אשמח לשמוע אם מישהי חזרה לבית חולים אחרי לידת בית

שושנית23

New member
אשמח לשמוע אם מישהי חזרה לבית חולים אחרי לידת בית

שלום לכולן,
אני פה בפעם השלישית כבר, ברוך ה'.
לידה ראשונה נהדרת, טבעית ומהירה (אבל כואבת) בבית חולים.
לידה שניה בבית... אין מה להשוות, איזה כיף חיים, בריכה, רוגע, בלי מוניטור מיותר ובלי שטויות.... פשוט נהדר.
עכשיו אני בשבוע 24, ומרוששת. אין לנו כסף ללידת בית. בהתחלה חשבתי, בסדר, אני אלך לעין כרם ויהיה בסדר גמור, יש לי היפנובירת'ינג וניסיון... הכל יהיה בסדר.... אבל ככל שהזמן עובר אני קולטת כמה אני לא רוצה לחזור לבית חולים... עכשיו גם אמרו לי שזה חובה שיפתחו וריד כשמקבלים אותך לחדר לידה... מה?! אפשר לסרב לזה? וגם אני לא רוצה מוניטור, לא רוצה בדיקות פנימיות ואופס .... עשיתי לך סטריפינג בטעות! ולא רוצה פיטוצין כדי ללדת את השלייה, לא רוצה בוקסים בבטן כדי שכל השאריות ייצאו... וגם לא רוצה ממש להתאשפז (אני יודעת שאפשר להשתחרר אחרי 12 שעות... ).
יש פה מישהי עם חוויות חיוביות מלחזור לבית חולים אחרי לידת בית?
וגם - יש אופציה רחוקה שאולי אנחנו נוכל להרשות לעצמנו מיילדת שעולה פחות, כלומר - מיילדת שאין לה רשיון בארץ. בפעם שעברה היתה לי את ברברה בן עמי המדהימה, ושווה היה כל שקל.... רק שעכשיו המצב שונה. אני מכירה כמה נשים שילדו עם מיילדות מנוסות משהגיעו מחו"ל (עולות חדשות וכד') שאין להן רשיון של ישראל, אבל כמובן שהניסיון והיכולת שלהן דומה לאלה שיש להן רישיון. מישהי יודעת מה ההבדל המהותי בין מיילדת כזאת לכזאת? מבחינה חוקית? מבחינה בטיחותית? מבחינת ביטוח??

תודה מראש!

אני ) :

בהריון השלישי שלי אף מילדת לא הסכימה לילד אותי בבית (דיי בצדק ת'כלס)
כי בשתי הלידות הראשונות הייתי צריכה ריויזיו (בלידת בית פונתי אחר הלידה לרויזיו בבית חולים)
ולכן בלידה השלישית נסעתי למרכז לידה בלניאדו- ואכן הייתי צריכה רויזיו- סופרייז סופרייז.
היה מדכא לאללה. מציעה לך ליצור קשר עם מרווה זוהר. היא דולה ומיילדת שלמדה בארהב
מאד פעילה למען חופש הבחירה של נשים בלידה וניראה לי שתוכל לתת לך תשובות.
(אם את צריכה את הטלפון שלה תשלחי לי הודעה)

מיילדות בית

העניין של מיילדות אמריקאיות ללא רישיון הוא בעייתי.
מצד אחד - הן נפלאות, מקצועיות, מביאות המון ידע חדש ואלטרנטיבי שלא הופנם כאן עדיין (מכירה לפחות 5 מיילדות כאלה), ובדרך כלל הן יקחו מחיר קצת יותר זול ממיילדות הבית עם הרשיון הישראלי.
מצד שני - אם משהו מסתבך בלידה וצריך להתפנות לבית חולים זה יכול להיות בעייתי מבחינת המיילדת עצמה, היא יכולה בקלות להסתבך, והידיעה הזו אולי יכולה להשפיע על הפעולות שלה ושיקול הדעת שלה בשעת חירום.
שאלת על ההבדל מבחינת ביטוח - והצחקת אותי... לאף אחת אין ביטוח, אף מיילדת בית לא עובדת עם ביטוח כי אף חברת ביטוח לא מסכימה לבטח אותן. לא את אלה עם הרישיון ולא את אלה בלי.
מבחינה חוקית - את יכולה ללדת עם מי שאת רוצה, המיילדות שעובדות בלי רישיון - הן מסתכנות, זו נחשבת עברה פלילית.
את רשאית להתנהל לבחירתך, אבל לדעתי אל תתני לכסף להיות המניע העיקרי בבחירת מיילדת (למרות שאני מבינה את המצוקה), כי זה לא מניע נכון במקרה זה. המיילדת צריכה להתאים לך ולהרגיש לך טוב קודם כל.
2 אפשרויות עולות לי להוזלת לידת בית -
1. לבקש מחברים וקרובים שבמקום מתנות ישתתפו במימון הלידה - אם כל אחד יביא קצת זה יכול לעזור הרבה.
2. לבקש מהמיילדת או הרופא לפרוס את התשלום לזמן ארוך יותר מהרגיל, זה גם יכול קצת לעזור.

לידת בית חולים לא חייבת להכיל את כל מה שכתבת, אבל את צודקת שזה לא קל לחשוב על לידה בבית חולים אחרי שילדת בבית.

שושנית23

New member
תודה

בעניין הביטוח... זה בטח המוח ההריוני שמחק לי את הזכרון....
בכל מקרה... זו נקודה חשובה שזה עלול לסבך אותן אם משהו מסתבך, ולהשפיע על השיקול...
מאיזו בחינה זה לא חוקי? אסור נגיד ללדת אנאסיסטד? איזה חוקים מטומטמים, אוף.

בהחלט אין הרבה דברים שכדאי לפרוס לתשלומים כמו לידת בית!! אני אבדוק באמת עם ברברה מה הכי גמיש שהיא יכולה לעשות... זה רעיון טוב.

תודה

העניין החוקי

לך מותר לעשות מה שאת רוצה - ללדת לבד / עם מיילדת כזו או אחרת. חוק המיילדות לא חל עלייך אלא על המיילדות. אסור למי שאין לה רשיון מיילדות ישראלי לקבל לידות בישראל, ומי שעושה את זה עוברת עבירה פלילית.

מ י כ ל10

New member
חברה שלי

לידה שנייה בבית (חצי מתוכננת). לידה שלישית בעין כרם - היה לה קצר ומצוין.
אם יש משהו מסוים שתרצי לדעת אני יכולה לשאול אותה

למעלה