייתי שמה לב בכלל

vegetalien

New member
בזמנו הייתי נוטל אותם

(שישה בקבוקים בסה"כ, לפני שנתיים-וחצי), לא זוכר שהייתה חריגה יוצאת-דופן. אמנם לא ספרתי עד לפרט, אבל כל בקבוק אכן החזיק כחודשיים.

ו אולי

New member
אני בד"כ לא סופרת כדורים, רק ש

היתה לי הרגשה שהבקבוק הראשון הסתיים הרבה יותר מדי מהר.
לקחתי 2 כדורים ליום, זכרתי את התאריך שבו קיבלתי את המשלוח מ iHerb אז ידעתי מתי התחלתי לקחת אותם ושמתי לב שהבקבוק נגמר תוך פחות מחודש. לכן כשפתחתי את הבקבוק השני בדקתי כמה כדורים יש בו.
והיה יותר קל לסדר את הכדורים בעשיריות מאשר לספור את כולם (-:

מכיוון שלא מצאתי אלטרנטיבה טבעונית טובה יותר, נתתי להם צ'אנס נוסף והזמנתי 3 בקבוקים. באף אחד מהם לא היו 60 כדורים, אבל היו חסרים רק כדורים בודדים.
מתלבטת האם שווה להמשיך לקנות את ה Ovega-3. יותר מאשר הכדורים החסרים מטריד אותי שלא יכולה לסמוך עליהם ולא יודעת מה הם מכניסים לתוך הכדורים ובאיזה מינון.

RSPA

New member
תודה על המידע. חשוב !!

אני זמן ממושך מתלבט האם להזמין מהם בעיקר משום שזה מוצר שנוגע למשהו שאנחנו מכניסים לגופנו.
בקטעים הללו - אמינות היא שם המשחק ולפי דבריך הם לא עמדו ברמת הסף המתבקשת.
נניח, מילא הזיוף בכמויות. אבל, לכי תדעי מה יש בפורמולה שאת מכניסה לגוף שלך...
תודה.

vegetalien

New member
בכלל, תעשיית התוספים

מאוד בעייתית. אין יותר מדי רגולציה. אני מקווה שוויטמין ה- D3 שאני לוקח אכן טבעוני...
מצד שני, בשני המקרים (גם עם Ovega וגם עם ויטמין ה- D3) מופיע הסמל של בעלי הפטנט (life's DHA ו- Vitashine), כך שזה כן אמור להקנות אמינות מסוימת.

RSPA

New member
השאלה כמה בעלי הפטנט מפקחים על הפקת פטנתם?

vegetalien

New member
"פטנתם"...

פששש, עם הידמות מלאה ודגש משלים, אני מניח?

ולגבי השאלה - נראה לי שבכל זאת זה מספק משהו, כי אתה יודע - תוסף מפוקפק שמשתמש בלוגו של חברה אחרת ומוערכת... זה עלול להכתים את שמם את בעלי הפטנט, לא?
"לא תישא את שם ויטהשיין לשווא".

RSPA

New member
עכשיו כשאתה מסב את תשומת לבי ל"פטנתם"

נראה לי שאתה צודק. מה שכתבתי היה מהשרוול בלי משים. במקום פטנט_תם ( = פטנט שלהם) יצא פטנתם. לא היה מתוכנן.

למעלה